Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DUB SYNDICATE
01.02.2007. godine - Močvara, Zagreb, Hrvatska

Dub Syndicate
01.02.2007. - Močvara, Zagreb, Hrvatska

Rado viđeni gosti Močvare, ponovno su stigli pred svoju publiku koja ih konstantno, već po treći (ili možda četvrti?) put dočekuje s oduševljenjem. Reggaea, dubova i elektronike - koliko hoćeš.

Dub Syndicate su ovaj puta imali dobar "maler" koji ih je zamalo koštao nastupa u Zagrebu. Naime, nešto nije štimalo sa vizama koje su pokušavali srediti prilikom gostovanja u Beogradu prethodnih dana, pa je umalo njihov koncert u Močvari bio otkazan, da bi tek u sitnim popodnevnim satima (svega 6-7 sati prije koncerta) osvanula informacija da će do koncerta ipak doći.

Pred vidno uzbuđenom publikom koja se prije nastupa naslađivala zvukovima dubova (a čeg' drugog), Dub Syndicate su pomalo isfrustrirani i nervozni (zbog nemilih zbivanja prethodnih dana) otvorili koncert u začuđujuće ležernom formatu koji je zvučao suviše isproducirano i ispeglano, kao da nastupaju na playback. Nije bilo nikakve omaške, svi zvukovi kristalno čisti i jasni do sterilnosti. Puno samplova i nezaobilazne reggae ritmike kroz dub pejzaže pomiješane s elektronskim eksperimentima ukroćeni su do te mjere da živih vokala uopće nije bilo, već su i oni reproducirani preko samplera.

Sve je to skupa djelovalo OK, no upravo nedostatak tog živog vokala je nekako odavao suviše zatvorenu i pre-programiranu skulpturu ovih velikih tvoraca dub maštarija. Tek u samoj završnici koncerta sastav je odlučio izvesti dvije kompozicije uz pomoć "klasičnog" vokala koji se uspio i obratiti publici s nekoliko riječi. Bilo je komentara u publici da im je već dozlogrdilo gledati sastave koji funkcioniraju na previše "kibernetički" način bez obzira na kvalitet same izvedbe, no kapa dolje. Uz sve produkcijske trikove kojima su se poslužili ovaj puta (teško je uopće bilo odrediti šta je odsvirano uživo, a šta je samplirano i programirano), Dub Syndicate su ponovno održali efektan nastup podsjetivši na nekoliko kultnih kompozicija iz prve polovice osamdesetih uz vrlo dobar izbor "novijih" skladbi, uglavnom iz vremena 1995-2005.


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -