Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music - Arhiva 2

 Rock Club Boogaloo - idemo (poziv za prijavu)

Zagrebacki Rock Club Boogaloo raspisuje natjecaj za sudjelovanje na demo festivalu "idemo" koji ce se 02.07.2005. odrzati u tom klubu. 1. Pravo sudjelovanja imaju svi demo bandovi iz Republike Hrvatske (koji ne posjeduju zvanicno izdanje). 2. Za sudjelovanje u natjecaju treba poslati – demo sa tri autorske pjesme (obrade ne dolaze u obzir), te biografiju i kontakt banda na adresu: Boogaloo, Vukovarska 68, 10 000 ZAGREB, uz naznaku "Za festival idemo". 3. Snimke trebaju biti na CD-u ili audio kazeti. Ostali nosaci zvuka nece biti uzeti u razmatranje. Snimke se ne vracaju, a ako nosac zvuka sadrzi vise od tri pjesme ziri ce slusati samo prve tri. 4. Rok za pristizanje prijava je 23.06.2005. 5. Ziri ce na osnovu preslusanih demo snimaka izabrati 10 izvodjaca koji ce nastupati na finalnoj veceri, 02.06.2005. godine u Rock klubu Boogaloo. Na finalnoj veceri posjetitelji u klubu ce svojim glasovima odluciti o pobjedniku. 6. Prva nagrada festivala "idemo" je sudjelovanje na Boogaloo open air festivalu 09.07.2005., a tu su i mnogobrojne vrijedne nagrade sponzora – snimanja, oprema, kao i utjesne nagrade za drugo i trece plasiranog.

 Autor: Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
 Twotonebinas, Ljubljana, SLO - Najavljuje

Ljubljanski Twotonebinas najavljuje hardcore koncert uz ucesce slijedecih grupa: Sick Of It All (New York, USA), Deafness By Noise (Hrvatska) i In-Sane (Nova Radgona, Slovenija). Koncert je zakazan za 07.07.2005. godine u objektu Cvetličarna Media Park, u Ljubljani, Slovenija. Cijena ulaznica je Sit 3000, a na dan koncerta Sit 3500. Zainteresovani - ne oklijevajte. Broj karata je ogranicen.

 Autor: Sabina Kraner, Ljubljana, Slovenija
 Nomad / Kosmoplovci 2005

The three days (17/06/2005 - 19/06/2005) continous timeline of NOMAD-BG will be open to anyone who wish to contribute in the area of creation being it computer, video, music or comics. Physical attendance is highly welcome.

 Autor: Nomad / Kosmoplovci Crew, Beograd, SCG
 Rock festival "Rastok 2005", Jelah - Najava

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha, BiH, pocela je sa pripremama oko organizovanja treceg po redu Rock festivala "Rastok 2005". Rock festival ce se ove godine odrzati pod motom "Put prema toleranciji" u periodu od 29. do 30.07.2005. godine. Uz rock festival ce se u saradnji sa Moto klubom Njinja iz Jelaha odrzati i motorijada i ocekuje se dolazak više od 500 bajkera iz cijele Evrope. Pozivaju se zainteresovani demo bendovi da se do 01.07.2005. godine jave za ucesce na festivalu. Prijavni obrazac nalazi se na web stranici www.jom.ba , a za dodatne informacije mozete se obratiti na e-mail: emirmesinovic@yahoo.com .

Autor: Emir Mesinovic, Jelah, BiH
 Dvorac Gjalski, Zabok - Adastra, pobjednik HGF 2005

Pobjednik "HGF 2005" održanog 10. i 11. lipnja 2005. u Dvorcu Gjalski u Zaboku je grupa Adastra iz Zagreba i time ce 10.07.2005. svirati na festivalu Rock Otocec 2005. Adastra - biografija - Jerko Maric, idejni vodja grupe, pocinje kao gitarist i autor pjesama u grupi Flare s kojom osvaja nagrade Porin i Crni Macak. Flare nastupaju kao predgrupa svjetskim zvijezdama Duran Duran i HIM. Nakon raspada grupe Flare, Jerko radi na projektu Samurai i snimaju single ''Ajmo Hrvatska'' koji izlazi na CD-u ''Najbolje hrvatske navijacke pjesme''. Pocinje se amaterski baviti produkcijom, još dok je bio u grupi Flare, nakon cega od Croatia Records dobiva prvu profesionalnu ponudu da radi sa pjevacicom Eminom Arapovic sa kojom osvaja 1. mjesto na Splitskom festivalu 2004. (za aranžman i produkciju). Nakon toga producira i aranžira album ''Ostvaren san'' Borisa Novkovica. U medjuvremenu priprema pjesme i uz pomoc basiste Željka Topalušica osniva grupu Adastra. Uskoro su im se pridružili bubnjar Damir Mihaljevic - Miha i gitarist Alen Opacic - Hrvat. Nakon nekoliko mjeseci uvjezbavanja, Adastra odlazi u studio gdje pripremaju materijal za album u izdanju Croatia Recordsa. Više informacija o Adastri: Jerko Maric 091/545-8510. Više informacija o HGF-u: Goran Vrgoc 098/251-70.

 Autor: Zoran Vrgoc, Zabok, Hrvatska
 Izstekani - Matija Dedic

Gost popularne radijske emisije Izstekani, koju sa mnogo uspjeha vodi doajen radio novinarstva - Jure Longyka, poznati je jazz klavirista iz Zagreba, Hrvatska - Matija Dedic (na slici). Gostovanje je zakazano za petak, 17.06.2005. godine na Radio Slovenija, II program, Val 202 od 22:25 . Pored Matije Dedica, u njegovoj pratnji ucestvuju: bubnjar Borna Sercar i kontrabasista Jura Vrandecic. Samo gostovanje zamisljeno je kao presjek dosadasnje karijere Matije Dedica u cemu ce mu pomagati voditelj emisije - Jure Longyka. Ukoliko imate prilike - obavezno poslusajte ovu emisiju.

 Autor: Jure Longyka, Ljubljana, Slovenija
 No Rules na II Festivalu UFO u Osijeku

Poslije odlicnog nastupa na II medjunarodnom Festivalu Mira koji se odrzao 14.05.2005. godine na Trgu Slobode u centru Tuzle, No Rules (garage rock band iz Tuzle) ce na poziv organizatora velikog open-air Festivala UFO iz Osijeka nastupiti 16.06.2005.. godine u tom gradu. Grupi No Rules ovo ce biti drugo pojavljivanje na ovom festivalu, ali ovog puta ce nastupiti kao gosti festivala uz vec afirmisane bendove kao sto je Vatra i uz legendarnog Rambo Amadeusa. Festival UFO se odrzava po drugi puta zaredom na prostoru ispod Vodenih vrata stare tvrdjave u Osijeku i trajace cetiri dana - od 16.06.2005. do 19.06.2005. godine. Na festivalu ce nastupiti oko 50 bendova iz Hrvatske, BiH, Slovenije, SiCG i iz nekih drugih zemalja. Kao gosti festivala nastupice: Rambo Amadeus (Herceg Novi, SCG), Vatra (Virovitica, Hrvatska), No Rules (Tuzla, BiH), Darkwood Dub (Beograd, SCG), Henrik B (Sweden), Elemental (Zagreb, Hrvatska), Dogma (Pula, Hrvatska) i Laibach (Ljubljana, Slovenija). Clanovi grupe No Rules su trenutno u studiju MAT u Tuzli gdje je u toku snimanje njihovog drugog albuma, a u medjuvremenu, rado prihvataju i pozive za nastupe poput ovdje navedenog u Osijeku.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Zdenko Franjic - Oci u magli

Dokumentarni film "Oči u magli", o legendi nezavisnog izdavastva, Zdenku Franjicu, premijerno je prikazan na Pool Film Festu u Ivanić Gradu, Hrvatska. Radi se o polusatnom dokumentarcu cije su snimanje i montaza trajali godinu i pol dana, a u snimanju su, između ostalih, sudjelovali Goran Bare, Romeo Đomlija, Pero Jelcic, Miro Kusacic, Scott Drake i, naravno, Zdenko Franjic. U planu je izrada i DVD-a koji bi sadržavao i bonus materijale iz prikupljene gradje, kao i neke ekskluzivne snimke i fotografije o tim sjajnim danima hrvatskog nezavisnog rock 'n' rolla. Dogovoreno je prikazivanje ovog dokumentarca na Tabor Film Festu i jos nekim drugim festivalima, kao i promocije po većim gradovima Hrvatske. Kontakt: jadranko.pongrac@hrt.hr .

 Autor: Toni Saric, Vinkovci, Hrvatska
 LABirint, Sarajevo - Nova serija partyja

Uskoro pocinje novi serijal partya u ponovno otvorenom sarajevskom klubu LABirint koji cilja da postane broj jedan klubsko mjesto u Sarajevu. LABoratorijske ekipe su: Nightdepartment, Stylin, Kontra & Optik in function. Nakon duze vremenske pauze uzrokovane nedostatkom prostora, Kontra ekipa sprema novu seriju drum and bass experimenata u Sarajevu. Ocekujte uskoro gostujuce drum and bass laborante iz Holandije, Engleske, SAD i SiCG (glasajte na www.kontra.ba koga bi voljeli cuti od dnb DJ-a u Sarajevu). Petak, 10.06.2005 @ klub Labirint, 23h-05h / 5KM / DLP projections, 7KW Acoustic Line sound system, Kontra DJz

 Autor: Dino Selimovic, Sarajevo, BiH
 Dvorac Gjalski, Zabok - HGF 2005

Rock festival HGF 2005, deveti po redu, organizovan u suradnji Dvorca Gjalski i Udruge Mraz, odrzat ce se od 09. do 12. lipnja 2005. godine u dvorcu Gjalski (na slici) u Zaboku. Radi se o natjecaju za demo izvodjace koji sviraju u rock, pop ili slicnom glazbenom izricaju. Glavna nagrada je nastup na slovenskom festivalu Rock Otocec 2005. Na festivalu HGF 2005 ucestvuju: (10. lipanj 2005. - petak) Nezbit (Zabok), Adastra (ZG), Fallen (ZG), Dieseldwarf (Zabok) i Crop Circle (ZG), a (11. lipanj 2005. - subota) Sjekire (RI), Cold Snape (VŽ), Dosh Lee (ZG), Sepal (RI), Good Day To Day (ZG) i Disident (ZG). Vise info ima na e-mail: gjalski@yahoo.com .

 Autor: Zoran Vrgoc, Zabok, Hrvatska
 Boogaloo, Zagreb - Beatles Revival Band

Cetvorica Riječana, clanovi grupe Beatles Revival Band nastupiti ce ove subote, 11.06.2005. godine, u zagrebackom Rock Clubu Boogaloo. U velikom broju Beatles cover bandova, riječki Beatles Revival Band dokazao je svoju vrijednost nastupima na prestižnom Beatle Week festivalu u Liverpoolu gdje su svirali i u legendarnom Cavern Clubu u kojem su The Beatles počeli svoju karijeru. Eric, Tomislav, Marko i Goran nikada neće postati popularni kao John, Paul, Ringo i George, ali oni ipak prenose dio te fenomenalne atmosfere koja je morala vladati i na koncertimna Beatlesa. Iako curice ne vrište tako glasno i ne padaju u nesvijest, uz Beatles Revival Band uvijek je sjajna zabava i uvijek su rado viđeni u Zagrebu. "Can't buy me love", "Twist and shout", "Rock 'n' roll music", "Michelle" i mnoge druge nezaboravne pjesme pjevat će se uglas ove subote u Boogaloou.

 Autor: Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
 Kupujte originale - CD-i i DVD-i nisu skupi

Dancing Bear (izdavacka / distributerska kuca iz Zagreba) odlucila je konzumentima dobre glazbe i diskofilima, kojih je nazalost sve manje, a koji u rukama zele imati originalno dijelo, omoguciti pristupacniju cijenu kako domacih tako i stranih CD-a i DVD-a. Trajno sniženje cijena, domacih naslova, ima za rezultat cijene CD-a u okvirima od 60 do 90 kn kao i prigodnu prodaju povodom raznih događaja (poput uspjesne turneje Hladnog Piva - tim povodom su sva izdanja ove rock grupe snizena za cca. 20 % i zadnji album "Šamar", može se nabaviti po cijeni od 70,00 kn, dok su njihovi stari albumi sniženi na 50,00 kn). Isto tako, kompletan "back katalog" stranih izdanja ima nize cijene, pa se albumi grupa The Doors, Ramones, Led Zeppelin, Talking Heads, The Smiths... te izvodjača kao Tom Waits, Neil Young, Ry Cooder i mnogih drugih mogu nabaviti po cijenama od 60-70 kn. Momentalno je u toku akcija sa sloganom "CD-i i DVD-i nisu skupi". Ljubitelji video zapisa iz bogatog Warner Music International kataloga mogu odabrati DVD-e grupa Metallica, Simply Red, Linkin Park, Red Hot Chillipeppers, R.E.M. i mnogih drugih po cijeni od 80-100 kn.

 Autor: Boba Kovac, Zagreb, Hrvatska
 Soda Open Air - Lukavac, od 29.07.2005. do 31.07.2005. godine

Soda Open Air je muzicki festival koji je rock, punk, metal, hard core, reggae, dub karaktera. Tacnije, na festivalu ce biti zastupljeni svi muzicki pravci. Ovo je drugi po redu Soda Open Air festival i trajati ce 3 dana - od 29.07.2005. do 31.07.2005. godine. Mjesto odrzavanja festivala je Lukavac, objekat Plaza (Arena) na jezeru Modrac. Na festivalu ce nastupiti preko 30 izvodjaca, uglavnom iz BiH. Ono sto je organizatorima najpotrebnije je pomoc u promovisanju ovog ferstivala svim mogucim sredstvima izvjestavanja - putem Interneta ili u medijima kao sto su radio, TV ili stampa. Slijedi spisak nekih od bendova koji su do sada potvrdili svoj dolazak: ATU, Lost Memory, Mortipher, Garden of Silence, Against, Upala Nervnog Bubrega, Nju Fuka Cvak, Rikverc, Dragulaz, Unrise, Mary's Mom, Atrox, Stranka... Slijedi spisak bendova sa kojima se jos pregovara o njihovom nastupu: Pappo E Muo, Dubioza Kolektiv, Ofsajd, Toxic Death, Brain Forest Rytual, Kontra, Predgrupa... Vise informacija o ovoj manifestaciji ima na linku: http://www.soafestival.tk .

 Autor: Davorin Đuranovic, Lukavac, BiH
Music Fest Life 2005 - Najava

"Music Fest Live 2005" ce se, ipak, odrzati od 27. juna 2005. do 02. jula 2005. godine, u Travniku i, evo, pozivamo demo grupe iz cijele BiH da se prijave. Ne mozemo im obećati ništa više nego svih ovih godina: da ce imati najbolje uslove za nastup, da ce biti tretirani kao perspektivni kreativci, da ce svoje umijese predstaviti u 30-minutnom nastupu, da ce svaki ucesnik dobiti snimak svog nastupa i da ce pobjednik dobiti skromnu nagradu. Sve ostalo se vec petu godinu podrazumijeva - nova prijateljstva, ugodna druzenja i prava koncertna atmosfera. Kako se uvijek do sada i dogadjalo u Travniku i u Zenici - na "Music Fest Live"-u.

 Autor: Josip Dujmovic, Zenica, BiH
Apocalypse, Trebinje, BiH - Aktivnosti

Apocalypse, Trebinje, BiHApocalypse, metal band iz Trebinja, BiH, oglasio se novostima vezanim za njihovu karijeru. Grupa je ovih dana potpisala predugovor sa americkom izdavackom kucom (Reality Entertainment - web adresa: www.reality-entertainment.com). Krajem septembra 2005. godine trebalo bi u svajcarskom gradu Nunningenu poceti snimanje novog albuma grupe. Album bi se snimao u studiju Greenwood (www.greenwood.ch), a produkciju bi trebao potpisati gospodin Waren Croyle, covjek koji je saradjivao sa Bruce Dickinson, Judas Priest, Wasp, Rob Halford... Ono sto grupi Apocalypse sada najvise treba je sponzor koji bi im financijskim sredstvima pomogao da odu na to snimanje. Vise informacija o svemu ima na web adresi: www.apocalypse.co.sr.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Fali V. - Blud

U prodaji je novi album benda Fali V., nazvan "Blud" (na slici), koji je prvi njihov album nakon albuma "Visočije od koljena" iz 1999. godine (oba u izdanju Aquarius Recordsa, Zagreb). Album "Blud" je sniman tijekom posljednje 3-4 godine u studiju Debelji, a najavio ga je singl i sjajan video spot "Osmijeh". Bend Fali V. danas funkcionira u četveročlanoj formi (Robert Nappholz, Ante Prgin, Krunoslav Cvanciger i Mario Tarle), a kao tihi član tu je i Pavo Tonković (najčešće u ulozi tekstopisca). Bend svoj sound opisuje kao uspiješnu kombinaciju digtalnih lupova i analognih sinteva 80-ih, uz jaku bazu živog benda - formu koja mami na ples. Fali V. - "Blud" (track list): 1. Osmijeh; 2. Mama; 3. Tebe ne vidim; 4. Skip 1; 5. Prevruće; 6. Prijateljica; 7. Skip 2; 8. Kraj ljubavne priče; 9. Skip 3; 10. Blud; 11. Kiše; 12. Ja, ja, ja; 13. Reci mi sve što znaš.

Autor: Ivana Futivic, Zagreb, Hrvatska
 Rock Files - Dzungla od betona

Eto kad odvrtim film unazad, zapitam se, tko je to toliko veliki došao u našu Tuzlu. Osim Hladnog Piva, Van Gogha, Osvajaca i tako nekih grupa koje su prije godinu-dvije došle ovamo (možda su slucajno zalutali i upali u ovaj naš kontejnersko-koncertni raj) nije došao nijedan super bend zapadno europskog kalibra. Tuzla još uvijek važi za jedan od progresivnijih centara glazbenih zbivanja u BiH, naravno, ne gledajuci na glavni grad naše zemlje. U Sarajevu ce svirati svatko živ jer je to glavni grad i ako ništa drugo, grupa koja dodje svirati u taj grad pomalo ce izigravati i turiste. I tko zna koliko vremena i ja i vi dragi moji slušatelji možemo tražiti razloge što smo zakopani u utrobi podzemlja i s površine slušamo zluradi podmukli smijeh lica koja ne vidimo. Postoji samo nada da cemo nekad, ja se nadam u skorijoj buducnosti, skinuti povez s ociju, ugledati svjetlo i punim plucima udahnuti svježi zrak.

Autor: Tomica Racic, Tuzla, BiH
 Osijek - Gitarijada "Rock 'n' Roll za Kucni savjet" (natjecaj)

Spider Sound i Udruga za promicanje inicijative mladih Osijek daju na znanje: primaju se prijave za Gitarijadu "Rock 'n' Roll za Kucni savjet". Rijec je o natjecateljskoj gitarijadi demo bendova Slavonije i Baranje. Prijave se primaju zakljucno sa 22.06.2005. godine. Natjecateljske veceri odrzat ce se 01.07.2005., 08.07.2005. i 15.07.2005. godine. Finale ce se odrzati u rujnu 2005. godine! Prijaviti se mogu bendovi s podrucja Slavonije i Baranje i to oni koji nemaju sluzbeno izdan nosac zvuka (u izdanju komercijalne izdavacke kuce). Prijava mora sadrzavati: 1) Prijavni obrazac, 2) Demo-snimku autorske pjesme na CD-u ili kazeti (kucna snimka) i 3) Kratku biografiju benda (do 1 stranice). Prijavi se mogu dodati i prilozi (novinski clanci, plakati itd.). Nagrade: snimanje 4 pjesme u profi studiju (pobjedniku prema izboru zirija); snimanje 2 pjesme u profi studiju (drugoplasiranom bendu po izboru zirija); snimanje 2 pjesme u profi studiju (pobjedniku prema izboru publike). Svi pobjednici dobijaju i izradu omota prema svojoj zamisli. Prijavnica se nalazi na web stranici: www.rock-osijek.hr . Prijave se salju iskljucivo postom na adresu: "Rock 'n' Roll za Kucni savjet", Vukovarska 27 d, 31000 Osijek, s naznakom "Za Gitarijadu".

Autor: Toni Saric, Vinkovci, Hrvatska
Rock Otocec 2005 - Najava

Za tradicionalni i najpopularniji rock festival u Sloveniji, ROCK OTOCEC 2005, koji se odrzava od 08. do 10.07.2005. godine prodano je vec oko 1.000 ulaznica! Takozvani "Europski Woodstock" ove godine ce ugostiti: Emil Bulls Band (www.emilbulls.de), Laibach (www.laibach.nsk.si), Magnifico (www.magnifico.info), Dan D (www.dan-d.net), Let 3 (www.let3.hr), Siddharta (www.siddharta.net), Naio ssaion (www.naiossaion.com), Orlek (www.orlek.org), Demolition group (demolition-group.cis.si), Pero Lovsin Band, i tako dalje...

 Autor: Darko Budna, Koprivnica, Hrvatska
 Hrvatski glazbeni vodic za 2005.

Izaslo je peto izdanje Hrvatskog glazbenog vodica sa prakticnim informacija potrebnim brojnim sudionicima koji stvaraju, kreiraju, organiziraju i djeluju na svim podrucjima i u svim oblicima glazbene umjetnosti u Hrvatskoj. Uz ažurirane podatke, novo izdanje obogaćeno je dodatnim tekstovima o zbirkama iz hrvatskih muzeja, a posebno mjesto zauzimaju biografije svih dosadašnjih posebnih i životnih dobitnika diskografske nagrade "Porin", po prvi puta na jednom mjestu. Nalazi se tu još niz zanimljivih tekstova Siniše Škarice, Zlatka Galla, Josipa degl'Ivellia, Joška Calete, Siniše Leopolda i mnogih drugih suradnika. HGV 2005., po svome obimu, najveci je do sada - 636 stranica od cega 44 kolora, a u njemu se nalaze kontakti s više od 1000 izvodjaca, 2000 udruga i organizacija, 3000 osoba, više od 1500 e-mail i 800 web adresa, novi Zakon o Autorskom i srodnim pravima i još mnogo toga. Izdavac knjige je, kao i do sada, Piano d.o.o., a autori i urednici Dražen Buhin i Zvonimir Stanislav.

 Autor: Drazen Buhin, Zagreb, Hrvatska
 Dvorac Gjalski, Zabok - Natjecaj za 9. HGF rock festival

Raspisan je natjecaj za sve glazbene sastave koji sviraju u rock, pop ili slicnom glazbenom izricaju sa pozivom da posalju najmanje tri autorska glazbena uradka snimljena na CD-u radi ucestvovanja na rock festivalu u Zaboku. Natjecaj je otvoren do 01.06.2005. godine. Mogu se slati i ranije objavljivani radovi, a treba ih slati na adresu: Dvorac Gjalski, za HGF, Gredice 1, 49210 Zabok, Hrvatska. U sklopu navedenog, deveti po redu rock festival "HGF" (festival hrvatskih demo bandova u suradnji Dvorca Gjalski i udruge "Mraz") odrzat ce se ove godine od 09. lipnja 2005. do 12. lipnja 2005. godine u Dvorcu Gjalski u Zaboku. Prvoplasirani sastav, ucesnik HGF-a, nastupiti ce na najvecem slovenackom festivalu - Rock Otocec 2005 u Otoccu ob Krki, u Sloveniji.

Autor: Darko Budna, Koprivnica, Hrvatska

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -