Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GRETTA
17.09.2006. godine - Klub Time, Zagreb, Hrvatska


Gretta
17.09.2006. - Klub Time, Zagreb, Hrvatska

Od nedavno je u Španskom (Malešnica), otvoren novi klub, "Time", koji po svemu sudeći želi da se promovira kao punokrvno rock okupljalište što je vrlo dobro uočljivo već kod samog ulaza u klub. Odmah će vas dočekati biljar, stolni nogomet, minijaturni šank, krušna peć (kamin), te prostrana podrumska prostorija sa pozornicom, mnoštvom stolova i obiljem žestoke rock glazbe sa džuboksa (od Doorsa, Hendrixa, sve do Metallice, Nirvane i RHCP). Prostor kluba "Time" najbolje je približiti kroz dosta veliku sličnost sa klubovima "Pračka" i "Spunk" i u pogledu opsega (veličine), a i vrlo sličnog interijera i publike koja tamo zalazi.

Ovo subotnje veče bilo je rezervirano za koncert relativno mlađeg zagrebačkog rock kvarteta, Gretta, koji se predstavio u vrlo dobrom i zrelom svijetlu. Do sada iza sebe imaju niz koncerata koji uključuju nastupe na HGF Gjalski (2004.), te brojne nastupe po gotovo svim zagrebačkim klubovima i nastup na osiječkom UFO festivalu. Nedavno su snimili videospot "Daj, daj", objavili su jedan EP pod nazivom "Stepenice" sa četiri kompozicije, a upravo ovih dana završavaju i svoj debi album koji valja očekivati u bliskoj budućnosti. Koncertno su vrlo uigrani, a predstavili su se kao moderan rock sastav koji podjednako pršti sa plesnim rockom i bučnijim akordima vrlo biskim kombinacijama na razmeđi The Police - EKV - Vatra. Tekstovi su im na hrvatskom jeziku, te imaju vrlo dobre komercijalne potencijale zahvaljujući solidnoj lirici, konciznoj svirci i vrlo dobrim aranžmanima.

Sva četvorica su odlični instrumentalisti, a posebno valja izdvojiti odličnog melodičnog bas gitaristu i specifičnog bubnjara koji često upada u "pomaknute" taktove. Sastav čine Hrvoje Medanić (gitara), Tomislav Čubek (vokal, gitara), Toma Vičev (bas) i Igor Nađ (bubnjevi), te zahvaljujući njihovom producentu i menadžeru, Siniši Bizoviću, ovaj mladi ali i iskusan sastav vrlo brzo bi mogao prerasti u solidan komercijalniji rock projekt na razini spomenute Vatre ili sastava poput Adastre, Ramireza ili momaka iz susjedstva - Goribora. O dobroj atmosferi kluba "Time" i nastupa Grette, dovoljno govori i podatak da je bilo prisutno mnogo poznatih faca - Siniša Bizović, Jerko Marić (Adastra), te između ostalih i članovi sastava Rock Sistem Trio i Motor City Bar, a nakon koncerta se nekoliko momaka i djevojaka okušavalo u "karaokama", što je dodatno pridonjelo ležernoj i posve opuštenoj atmosferi.


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -