Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

D POLIKKIA
21.04.2007. - Klub Spunk, Zagreb, Hrvatska

D Polikkia
21.04.2007. - Klub Spunk, Zagreb, Hrvatska

D Polikkia je rock kvartet otkačenog Antonije Klitorisa - Klita iz znanih nam DKK (Slušaj najglasnije Records). On ovdje svira gitaru, pjeva i zabavlja svojim "stand-up" komičnim tekstovima, te slijedi svoju humorističnu notu na vrlo dobar rock način.

Pred ne krcatim Spunkom, D Polikkia (šala na konto policije) izvela je solidan nastup u kojem se predstavila kao čvrst rock sastav koji isprepliće mnoge karakteristike prošlosti rock scene (rock-blues, garažni rock, punk-rock, reggae, ska, new wave, surf...) s povremenim tendencijama ka novovjekovnoj trend formi (indie-rock, utjecaji dance-rocka, Franz Ferdinanda), te imaju i sklonost ka oživljavanju nekih i pomalo zaboravljenih oblika glazbenih aranžmana poput formacija šlagera i primjesa kabaretskog i jazz-pop / rock muziciranja.

Uz njihovu šaroliku lepezu različitih glazbenih izraza koje vrlo vješto rabe, najjače im oružje jest ležeran, veseo, zabavan i nadasve šaljiv vokabular Klita koji je uz repertoar matičnog sastava u zvukovlje uvrstio i nekoliko skladbi DKK-a, u rock varijantama. Obilje ironije, crnog humora, sarkazma, ali i ležernog prijatnog šaljivog pristupa (svi tekstovi su na hrvatskom jeziku) kojim zrači Klit, nikog od prisutne publike nije ostavio ravnodušnim.

Posebno se izdvojila skladba u kojoj priča o tome kako je nastao ovaj band koji će biti na hrvatskoj estradi 50 godina počevši sa svirkama u Spunku, Krivom putu, Route 66, Močvari, pa opet u Krivom putu i Spunku, te pjesma o Charlie Chaplinu koji je tražio savjet za kravu od Edisona i Nikole Tesle kako bi krava davala više mlijeka. Klit voli između skladbi ubacivati sitne pričice, te je tako nakon izvedene kompozicije dodao - "gdje bi on bio da godišnje proizvede 5000 litara rakije", a na samom kraju koncerta koji je trajao nekih 40 minuta rekao je - "nastavljamo nakon kraće pauze, sljedeći mjesec".

Klit ima fabulu, glavu, rep, njegov prijatni ekscentrizam je ugodno osvježenje spram angažiranih i ponekih egocentričnih, te pretencioznih ovdašnjih izvođača, te bi uz malo sreće koju do sada i nije imao u pretjeranim dozama, mogao dospjeti i dalje od nekoliko lokalnih klubića gdje ima vrlo čvrst kultni status. O D Polikkiji više na www.dpolikkia.net .


Def, Zdena, Hrč i Klit

Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -