Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

STAMPEDO
KSET, Zagreb, Hrvatska
14. veljaca 2006.


STAMPEDO
14.02.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska

Na dan zaljubljenih, Valentinova, kada je Ivica Kostelic vozio svoj prvi nastup na olimpijadi u Torinu (na stazi u Sesstrieru, kombinacija spust-slalom) i osvojio fantasticnu SREBRNU medalju, Stampedo je odrzao svoj "povratnicki" koncert i okitio se u najmanju ruku, barem srebrnim odlicjem.

Puno vremena je proslo od posljednjeg okupljanja Stampeda, manje-vise svi clanovi su bili zauzeti nekim vlastitim radovima (poput So!Mazgoon ili Ivankine solo akcije na HTV i ucesca u raznim glazbenim gostovanjima), tako da je na ovo iznenadno okupljanje ove cudne i nestalne druzine u zagrebacki KSET doslo vise nego solidan broj publike. Pred, usudio bih se reci, krcatim klubom (oko 200-250 ljudi) Stampedo je odrzao odlican povratnicki nastup u kojem su osim dobro znanih, sada vec klasika, sa velikog prvog albuma "Tandara mandara" (1998) i manje popularnog "Romanticno ljetovanje za dvije osobe" (2000) i potpuno neuspjesnog "Pau pau" (2002), odsvirali dio novog repertoara koji ce se pronaci na njihovom cetvrtom, i nadajmo se, najboljem albumu. Oni su sviracki besprijekorno potkovani, Ivanka je sjajan zabavljac i odlicno izgleda (posebice u svilenoj zuckastoj barbika haljinici s volanima), lice joj je sjajno dotjerano (kao i frizura), a cijeli band odise odlicnim zabavljackim sklonostima, tako da su uvelike pomaknuli vlastitu granicu one odavno prohujale karakteristike da djeluju zbrkano (kao na samim pocecima), konfuzno i nedoreceno.

Danas je Stampedo sjajan sastav koji je te valentinovske veceri izveo citav niz krasnih bisera iz svoje cudnovate karijere - od sjajnih brojeva s prvijenca ("Ti odlazis u Kinu", "Tarzan je u dzungli", "Jeskona"...), preko malo poznatih kompozicija s drugog i treceg albuma, sve do najnovijih kompozicija u kojima do izrazaja dolazi sva zrelost i sposobnost Stampeda da ovaj put, konacno, naprave nesto vise od samog "pokusaja". Njihov koncert je prije svega veseo, na momente sasav (a i da je sasaviji nitko se ne bi potuzio) i vrlo bitno je da su oni kao ekipa ponovno spremni da se ubace u kostac sa najboljim hrvatskim i inozemnim pop-rock imenima.

Mozda je KSET premaleni klub da bi se dozivio odlican scenski performance Stampeda jer je Ivanka kao frontman sposobna da dize stotine (pa mozda i tisuce) ljudi na zabavu, skandiranja, ples i ovacije, a usudio bih se ustvrditi da im nakon ovakvog zrelog (i pre-zrelog) nastupa jedino sto preostaje jest nada da ce novi album biti pun pogodak koji ce ih medijski ubaciti u prvu ligu hrvatske estrade i da ce konacno doci u priliku da sviraju i napune Dom sportova (barem malu dvoranu) ili se pronaci u sklopu nekog festivala kada ce nastupiti pred tisucama ljudi. Jer Stampedo vrijedi vise od 30 kuna kolika je bila cijena ulaznice. Oni su sjajna karika hrvatske estrade koja spaja rock sa zabavnjacima i pop sa alternativcima. Postoji li jos netko u tom slicnom fahu? Urban, Cinkusi, Let3, Hladno pivo, TBF... da, ali to su vec sasvim drugacije price.


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -