Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BUZZCOCKS
03.06.2006. - Bioskopska sala Doma omladine, Beograd, Srbija


BUZZCOCKS
03.06.2006. - Bioskopska sala Doma omladine, Beograd, Srbija

Ova subota u glavnom gradu Srbije nudila je neverovatno bogat program kada su kulturna desavanja u "igri", bez obzira sto, generalno, dogadjaji vikendom znaju biti "obilati". Desavala se manifestacija "Noc muzeja" kojoj su Beogradjani prigrlili u velikom broju, nekoliko DJ manifestacija, finski metal-celisti APOCALYPTICA u "SKC"-u, i da dodam jos dva mafijaska ubistva koja nemaju veze sa kulturom, ali svakako imaju sa politicko-kriminalnim desavanjima u drustvu, a to je dodatno doprinelo "tenziji" dogadjanja u samom gradu.

Za mnoge kulturne poslanike, zaostale new wave / punk freakove, svakako najvaznija manifestacija ove veceri desavala se u "Domu Omladine", a to je bio koncert Buzzcocksa. Kao predgrupa nastupali su proslogodisnji pobednici zajecarske gitarijade, beogradski pop / crossover akt Broken Strings, koji je svojim polusatnim nastupom najavio visoke mogucnosti koje kao sastav u autorskom smislu imaju.

Buzzcocksi se nalaze na promotivnoj turneji aktuelnog albunma "Flat Pack Philosophy", a neposredno pred pocetak turneje grupu je napustio bubnjar Phil Barker, da bi na njegovo mesto dosao - Danny Farrant, po godinama i izgledu vidno mladji od ostatka postave. Buzzcocksi su svirali nesto vise od sat vremena zajedno sa bisom, i uglavnom, njihov nastup je prosao u ocekivanom "tonu". Nizale su se numere jedna za drugom, odsvirane bez pauza, prakticno na isti nacin kako zvuce u studijskoj formi. Sam kraj ostavljen je za poznatije hitove s pocetka karijere, koje je i publika maksimalno podrzala.

Buzzcocksi su pokazali da nisu izgubili puno od one prepoznatljive energije koja ih je krasila u prvoj i najvaznijoj fazi karijere. Ipak, zarad tacnosti, moram priznati da su na samom koncertu umeli da "ispadaju" iz tonaliteta, da grese, i da nisu bas vesto vladali kompletnim zvucnim ambijentom. Cini mi se da im ozvucenje nije bio dobar saveznik, iako se tehnickoj ekipi "Doma Omladine" nema sta posebno zameriti. Ali, ovi primetni elementi ocigledno samoj publici koja je maksimalnim kapacitetom ispunila salu, nisu smetali, i ona se mahom prepustala secanjima na "bolju" i izgledniju proslost.

Koncert Buzzcocksa nece biti jedan od onih koji ce se duze pamtiti, i spadam u onu grupu analiticara koja smatra da se bend bas ne snalazi najprimerenije u novom okruzenju i novim relacijama na globalnoj muzickoj sceni. Za njih u samoj Centralnoj i Istocnoj Evropi i dalje postoji respektabilno interesovanje, iako na domacem terenu u Engleskoj odavno ne uspevaju da odrze tenziju interesovanja za ono sto danas rade. No, publika u Beogradu je otisla kuci zadovoljna, a zadovoljan je bio i organizator ostvarenim prihodom.


Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -