Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

QUINTETO EL DESPUES
Tvornica, Zagreb, Hrvatska
11. veljaca 2006.


Quinteto El Despues
11.02.2006. - Tvornica, Zagreb, Hrvatska

Najavljen kao prigodni koncert za Valentinovo i zaljubljene, argentinski Quinteto El Despues je svoju ljubav prikazao kroz sofisticirani glazbeni krizanac latino glazbe, tanga i brojnih utjecaja klasicne i jazz glazbe.

U sklopu europske turneje, argentinski Quinteto El Despues posjetio je Zagreb i u krcatoj Tvornici odrzao odlican koncert. Prije svega, valja istaknuti da je sastav osnovao Victor Villena, bandeneonist (iliti harmonikas "dugmetare") grupe Gotan Project, no za razliku od njegovog maticnog sastava koji se pretezito orijentira na kurentne plesne stilove i trendove (trip-hop, down-tempo house, d'n'b...), Quinteto El Despues je sastav koji se bazira na raznim slozencima klasicnog jazza, klasicne glazbe, te povremeno zalazi i u teritorij avangardne glazbe i elektro-akustike. U postavi nemaju bubnjara, tako da im je osnovna ritmicka potka prozeta melodijskim ritmovima koje ispreplicu taktovi koncertnog klavira, violine, elektricne gitare, kontrabasa i harmonike.

Koncert su otvorili ambijentalnom kompozicijom koja u sebi sadrzi elemente tanga i elektro-akusticne skole klasicne europske avangarde sredine 20. stoljeca, a kroz cijeli repertoar tijekom koncerta pokazali su izuzetno umijece da svoje korijenske utjecaje argentinskog tanga i latino melosa uvedu u razlicite glazbene varijacije pomijesane sa elementima jazza, moderne klasicne glazbe, spomenute avangarde i osebujne ambijentalnosti cemu posebice pridonose specificni zvukovi elektricne gitare, harmonike i klavira. Zvucno, povremeno su podsjetili na sjajni Trio Globo (Friesen, Levy, Velez), Balanescu Quartet, te laid-back atmosferu Pat Metheneya i Tanie Marie. Victor Villena je prilicno tih momak, tako da su njegove najave kompozicija na podosta losem engleskom jeziku ponekad zvucale kao progutane knedle u grlu ili je pak u nekoliko navrata nesto izmumljao mimo mikrofona sto je mozda uspjela razaznati publika u prvim redovima. No, to ionako nije bilo previse vazno buduci da je ovaj sjajan kvintet odsvirao vrlo dobar koncert koji je osim razlicitih glazbenih fuzija i utjecaja latino glazbe, guajire i tanga, bio prosaran sjajnim elementima glazbenih bravura od vjestih svirackih improvizacija, preko staccata, legata, finger-picking svirke, do povremenih vokalnih pozadinskih "scat" improvizacija u vrlo tihoj i finoj zvucnoj kulisi oslobodjene suvisnih decibela.


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -