Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

AFION
16.11.2006. godine - Etnografski muzej, Zagreb, Hrvatska


Afion, Zagreb, Hrvatska

Afion
16 .11.2006. - Etnografski muzej, Zagreb, Hrvatska

Komorno, jednostavno i vrlo svečano.

Pred pomno odabranom audijencijom, Afion je svoj debi album, jednostavnog naziva "Afion", promovirao u malenom atriju Etnografskog muzeja u koji se uspjelo natrpati stotinjak uzvanika, mahom njihovih prijatelja, poznanika i velikog broja predstavnika estrade i mas-medija. (Između ostalih bili su tu Mojmir Novaković, Dunja Knebl i Ante Batinović). Da bi atmosfera bila što ležernija, zadužen je bio Mile Kekin, pjevač Hladnog piva, koji je svojom poznatom naracijom najavio ovu promociju riječima: "...ovo je sastav na čijem sam koncertu otkačio i plesao potpuno trijezan...". Uvodnu riječ završili su poznati etnomuzikolozi Dario Marušić i Mojca Piškor koji su podsjetili da se sličan folk-revival dešavao koncem sedamdesetih godina i na području bivše Jugoslavije, samo s razlikom što je njegova uloga bila gotovo neprimjetna, te da im je današnji čitav world-music velika zahvala za pionirske početke otprije tridesetak godina.


Afion, Zagreb, Hrvatska

Afion, Zagreb, Hrvatska

Afion, Zagreb, Hrvatska

Afion je svoju vrlo kratku promociju uokvirio koncertom kojeg su izveli bez ikakve pomoći elektronike (nije bilo niti jednog mikrofona!), te su u nekih tridesetak minuta izveli odabrane skladbe s prvijenca - single "Baroš, oj Barice" i budući single "Slavuj ptico mala", te još nekolicinu od kojih valja spomenuti "Alaj, alaj Jano" i erotsku "Duni mi, duni". Nastup su završili najnovijim brojem "Devojče", uzetim iz makedonskog 3/4 folklornog takta. Ono što neprestano zadivljuje kod njihovih izvedbi uživo jest spoj njihove mladosti i stare etnografske ostavštine koju glazbeno aranžiraju u veoma suvremenoj "unplugged" varijanti koja je s nastupa u nastup sve rafiniranija.


Afion, Zagreb, Hrvatska

Svi su odlični glazbenici koji ritmički i melodijski nose najvažniju potku oblikovanja cijele figure svih kompozicija koje svojim sjajnim vokalima zaokružuju Lidija Dokuzović i Marijela Bagarić. Ovu svečanu promociju, Afion je obogatio domaćim stolom na kojem se pronašla šljivovica, štrukla, orasi i suhe smokve, te su najavili svoja dva vrlo skora koncerta - prvi je u sklopu world-music festivala "Nebo", a drugi je na rasporedu za mjesec dana u maloj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -