Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

OVERFLOW + DJUBRIVO
16.06.2006. godine - Boogaloo, Zagreb, Hrvatska



Djubrivo, Split, Hrvatska

Djubrivo, Split, Hrvatska

OVERFLOW + DJUBRIVO
16.06.2006. - Boogaloo, Zagreb, Hrvatska

Nastup ova dva sastava u sklopu Festivala za skejtere i biciklisticke akrobate, obiljezila je uzavrela vrucina, te po obicaju, los razglas. Na zalost...

Prigodni program koji su osmislili "akrobati" na skejtovima i biciklima bio je smjesten na dvije lokacije - na terasi ispred samog kluba i u velikoj dvorani Boogalooa, te se tijekom cijelog koncerta uzajamno izmjenjivao njihov performance sa nastupima bandova. Sve je bilo pod voditeljskom paskom Maria Kovaca koji je svojim duhovitim voditeljskim nacinom jos dodatno ubacivao specificne nijanse na cijelu zabavu koja se, ruku na srce, svela na bacanje, kovitlanje i koprcanje skejtasa i biciklista sa improvizirane skakaonice na izrezane spuzve i ogromne strunjace. Kasnije, najefektnijim ucesnicima su podijeljene nagrade, pri cemu je pobjedniku urucena sasvim pristojna novcana nagrada od 2000 kn.

Nastupe prva dva sastava sam propustio zbog velike vrucine koja je vladala te veceri, te moram priznati da ionako, osobno, nisam niti namjeravao pogledati nastup sarajevskog sastava Skroz kojeg sam promatrao koncem prosle godine u KSET-u, dok za drugi band koji je nastupao nisam niti pokusavao saznati njegov naziv.


Djubrivo, Split, Hrvatska

Overflow, Zagreb, Hrvatska

U velikom toplinskom udaru koji je vladao tog dana i te veceri, negdje oko 23,30, u nesto svjezijem ambijentu, na pozornicu Boogalooa izlazi splitska grupa Dubrivo. Nisam ih gledao dobrih 7 godina, od one njihove pobjede na HGF u Zaboku, te se od onda do danas u njihovom nastupu gotovo nista nije promijenilo. Jedine novine su da je pjevac Toni Anicic - Koja osjetno mrsaviji, sto mi je on sam osobno potvrdio uoci nastupa rekavsi da je morao na strogu dijetu zbog povisenog secera u krvi. Druga novina je ta, posto ih nisam gledao tako dugo, da gotovo sva publika zna njihove tekstove i ovdje u Zagrebu imaju nevjerojatno jaku podrsku publike i zavidan kultni status. Djubrivo je i dalje privrzeno svojem punk / hc-metal stilu, brzoj i zestokoj svirci, te eksplicitnim tekstovima o nastranostima svih mogucih vrsta koje su po njihovom obicaju uokvirene osjetnom dozom crnog humora, ironije i sarkazma. Repertoar im se sastojao od klasicnih skladbi sa legendarnog albuma "Zasto sarma ne leti" (1999.), pa su nanizali naslove poput "Ja sam okorijelo djubre", "Budi", "Maljava Mare", "Upri brale"... dok su za samu zavrsnicu izabrali naslove "Mama i sin", te "Djubrad", koje su izazvale bujicu odusevljenja. Izveli su i nekoliko novih brojeva od kojih je najbolesniji "Ilija", komicni eksplicitni komad koji govori o nekrofiliji. Premda je ove veceri bio poprilican broj komentara koje sam cuo u prolazu o tome da je Djubrivo blesav, ortodoksan, pretenciozan i posve primitivan sastav, nikako se ne smije smetnuti s uma da su imali ogromnu podrsku od nekih 1,000 posjetitelja kakvu prizeljkuje svaki imalo popularniji izvodjac s ovih podrucja.



Overflow, Zagreb, Hrvatska

Nastup Djubriva je okoncan oko 00,15 h, nakon cega je uslijedila ceremonija dodijele nagrada najboljim akrobatima na skejtu i biciklu, a potom i nastup Overflowa. Ovdje, u Boogaloo, Overflow se predstavio u odlicnoj snazi i formi. Scenski nastup im je bio vise nego superioran, no protiv loseg razglasa se nista nije moglo. Spram nedavnog nastupa u Pauku koji takodjer nije bio na najblistavijem (zvucnom) nivou, ovdje je citava zvucna slika bila ispod renomea kakav Overflow obicno ima. Bubnjevi su odzvanjali poput plasticnih kanti, gitara je bila prelivena nakakvim neshvatljivo visokim tonovima, dok je Zikin vokal bio toliko krestavo naglasen da sam se i sam u nekoliko navrata zapitao ne radi li se o nekakvoj namjernoj sabotazi od strane tonskog tehnicara. No, prije bi bilo da se radilo o velikoj aljkavosti.

Unatoc svemu, Overflow su po obicaju odrzali jos jedan sjajan scenski nastup koji se svodi na neprekidne akcije, gibanje tijela u zaru punokrvne punk-rock svirke i neprestanim Zikinim komuniciranjem s publikom. On, doduse, ne prica mnogo izmedju pjesama, vec svojim scenskim ponasanjem podize publiku na akciju i vlastitim mimikama, pogledima i gestikulacijama kontaktira sa svima prisutnima. Kroz jednosatni koncert izveli su sijaset brojeva sa najnovijeg albuma "Live At... Parties", te su povremeno repertoar zacinili hitovima "Una morbida muchacha" i "Dorothy" koji se u nesto izmjenjenijim verzijama takodjer nalaze na albumu. Premda ih je tokom citavog koncerta pratio peh lose tehnicke zvucne realizacije, Overflow je ovim nastupom jos jednom potvrdio da spada u neprikosnoveni vrh domaceg (hrvatskog) punk-rocka, te da su potpuno spremni za nova koncertna iznenadjenja koja su pred njima u vrlo bliskoj buducnosti.


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -