Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BRYAN ADAMS
28.11.2006. - Hala Sportova, Beograd, Srbija


Bryan Adams
28.11.2006. - Hala Sportova, Beograd, Srbija

U nizu brojnih koncertnih desavanja u glavnom gradu srpske drzave, nastup kanadskog rockera Bryan Adamsa, medijski mozda i nije uspeo da bude predstavljen na adekvatan nacin, ali se marketinskoj kampanji "Komune", organizatoru ovog dogadjaja, nista ne moze zameriti. Najavljivan nekoliko meseci ranije i "postavljan" na mesto "Arene", koja ce se pokazati neostvarivim "zalogajem", jer ovde se nikako nije moglo pronaci 20 000 zainteresovanih, tiho i neprimetno je premesten u novobeogradsku "Halu Sportova", koja za koncertne prilike moze da ugosti oko 6 ili nesto malo vise hiljada dusa. No, vec otprilike 7 dana ranije bilo je jasno da ni taj prostor nece biti popunjen, tako da je koncert Bryan Adamsa i njegovog benda pratilo oko 3 000 fanova. Bez obzira na interesovanja publike u drugim sredinama, ne samo sa prostora nekadasnje SFRJ, vec i Evrope koja variraju, kako kazu izvestaji, od grada do grada, ovde prisutna publika dala je sve od sebe da Bryan Adamsu i njegovoj ekipi pruzi maksimalnu podrsku.

Publika, koju su po ocekivanju u vecoj meri cinile devojke od 16 do 35 godina, ali bilo je i onih koje su presle 4-tu deceniju, znala je dobro sve pesme iz repertoara ovog Kanađanina, i nije se obazirala na sviracke greske kojih je bilo na pretek, kao i na neubedljive tehnicke detalje (katastrofalan sound), koji su znali da i onom najdobronamernijem slusaocu i gledaocu u prilicnoj meri amortizuju uzitak. Ono, sto je mene licno zacudilo bila je prilicna neusviranost clanova postave, koja je u vise navrata pokazala svoju neuverljivu stranu. Sam nastup trajao je, sa bisevima, nesto duze od 100 minuta. Najatraktivniji deo koncerata predstavljalo je Adamsovo izvodjenje balada, kada se pojavio sam sa akusticnom gitarom i usnom harmonikom, bez benda, i kada je zajedno sa publikom interpretirao numere: "Straight From The Heart", "All For Love", "Please Forgive Me". Da je "cesce" sam svirao i pevao, cini mi se da bi sam koncert ostao duze upamcen kao zanimljiviji i interesantniji.

Tokom nastupa, u verzijama identicnim kao i na izdanjima, izvodjene su numere poput: "Run To You", "Can't Stop This Thing We Started", "Summer of 69", " "Cuts Like A Knife", ali i ostali veliki hitovi iz srednje i poslednje faze njegove karijere. Licno, nedostajalo mi je da cujem najobradjeniju numeru koju je ovaj muzicar komponovao - "Lonely Nights", ali ocigledno, on je uglavnom ne izvodi na svojim nastupima.

Sta reci za kraj. Adams je u pozitivnom smislu bio odusevljen publikom, ali i samom atmosferom, koja je zaista bila na visini, ali nju su svojom energijom u vecoj meri podrzali vecerasnji posetioci. Sam koncert bio je vrlo prosecan, uz neuverljive tehnicke propratne detalje, za koje mi se cini da u jednakoj meri zasluge ima ovdasnji "tehnicki support team", kao i ekipa koja je bila uz kanadskog rockera, kako ona tehnicka, tako i ova muzicarska.


Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -