Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ELEKTROBUDA
KSET, Zagreb, Hrvatska
25. travanj 2006.



Zoran

Kilmister i Nino

ELEKTROBUDA
25.04.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska

Punokrvna rock svirka ove supergrupe prstala je snaznim i mocnim decibelima koji su pravilno i posve profesionalno aranzirani u njihov cvrsti gitaristicki r'n'r stil.

Prva promocija debija Elektrobude, album "Sveti zvuk" u KSET-u prosao je u finoj rock and roll atmosferi pred, doduse, ne bas popunjenim auditorijem, ali zato dobrog stimunga nije nedostajalo. Posebice i zbog samog iskustva cijele ove supergrupe koja je, kao sto zasigurno znate, sastavljena od clanova bivsih Majki, Kojota i Cote G4. Njihovo bogato znanje, dugogodisnja praksa i samo umijece, glavni su izvornici za punokrvni rock and roll kojim prste sve njihove skladbe. Tekstovi su na hrvatskom jeziku, a hit singl "Na nogama od stakla" koji je vrlo toplo docekan ove veceri, jedan je od prvih domacih video spotova koji je prikazan na MTV uoci osnivanja MTV Adria.


Nino

Kilmister

Album koji je koncem prosle (2005.) godine izasao pod okriljem Dancing Beara, veceras je promoviran u cijelosti, a buduci da je vremenski prilicno kratak za jedan cjelovecernji koncert, repertoar su popunili sa dobro poznatim skladbama sa uglavnom prvih albuma Majki ("Razum i bezumlje" i "Razdor") iz ranih devedesetih godina proslog stoljeca. Tako se, primjerice, pronaslo mjesta za naslove poput "Zbunjen i osamucen", "Putujem" i za jos poneku, no te veceri to nikoga nije zasmetalo, dapace, one su odlicno dobrodosle kako bi se prikazala paralela izmedju zvuka danasnjeg Elektrobude i nekadasnjih Majki.

Shodno tome, u zvuku se, prakticki, nista nije promjenilo izuzev sto vokale preuzima mister Viduka koji savrseno dobro barata sa dionicama koje su nekada pripadale Baretu. Jedina novina koju Elektrobuda ukljucuje u svoju glazbu su zvukovi klavijatura koji samo pospjesuju ionako bogate melodije i gitaristicke riffove njihovog prsteceg rock izraza. Cijeli sastav je besprijekorno uigran, u punoj snazi i nema niti trunke prenemaganja, banaliziranja i nekakvih suvisnih scenskih kerefeka. Samo rock cist kao suza u potpunom rockerskom gardu kojim Elektrobuda ostvaruje odlican koncertni dojam. Zvuk je bio odlican, upravo onakav kako to i dolikuje ovim legendama hrvatskog rocka, te ce uz povoljnu medijsku propagandu ova supergrupa vrlo lako doci u situaciju da zasvira pred daleko sirom audijencijom koju danas, primjerice, imaju izvodjaci poput Hladnog piva, Vatre ili Baretovih Placenika.



Viduka


Tekst i fotografije:
Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -