Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music - Arhiva 15

 Miroslav Evacic u Tvornici, Zagreb

Miroslav Evacici i njegova ekipa ne planira na koncertu u Tvornici samo odsvirati (promovirati) album "Cardas Blues" vec (kroz glazbu) ispricati i pricu kako je do tog CD-a, odnosno, glazbenog pravca, uopce i doslo. Koncert se odrzava 11.03.2006. godine i zamisljen je u tri dijela: 1. dio: Cardas Blues Band; 2. dio: Unplugged set i 3. dio: Najava novoga albuma. Na stage ce se popeti: Miroslav Evacic: gitare, prim (samica), vokal; Gordana Evacic: cimbule, vokal; Tomislav Situm: gitare, vokal; Marin Hrascanec: klavir, orgulje; Goran Vdovic: bubnjevi; Luigi Mjeda: bass i Dado Cvetko: usna harmonika. Izdavac albuma "Cardas Blues" je zagrebacka "Scardona".

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Humanitarna akcija - ... i tvoja mala kap

Dana 29. i 30. travnja Pula i Istra bit ce domacini Susreta hrvatske katolicke mladezi (SHKM - Pula 2006), geslo kojeg je "Ucitelj je ovdje i zove te!" (Iv 11, 28). Tim povodom, na sredisnjem slavlju u pulskoj Areni okupit ce se izmedju 10 i 15 tisuca mladih iz cijele Hrvatske i dijaspore. Ovakvi se susreti pod pokroviteljstvom HBK odrzavaju jednom u dvije godine po uzoru na Svjetske susrete mladih. SHKM - Pula 2006 donosi novost u vidu humanitarne akcije koja je sastavni dio Susreta i pripreme za Susret. Namjera je otvoriti Fond za skolovanje djece koja su bila zrtva zlostavljanja, i istovremeno senzibilizirati mlade koji se okupljaju na SHKM za potrebe njihovih vrsnjaka. Okosnica humanitarne akcije (s podrskom Hrvatskog Caritasa) je CD "...i tvoja mala kap" s autorskom duhovnom glazbom, kojeg nose istarski autori i izvodjaci duhovne glazbe (Poklon, Bruno Krajcar, Davor Terzic, KUMI) u suradnji s posebnim gostima (Tedi Spalato, Meritas, En Face, Gustafi, Putokazi, Cedo Antolic, Alen Vitasovic). Prihod od CD-a usmjerava se u Fond. Najavni single "Kap jedna mala" ujedno je i sluzbena pjesma SHKM - Pula 2006.

 Autor: Ivana Futivic, Zagreb, Hrvatska
 Radio 202, SA (BiH), Izvan Svake Kontrole - Predstavljanje

Emisija "Izvan svake kontrole", popularnija kao ISK, od svog prvog emitovanja, od 13.08.2004. godine, postala je sinonim za najzesci i najbrutalniji zvuk. ISK je show koji bez ikakve milosti rusi sve barijere, i to svaki petak na Radiju 202 od 22 sata. Autor emisije Arnel Saric Sharan svoje radijske korijene pustio je u emisiji "Nova era" koja se moze slusati utorkom od ponoci na Radiju 202. Tu je, takodjer, krsio sva pravila. U mjesecu junu 2005. godine, pokrenut je i ISK webzine, kao online prezentacija emisije i mjesto koje donosi najnovije recenzije, kolumne, galerije i razne clanke. ISK webzine se trenutno nalazi na adresi http://isk.int.ba . Radijska emisija Izvan Svake Kontrole (ISK) je 13.08.2005. godine proslavila godinu dana postojanja.

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Ethno Fest KSET / PAUK - Najava

Ovaj tjedan (od 07.-11.03.2006. godine) organizira se petodnevni festival ethno glazbe koji ce biti odrzan u KSET-u s izuzetkom nastupa Mojmir Novakovica & Kries (koji ce svoj nastup odrzati u dvorani Pauk). U sklopu festivala nastupiti ce Lidija Bajuk Trio, Afion, Mojmir & Kries, Slip, Mrs. Ferris' Pighouse Collection (svi iz Hrvatske), Arhai (SCG), Kaldrma, String Forces (Makedonija) i Bobnars United (Slovenija), te ce biti odrzana i radionica irskog plesa u aranzmanu Paul O'Gradya i skupine Irish Maiden. Ovaj festival organiziran je s namjerom da se priblize i upoznaju razlicite (ali i vrlo bliske) kulture, narodi, njihova glazba i tradicija, te da se istraze glazbene vrijednosti pretezno nama bliskih krajeva.

 Autor: Vladimir Horvat, Zagreb, Hrvatska
 Blagdan Band, RI, HR - Predstavljanje

Rijecki Blagdan Band djeluje dugi niz godina i to iskljucivo kao ad-hoc grupa za "live" zabavu. Sastavljen je od clanova grupa Let3, Laufer i En Face. Jedini CD ("Palach's Not Dead") objavljen im je 1996. godine, i to u ogranicenoj tirazi. Taj album objavila je pulska "Dilema". Radi se o tonskom zapisu koncerta u legendarnom rijeckom rock klubu "Palach". U pripremi je reizdanje tog albuma i biti ce dopunjen sa cetiri nove, autorske pjesme clanova grupe Blagdan Band. Snimanje je predvidjeno za proljece / ljeto 2006. godina. Clanovi Blagdan Banda su: Zoran Prodanovic - Prlja ("Let3"), vokal; Vlado Simcic - Vava (ex "Laufer"), gitara; Alen Tibljas (ex "Laufer"), bubnjevi; Miroslav Vidovic ("En Face"), gitara i Sandro Bastiancic ("En Face"), bas gitara. (...JG 91).

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Vicko Milatovic - Corbografija

Vicko Milatovic, bubnjar grupe Riblja Corba, potpisuje knjigu koja je biografija te grupe. Ovo je knjiga u kojoj su sve bitne i manje bitne informacije o najvaznijem rock bendu u Istocnoj Evropi: - Kako izgleda Corbino porodicno stablo sa svih osam postava; - Hronologija rada Riblje Corbe, sa izdvojenim bitnim i ekstra bitnim datumima u karijeri benda; - Diskografija, videografija i bibliografija - koji singlovi, ploce, kasete, diskovi, multimedijalni diskovi, VHS i DVD izdanja sadrže koje pesme, da li su one snimljene u studiju ili uzivo, kada i ko je to objavio... Takodje - koje knjige su do sada napisane o grupi Riblja Corba; - Ko su autori teksta i muzike svih do sada objavljenih pesama, kao i kojih je to 12 pesama Corba preuzela i obradila; - Kako izgledaju pojedinacne biografije Bore, Mise, Vicka, Rajka, Vlajka, Dzindzera, Cuture, Ilketa, Vlade i Nidze - sve sto su uradili za Corbu, ali i van nje, svaka pesma, album, koncert... cak i to ko je od njih sluzio vojsku, kada i gde...

 Autor: One Records Promo Team, Beograd, SCG
 Hootchie Cootchie Banda, Sombor, SCG - Cudna zemlja, Volow gaj

Velika provincijalna atrakacija, Hootchie Cootchie Banda (Sombor, SCG), oglasava se povodom izlaska novog CD-a pod imenom "Cudna zemlja, Volow gaj". Time krece u nove avanture, a rec je o 13 pesama, 50 minuta muzike i iskrivljenog odraza stvarnosti. Banda je na ovom CD-u pored autorskih, 'uglazbila' i stihove Bertold Brechta, Vladislava Petkovica - Disa i Rastka Zakica. Na albumu cete moci po prvi puta cuti i popularni flasofon, handmade instrument napravljen od 13 flasa nastimovanih u kiksolidijskoj skali. Osim klasicnog instrumentarija, na albumu su snimljeni i banjo, frule, te razni sitni instrumenti. Kao urednik izdanja i bandin gost u pesmi "Losa rakija", pojavljuje se Rambo Amadeus. Snimano i producirano u Somboru i Beogradu, u prvoj polovini 2005. godine. Izdavac je "Spektar", Sombor, SCG. Spot za naslovnu pesmu albuma moze se videti na raznim TV stanicama i na www.hkbanda.com .

 Autor: Vladimir Cutura, Sombor, SCG
 Mugdim Avdic Henda - Rodjen na Bistriku

Treba naglasiti da projekat Mugdima Avdica Hende, "Rodjen na Bistriku", ima puno opravdanje vec zbog cinjenice da se navrsilo cetvrt vijeka od njegovog prvog pojavljivanja na ovdasnjoj muzickoj sceni. Nesvakidasnji jubilej koji svakako treba zabiljeziti. Henda i njegov izdavac, "Hayat Production", potrudili su se da to i ucine na dostojan nacin. Luskuzno pakovanje sadrzi u sebi DVD sa 15 video spotova nastalih u periodu 1992 – 2005, audio CD sa 20 izabranih pjesama iz dvadesetpetogodisnje karijere, te jos 28 pjesama dodatih kao bonus na multimedijalni CD. I svaki od ova tri segmenta za sebe stoje kao svojevrsno svjedocanstvo ne samo Hendinog opusa nego i jednog vremena koje nam jos curi kroz prste i ostavljaju trag nekih dragih pjesama. Kao sto su neke njemu drage tudje pjesme ostavile traga i u njegovim vlastitim. Naci cete tu brojne citate, fraze, uticaje, ali sve je rezultiralo jedinstvenim i prepoznatljivim Hendinim zvukom, pa cak i njemu svojstvenom poetikom. Bilo da je u pitanju dvadeset godina stara "Gdje si duso, gdje si rano", ili jedna od dvije do sada neobjavljene pjesme na albumu "Jesen" u kojoj parafrazira Beslicev veliki hit. (...JG 92).

 Autor: Amir Misirlic, Sarajevo, BiH
 Rock Otocec 2006 - Poziv za neuveljavljene glasbene skupine

Organizator festivala Rock Otocec poziva vse neuveljavljene glasbene skupine k prijavi na predizborni festival ZA Rock Otocec 2006. Na predizbornem festivalu bo izbranih 7 najboljsih skupin, ki se bodo predstavile na velikem odru Festivala Rock Otocec 2006. Prijave zbiramo se dva dni - do vkljucno torka, 28. februarja 2006! Prijavo posljite na naslov: Za Rock Otocec, p. p. 2649, 1001 Ljubljana, Slovenija.

 Autor: Tanja Strasberger, Ljubljana, Slovenija
 Koncerti, koncerti, koncerti...

Koncertna sezona je u punom jeku. Evo nekih grupa / mjesta i datuma koje ne treba propustiti: Atheist Rap (Novi Sad, SCG) - 02.03.2006. - Feed Back, Nis; 03.03.2006. - PMF, Kragujevac; 04.03.2006. - KB Klub, Pozarevac; 10.03.2006. - Alkatraz, Subotica; 11.03.2006. - KC klub "Rupa", Sabac; 25.03.2006. - Sloga, Sarajevo i 29.04.2006. - Klub Boogaloo, Zagreb. Thee Knuckleheads - (Vinkovci, Hrvatska - na slici) "Yes To All" cover (Vinkovci, HR) - 25.02.2''6. - (w ith Moonlight Drive @ Klub mladih) Osijek; 03.03.2006. - (with Erotic Biljan & His Heretics) Split; 04.03.2006. - (with EB & HH @ Crtaona) Sibenik, 11.03.2006. - (with Moonlight Drive @ Walkow) Vinkovci; 24.03.2006. - (Garage Festival) Maribor; 25.03.2006. - (Caffe bar Kod Trpka) Kutina i 07.04.2006. - (with Septica @ KSET) Zagreb. Slijede ove najave: 04.03.2006. - Charon (FIN) + Phantasmagoria (ZG) + Father (RI) + Defiant (PZ), Bastion, - Osijek; 06.03.2006. - Soulfly, Mediapark, Ljubljana; 09.04.2006. - Simple Minds, KC Drazen Petrovic (Cibona) Zagreb; 15.04.2006. - In Flames + Sepultura, Mediapark, Ljubljana; 20.04.2006. - Hypocrisy + Amorphis + Soilwork, Boogaloo, Zagreb; 24.04.2006. - Nile + Yyrkoon + Vulvathrone, Mediapark, Ljubljana; 28.04.2006. - Posthuman (Marilyn Manson cover band) + Phantasmagoria, Boogaloo, Zagreb; 04.05.2006. - Carpathian Forest + Keep Of Kalessin, Mediapark, Ljubljana; 04.06.2006. - Apocalyptica, Zagreb; 11. & 12.08.2006. - Viva La Pola! 2006, Summer Revolution Rock Festival, Pula i 14.10.2006. - Blind Guardian, Mediapark, Ljubljana. Novce vec sada pocnite ostavljati "po strani".

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH
 Gabi Novak - Zlatna kolekcija

Gabi Novak je nezobilazno ime u povijesti hrvatske glazbe. Nedavno je odlicnim koncertom, zatvorenog tipa proslavila 50 godina svoje pjevacke karijere. Gabi iza sebe ima pregrst osvojenih nagrada i priznanja, pa iako je 50 godina karijere za mnoge nedostižan san, Gabi Novak ima svega osam albuma. Razlog tomu je sto je Gabi izmedju obitelji i karijere odabrala ovo prvo. Ipak, kao supruga Arsena Dedica, a poslije i vrlo uspjesnog sina Matije Dedica, nije mogla pobjeci od glazbe. "Zlatna kolekcija" Gabi Novak sadrzi njene najbolje pjesme koje obuhvacaju razdoblje od 1958. godine i njezinog prvog hita "Sretan put" iz filma H-8, pa sve do pjesme "Ni ti, ni ja" u kojoj gostuje Matija Dedic. Izdavac - Croatia Records.

 Autor: Croatia Records promo Team, Zagreb, Hrvatska
 Dubioza Kolektiv (SA, BiH) - Koncerti u Hrvatskoj

Dubioza Kolektiv ponovo dolazi u Hrvatsku. Prosle (2005.) godine Dubioza Kolektiv su predstavljali svoj debi CD "Dubioza Kolektiv" i EP "Open Wide". Uskoro pocinju promociju treceg singlea - video "Receive" (Live at Soca Reggae Riversplash Festival 2005.) i polako zakljucuju pricu o prvom albumu. Vec su snimili materijal za svoj drugi album. U Hrvatskoj su vec nastupali u Splitu (Kocka), Dubrovniku (Orlando) i Puli (Bale Vale – Istria in reggae festival). Svi su koncerti bili super primljeni, kao i njihovi nastupi u Sloveniji, Srbiji, Madjarskoj, Holandiji, Francuskoj, Ceskoj i Slovackoj Republici. Verujemo, da nece biti nista drugacije i ovaj put: 24.02.2006. - Klub Uljanik, Pula (www.clubuljanik.hr); 25.02.2006. - KSET, Zagreb (www.kset.org) i 26.02.2006. - Tocka, Rijeka (Carnival party - www.carnivalparty.com). Vise informacije o grupi Dubioza Kolektiv ima na: www.dubioza.org .

 Autor: Sandi Maver, Nova Gorica, Slovenija
 Kurz i Rock Vibe, Nova Gorica, Slovenija

Kurz i Rock Vibe - koncertna - management - PR agencija objavljuju: Ako imate informacije o tome kada se i gdje desavaju muzicki festivali u vasoj ili necijoj drugoj organizaciji, ako znate za neke festivale + tome slicne kontakte + web linkove, molim da nam to javite, da bismo bili u mogucnosti slati nas promo materijal i ponude. Ta molba se, takodje, odnosi i na klubove, dvorane... Radimo booking - management za (from pop to rock to punk to indie to etno - lationo and even to reggae!): Elvis Jackson (ska - rock - reggae) - Dubioza Kolektiv (etno - dub - reggae - crossover) - Gusti In Polona (pop - rock) - Kut Gas (soul - funky) - Leaf-Fat (emo - sream - punk) - Mi Familia (latino - hip-hop - reggae) - Psycho - Path (indie - alter - stoner - rock) - Passocontinuo (acid - jazz - lunge - funky) - Shyam (pop - rock) - Sun Eats Hours (melodic punk) - Siti Hlapci (roots reggae) - Slon In Sadez (kabare rock) - Tide (contemporary rock) - The Pokerheads - (ska - swing - reggae - party - core) - The Authentics (jamajcan trad. ska)... Vise info ima na: www.rockvibe.com ili www.kurz.si .

 Autor: Sandi Maver, Nova Gorica, Slovenija
 Tony Cetinski na turneji

Nakon velikog uspjeha dueta ''Oprostija bi sve'', Tony Cetinskog i zagrebacke grupe Budjenje (na slici - Darko Bakic, frontman grupe Budjenje - www.budjenje.com), nastavak suradnje slijedi i na velikoj turneji Tony Cetinskog... Uz Tose Proeskog, i frontman grupe Budjenje, Darko Bakic, gostovat ce na Tonyjevim koncertima u svim vecim gradovima Hrvatske... Budite dio velikog spektakla - vrsni glazbenici, veliki hitovi, razni gosti... Ne propustite: 18.02.2006. - Dvorana KK Split, Gripe, Split; 23.02.2006. - Dvorana Mladosti, Rijeka; 25.02.2006. - HNK, Osijek; 28.02.2006. - Zagreb... Vise info ima na: www.scardona.hr .

 Autor: Tihana Buklijas, Zagreb, Hrvatska
 Songkillers u Purgeraju, Zagreb

Prvi ovogodisnji nastup Songkilersa u Zagrebu! Trazite odlican provod za pocetak vikenda? Predlazemo vam da posjetite klub Purgeraj u kojem ce ovog petka (24. veljace 2006. godine) Songkillersi uzivo uveseljavati sve prisutne. Koncert pocinje u 22 sata, a cijena ulaznice je 30 kuna! Klub Purgeraj se nalazi usred parka Ribnjak i postoji vec 3 godine, ali od ove sezone (2005 / 2006) pocinje djelovati kao organizirani glazbeni klub koji LIVE nastupima visoko kvalitetnih domacih i stranih bandova ima za cilj obogatiti nocni zivot i glazbenu scenu Zagreba i Hrvatske. Songkillers su bend koji postoji vec devet godina. Clanovi benda su: Zeljko Banic Bane - vokal, gitara; Joe Pandur - gitara; Marko Petrovic - klavijature; Robert Lajic - bas; Ivan Levacic - bubnjevi. Do sada imaju objavljena cetiri studijska albuma ("Fleka", "Cosmic", "Mislima..." i "Sreca") i best-of album pod nazivom "14".

 Autor: Ivana Futivic, Zagreb, Hrvatska
 Elektrobuda - Sveti zvuk

Album "Sveti zvuk" grupe Elektrobuda obuhvaca 13 pjesama snimljenih u studiju Dancing Bear pod budnim okom Mladena Maleka. Mastering potpisuje Aco Razbornik, "Studio Tivoli", a produkciju Zoran Calic. Fotografije - Srdan Saric. Design omota - Bruno Marin. Kao gosti i prijatelji benda na albumu se pojavljuju: veliki prijatelj i prvi medju jednakima: Danko Krznaric - Hammond i prateci vokali (ljubaznoscu Dallas Records-a). Kruno Domacinovic - solo gitara "Ti me cinis sretnim", ritam gitara i solo (drugi) "O slobodi", ritam gitara "Sanjam". Hrvoje Rupcic - kongosi i raznorazne udaraljke. Mario Markovina, Robert Vnuk, Ervin Baucic i Romeo Krzelj - prateci vokali. Kapetan duge plovidbe Ivo Kukuljica - banjo u "Prsten". Vedran Zanko - usna harmonika u "Na nogama od stakla". Nimai Ashis Roy - vokal, harmonij i table u "Kreni". Izdavac albuma je zagrebacki Dancing Bear. Pogledati: www.dancingbear.hr . (...JG 86).

 Autor: Tanja Milosevic, Zagreb, Hrvatska
 Letu Stuke, Sarajevo, BiH - Biografija

Sarajevska grupa Letu stuke nastala je jos davne 1986. godine kada su je oformila cetiri sarajevska srednjoskolca. Pod utjecajem punka i novog vala clanovi grupe prikljucuju se post novovalnom pokretu stvarajuci distancu prema tadasnjoj cuvenoj sarajevskoj pop skoli. Prva postava grupe - Admir Ahmetovic (bubnjevi), Damir Terzic (gitara), te autorski dvojac Nedim Sinanovic (bas) i Dino Saran (vokal), koja je zaintrigirala tadasnje glazbene kriticare, pocinje intenzivno raditi, svirajuci na mnogobrojnim koncertima tadasnje sarajevske demo scene. Sa nekoliko jakih pjesama grupa je potkraj 80-tih bila prihvacena kao lokalna sarajevska koncertna atrakcija. Uz neizostavni dvojac Dinu Sarana (autor tekstova i glazbe) i Djani Pervana, grupu Letu stuke danas upotpunjuju Samir Ceremida (bas), Dejan Pejakovic (gitara) i Duco Vranic (klavijature, clan Rundek Cargo Orkestra). Uz Djanijevu produkciju, koja se mnogo vise temelji na njegovu pariskom backgroundu nego na tradiciji sarajevske pop skole, Dino je napokon dobio priliku pokazati sve sto moze. Album donosi 14 pjesama razlicitih glazbenih ugodjaja medju kojima u prvi plan dolaze pjesme "Minimalizam", "Sunce" (u kojoj gostuje Darko Rundek), "Ulice" i "Tuga". (...JG90)

 Autor: Ema Gusevac, Zagreb, Hrvatska
 Frenkie, Tuzla, BiH - Biografija

Adnan Hamidovic (Frenkie) rodjen je u Bijeljini 31.05.1982. godine gdje je zivio do 1992. godine. Nakon izbijanja rata, seli se sa svojom familijom u Njemacku (Nuernberg) gdje je zivio do 1998. godine. Prve korake u hip-hop kulturi je upravo i napravio u Njemackoj, tu je prvi puta cuo hip-hop i poceo se baviti grafitima. Tamo je poceo pisati i prve tekstove koji su tad jos bili na njemckom jeziku. Za sebe kaze da je njemacki hip-hop dosta uticao na njegov danasnji stil repanja: "Tamo svi samo betlaju, tako da sam i ja najradje pis'o battle tekstove!". Frenkie i dalje aktivno prati njemacku scenu i ona mu je i dan danas inspiracija. Nakon povratka u BiH, u Tuzli se nastavlja baviti grafitima. Medju prvim je u BiH koji je nakon rata uzeo sprej u ruke i u potpunosti naredni period svog zivota posvetio crtanju grafita. Tek 1999. godine, sa pocetkom emisije FMJam na Radio Kameleonu, upoznaje Emira i Erola koji su tada skupa vodili tu emisiju i tu nastaju prvi demo snimci, u podrumu tuzlanskog Radio Kameleona. (...JG 92).

 Autor: Ema Gusevac, Zagreb, Hrvatska

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -