Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MISEKI + SAMT & KEPER QUARTET
KSET, Zagreb, Hrvatska
09. svibanj 2006.





Miseki, Zagreb, Hrvatska


MISEKI + SAMT & KEPER QUARTET
09.05.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska

Jazz vecer u KSET-u ponudila je nastup dva potpuno nepoznata sastava iz Zagreba koji su se predstavili u vrlo dobrom (pa i odlicnom) izdanju. Sjajni pocetak za najavu predstojeceg zenskog festivala - All Women Jazz Festival – JAZZERELLA koji ce se uskoro odrzati u dvorani ZKM (Zagrebackog kazalista mladih).




Miseki, Zagreb, Hrvatska


U veoma finoj i neobaveznoj atmosferi KSET-a gdje je organizator Mucalo dobro predvidio barske stolove i stolice ispred pozornice koji su odavali komorniji i lezerniji program, vece su otvorili zagrebacki trio Miseki. Oni pod tim imenom egzistiraju nekih godinu dana, no iza sebe imaju podulje vremensko razdoblje od petnaestak godina aktivnog bavljenja glazbom, te ucestalo nastupaju u klubu "Blue Moon" u Varazdinu. Ovom prilikom su se predstavili u lezernom jazz-blues-pop-swing-rock izdanju, te su kroz razlicite sekvence odsvirane na violini (Marko First), akusticnoj gitari (Kresimir Brdovcak – Fundus) i kontrabasu (Danko Butorac) izveli svoj dvodjelni set obrada izmedju kojih su se pronasle skladbe poput "I just called to say I love you" (Stevie Wonder), "Fly me to the moon" (B. Howard), "Perfect" (Fairground Attraction), "Crazy little thing called love" (Queen)... Naravno, osim ovakvih velikih uspjesnica, djelomicno su i prosarali po evergreenima (primjerice "Marijana" ili "Just a gigollo"), a povremeno su se i upleli u neke manje znane ili zaboravljene autore (primjerice Stephane Grapelli). Njihova izvedba je vrlo zabavna, poletna, plesna i otvara veliki prostor za mnoge improvizacije na sva tri instrumenta kojima tehnicki barataju odlicno, posebice gitarist i violinist. Takodjer su i odlicni vokalisti, te se izmjenjuju kako u vodecim vokalima, tako i u samoj glasovnoj nadogradnji i viseglasju. Ovo im je bio prvi nastup u KSET-u gdje su odlicno primljeni, te su do sada snimili jedan CD "Ime albuma" u vlastitoj nakladi, a za sebe vole reci da su prije svega swing-rock sastav. Vise o njima mozete saznati na www.miseki.tk .




Samt & Keper Quartet, Zagreb, Hrvatska


Nakon simpaticnih i vedrih Miseka, na scenu KSET-a izlazi Samt & Keper Quartet, vrlo mladi sastav iz Zagreba koji njeguje osebujnu mjesavinu iskonskog jazza, funka i djelomice be-bopa, te prekrasnog vokala Aleksandre Srebacic koja svojim artikulacijama i sposobnostima neodoljivo podsjeca na Ellu Fitzgerald. Clanovi sastava uz fantasticnu Aleksandru su jos Tomislav Novak (elektricna bas gitara), Luka Medic (elektricna gitara) i Mihael Vlah (bubnjevi) koji su gotovo perfekcionisti svojeg zanata i od njih vrijedi ocekivati u narednom periodu da zasjaje vrlo visoko u vodama domace jazz scene. Repertoar kojeg su predstavili bile su mahom odlicne obrade velikih standarda poput primjerice "Bei mir bist du schon", "Blue skies", "Ruts 66", "What is wrong with groovin", "Dancing cheeck to cheeck", "Blue moon"..., a nakon krace stanke izveli su svoj drugi koncertni set u kojeg su izmedju ostalog uvrstili "Too darn hot", "How high the moon" i "I don't mean a thing". Njihova izvedba je takodjer poput Miseka vrlo vedra, revijalna, zabavna i plesna, samo s tom razlikom sto daleko vise paznje posvecuju ka instrumentalno-vokalnoj improvizaciji koja im je neodvojivi dio materije. Ako jos spomenem da svi instrumentalisti u sastavu sviraju iskljucivo po notama, onda vam je jasno o kakvim glazbenicima je rijec. A to se u KSET-u ne vidja tako cesto.


Samt & Keper Quartet, Zagreb, Hrvatska



Samt & Keper Quartet, Zagreb, Hrvatska

Sjajna Aleksandra i njezin S & K Quartet i nadasve vedri Miseki su imena koja treba upamtiti. Mozda cemo uskoro o njima gledati kroz prizmu Tamare Obrovac, Boska Petrovica ili Matije Dedica. Samo prije toga trebaju poceti komponirati vlastite autorske skladbe jer za to prema onome sto su pokazali imaju sav talenat i potrebne atribute.



Tekst i fotografije:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -