Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

FLIP + OVERFLOW
29.09.2006. godine - Kugla, Koprivnica, Hrvatska



Overflow - Doraaa (Promo single)

Flip + Overflow
29.09.2006. - Kugla, Koprivnica, Hrvatska

Povodom izlaska novog singla "Doraaa" s albuma "Live At... Parties" (izdavač: Anubis Records), punk-rock skupina Overflow održala je svoj prvi "povratnički" koncert u svojoj rodnoj Koprivnici. Odavde su svoj ubitačno žestoki i opako snažni punk / hc-rock počeli odašiljati prije punih 15 godina. Obišli su gotovo cijelu Europu, vrtjeli se na MTV, dobili cijeli niz sjajnih kritika, te su se ponovno vratili da svojoj rodnoj grudi održe impresivan koncert i to besplatno!!! Lijepa gesta članova Overflowa je ovom prilikom sačinjavala isključivo pozivnice s kojima se jedino moglo ući u Kuglu, prijatan i vrlo obilan švedski stol za predstavnike medija (između ostalih tu su dakako bili oni najagilniji - Terapija, lokalni i državni mediji, te naravno i Barikada).


Flip, Koprivnica (HR)

Poseban i nadasve izuzetan potez, uradili su što su kao predgrupu pozvali lokalni sastav Flip kojeg čini četvoro četrnaestogodišnjaka!!! Ova djeca su se prikazala vrlo uigranim i poprilično energičnim sastavom koji za svoje godine veoma dobro i precizno svira. Postoje dvije godine i ovo im je prvi koncert u životu, no na njima se nije vidio niti osjetio ni najmanji gram treme ili smušenosti. Sastav predvodi djevojčica koja je vokal, gitaristica, te svira saksofon, a osim toga ima i vrlo dobar vokal (engleski), te je vrlo fleksibilna na sceni - skače, pleše i animira.


Flip, Koprivnica (HR)

Flip, Koprivnica (HR)

Flip, Koprivnica (HR)

Ostali dječaci oko nje (gitara, bubnjevi i bas) za nekoliko koraka su "iza" nje i osjeti se da su aranžmanski pretovareni sa nizom različitih konotacija rocka koje neminovno žele ukalupiti u glazbu. Zbog toga aranžmanski djeluju ispresjecano, te im pojedine kompozicije izgledaju kao nezgrapan zbir rocka i nenadanih hard-core upadica koje još uvijek nisu dobro savladali. Međutim, kada će to "ispeglati", zvučati će poput vrlo dobrog i veoma atraktivnog rock sastava s punk nabojem. Publika je vrlo dobro primila ovaj iznimno mlađahni sastav (koji je možda i najmlađi hrvatski rock-sastav uopće), a nije na odmet napomenuti da zvuče puno bolje nego li mnoštvo sastava koji u posljednjih nekoliko godina sviraju kao predgrupe ili kao glavni sastavi po koncertima u Hrvatskoj.


Overflow, Koprivnica (HR)

Overflow... Priča vrlo dugačka, ali u ovom slučaju neka bude što kraća. Da ništa ne bi prepustili slučaju, angažirali su odličnog ton-majstora iz zagrebačkog kluba Močvara koji im je u Kugli, s obzirom na lošu betonsku akustiku prostora, obezbjedio dobar zvuk, te su naravno, odmah silovito krenuli sa standardnim repertoarom. Od prve sekunde u Kugli je zavladala prava pomutnja, strka i ogromna gužva, a ispred pozornice nevjerojatan kaos. Cijeli klub se pretvorio u vreli kotao, znoj je tekao kako kod Overflowa, tako i kod svakog prisutnog u publici, gazilo se po nogama, gležnjevima, bilo je cijeli niz bacanja s pozornice pri čemu je jedan dečko jako dobro "naravnao" nos. Redari ispred pozornice su skoro pošandrcali jer nisu znali tko tu koga j..., a zvučnici sa strane umalo da nisu srušeni, te je sam Žika (vokal) negdje nakon 2-3 pjesme nakratko prekinuo koncert rekavši: "...pripazite malo, ovi zvučnici ak' se sruše na nekoga, to zna jako, jako boljeti..." Metež. Vreva. Ludilo.


Overflow, Koprivnica (HR)

Overflow, Koprivnica (HR)

Overflow, Koprivnica (HR)

U krcatoj, pretovarenoj i vrelinom oblivenoj Kugli vladala je tijekom cijelog koncerta paklena atmosfera, možda i jedna od najboljih od kako su se Overflow ponovno sakupili i počeli svirati koncerte. Njihov sjajno uvježbani, izdresirani i beskompromisno potkovani punk-rock izraz kojeg iz koncerta u koncert nadograđuju sa bezbrojnim idejama i ovog puta se pokazao savršenim razlogom za urnebes. Oni su sastav koji jednostavno ne dozvoli tijelu za predah, oni samo filaju, filaju i filaju ogromne doze strašno pozitivnog adrenalina kroz odlične tekstove i sjajnu svirku. Slobodno ih mogu usporediti sa New Bomb Turks, Bad Religion i divljim nabojem The Stooges, Ramones i Sex Pistols. Njihov koncert je večeras bio prava bomba, furiozno nadmetanje snaga odlične gitare, melodičnog basa, nevjerojatno konciznog bubnjarskog ritma i savršenog vokala koji je istovremeno i veliki show-man, tako da smo uz odličan ovogodišnji povratak Trobecovih Krušnih Peći - Viva Glorio, dobili ovdje u Hrvatskoj još jedan veliki "povratak".

Overflow su sjajni na koncertima, svaki puta me iznenade sa svojom nevjerojatnom domišljatošću, koncepcijom, aranžmanima i nadasve sa svojom energijom koja zrači iz njih i širi se kao velika pozitivna snaga po svima prisutnima koji ih promatraju. Oni su pravi r'n'r!!! Ovu izjavu vjerojatno ću ponavljati svaki puta kada govorim o grupi Overflow - oni su r'n'r, oni su r'n'r, oni su r'n'r... A tako je vjerojatno (a i sigurno) mislio svatko tko ih je te večeri gledao u koprivničkoj Kugli.

Vezani link: Barikada - Nagradna igra


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -