Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

BULDOŽER
06.10.2007. - Velika sala SKC-a, Beograd, SRB

Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

BULDOŽER
06.10.2007. - Velika sala SKC-a, Beograd, SRB

Nakon povratnicke, proslogodisnje krace turneje, u kojoj su Boris Bele i ekipa takodje posetili i prestonicu Srbije, Ljubljancani su u subotu 6. oktobra 2007. godine odrzali novi koncertni nastup na starom mestu. SKC je ovoga puta delovao polu-tuzno, jer je prodato tek nesto vise od 150 karata, sa svima onima koji su usli, a da nisu platili ulaznicu bilo je tek jedva oko 300-njak dusa. Ne moze se reci da je reklama zakazala, jer je Bele imao mogucnost da se predstavi u informativnim emisijama Nacionalne televizije i "TV B92", sto je, priznace se, "kec na 11", ali ocigledno je da je vece interesovanje izostalo. Jedan od razloga je i taj da su se Buldozerovci u svom proslogodisnjem nastupu predstavili kao bend izuzetno visoke sviracke stilizacije, odlicno usviran i uvezban, ali koji je zakazao na onom najvaznijem planu koji ih je krasio za vremena aktivnog delovanja, a to je osecaj za vreme, trenutak, kao i specifican "tekstualno", pa i vizuelni odnos prema danasnjoj (tadasnjoj) realnosti i okruzenju.

Boris Bele gitarista, pevac i glavna autorska figura, jednostavno danas vise nije kadar da svojim "upadicama", pricama, salama, zagolica mastu publike, kao sto je to nekad bilo, i to u njihovom slucaju, i preko njihovog primera predstavlja veliki problem. Buldozer su, izmedju ostalog, predstavljali nekakvu ovdasnju varijantu benda koji je znao da se "suceli" sa malogradjansko - socio - politickim nasledjem ovdasnjeg titoistickog drustva na jedan zabavan, ali takodje u onim najboljim trenucima i mudar nacin. U pomenutom kontekstu i okruzenju bend je dozivljavao svoje svetle i manje svetle trenutke. Danas, sem sviracko - izvodjacko - instrumentalisticke dimenzije koja je, da ponovim jos jednom, i ovoga puta izvedena (odsvirana) na impresivan nacin, neceg drugog vise u istupima benda - nema.

Nazalost, u njihovom slucaju to moze predstavljati nepremostiv problem, naravno, ukoliko se grupa bude ozbiljno u dolazecoj buducnosti suocila sa novim autorskim izazovima. Koncert koji je odrzan u subotu, u svirackom smislu je mozda cak i vise od prethodnog pokazao koliko su vremesni clanovi benda i dalje jaki instrumentalisti, ali takodje i da njihove pesme danas nemaju vise onu "jacinu" koju su nekada imale. Ubedljivo najvise su svirane numere sa prvog, po mnogima i najboljeg albuma, "Pljuni istini u oci", ali i druge poznate, kao i one koje su imale vecu hiticnost.

Vremesna publika se dobro zabavljala, a bicu iskren pa dodati da moj dugogodisnji prijatelj Sale sa kojim cesto odlazim na koncerte, sa svojih 37 godina, mozda je bio i najmladji u publici. Da se ispravim - mladje su bile sankerke i obezbedjenje "SKC"-a. Bilo bi svakako dobro da Bele i ekipa pronadju unutarnji motiv, kako bi njihovo eventualno novo studijsko izdanje uspelo da pronadje put do, pre svega, nesto mladje publike. A za sledeci koncert, da se ne dozivi sudbina ovog i prethodnog ( sto se posete tice ) potrebno je pripremiti nesto novo i sveze. Priznajem, to nije tako lako.

Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

Autor priloga:
Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -