Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

OSMI PUTNIK U BEOGRADU
SKC - Beograd, SCG
30.09.2005.

OSMI PUTNIK PONOVO PUTUJE... JOS GLASNIJE

Nakon sedamnaest godina splitski sastav Osmi putnik ponovo je zapalio Beograd!! Promocija povratnickog albuma "Ziv i ponosan" koji je izasao za ONE RECORDS (za trziste SCG), odrzana je u beogradskom SKC-u. Vladalo je veliko interesovanje medija tako da je, mogu slobodno reci, Putnik imao isti broj kamera kao i promocija Bijelog dugmeta.

Ni kisa, ni iznenadna hladnoca, nisu sprecili fanove benda da napune salu SKC-a. Komentari sumljicavosti bili su na svakom koraku. Kako zvuce? Kako je bez Djibonija? Mora se priznati da mnogi bendovi koji nakon toliko godina priredjuju svirke nisu napredovalli ni milimetar, a nisu vise ni sposobni da sviraju.

Koncert je otvorila beogradska Charisma, bend koji je uz Osmi putnik bio sve prosle godine dok se sviralo. Nakon njih su nastupile mlade, a vec izrasle i ojacale nade SCG heavy zvuka - grupa Alogia koji su odrasli uz Putnike.

Na uzavrelu pozornicu, u 23h, izasli su Bozo Svetac, Dado i Toso, obogaceni sa dva nova clana Kristom i Deanom Clea - vokal. Od pocetka, od prve pesme do bisa i svrsetka koncerta, ovacije i podrska publike nije stajala. Naime, svaka stvar ispracena je vise nego freneticnim aplauzom. Naravno, sve oci i usi bile su uprte u Deana Cleu, jer publika nije mogla zamisliti Osmi putnik bez Djibonija. Ali poceli su kruziti komentari - "mali je zakon", " tako je harizmatican", "rodjen za frontmena"... Dean se vise puta zahvalio recima - "hvala vam od srca i duse", morao je jer publika je imala zelju, a Putnici su izgarali na bini. Zvucali su kao i uvek - odlicno, uvezbano i srcano. Nizale su se pesme: Glasno glasnije, Lutko moja, Ulicna molitva, Krive staze, Copor ide u raj... Ostali su verni cvrstom, a jasnom zvuku i zdravim tekstovima.

Ponesen atmosferom koja se pretvorila u zurku, jedan fan je okacio pevacu o vrat sal Hajduka a onda je publika izasla na binu i pevalo se i skakalo. Ovo nije bila Marakana, nije bilo hiljade ljudi, mozda malo za pocetak, ali od srca. Vas reporter je bio na puuno koncerata ali ovako nesto jos nije vidjeno.

Kada su, napokon, uspeli zavrsiti svirku, Putnici su se morali izljubiti i izgrliti sa skoro svakim iz sale!!! Pa ako su hteli da opravdaju u Beogradu naziv svog novog materijala "Ziv i ponosan" - i te kako su uspeli u tome.

Javlja: Sanja P., Beograd, SCG








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -