Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

MARAH
27.03.2008. - Galerija SC, Zagreb, Hrvatska

Marah
27.03.2008. - Galerija SC, Zagreb, Hrvatska

U ponovno velikoj gužvi koja je sve tipičnija za ovaj prostor, Marah su u svojem stilu odigrali još jednu partiju.

Ne kao i prije dvije godine, kada je bilo dvostruko manje publike, Marah su koncert zapoćeli s "Coughing up blood", uvodnom skladbom njihovog posljednjeg albuma "Angels Of Destruction". Odmah od prve pobacali su gotovo sve adute pred raspoloženu publiku izvedbom hitova "The Catfisherman" i "City of dreams", no zbog prevelike gužve, Serge Bielanko je samo jednom izašao u publiku i jedan song otpjevao sa klupe, dok su Dave Bielanko i novi basist koji je zamijenio Kirk Hendersona svoju ulogu su potražili penjanjem po zvučnicima. Dave koji već više od godine dana ne konzumira alkohol bio je veoma raspoložen, te se u pauzama krijepio običnom vodom prisjećajući se detalja s posljednjeg zagrebačkog koncerta kada su se obilato namakali viskijem i pivom ističući da im je svaki dolazak u ovaj dio Europe neopisivo vrijedan dio turneje. U njihovom civiliziranom američkom svijetu gotovo ne postoje više klubovi u kojima se smije pušiti, publika uglavnom sjedi, a i alkohol je sve rijeđi, dok se bandovi moraju držati striktnih pravila koja isključuju bilo kakve akcije poput penjanja po binskoj opremi ili izlazaka u publiku. Zato i nisu preveliku pažnju obratili na katastrofalan zvuk, već su se koncentrtirali na što efektniji scenski nastup u kome je po valjda desetak puta u jednoj pjesmi Dave padao na koljena.

Predstavili su i svoju novu mladu klavijaturisticu Christine Smith, te dobar dio materijala s posljednjeg albuma koji uživo i bez obzira na loš razglas zvuči vrlo prihvatljivo unatoč strahovanjima da im se kreativnost bez Daveovog maliganskog poriva svela na manirizam bezbijedan kao mlijeko. Marah su se još jednom dokazali kao pravi borci r'n'r-a otprašivši autoritativnih dva sata koja su na kraju zapečatili s obradom proslavljenog hita Frank Sinatre, "New York, New York", baš kao da su sami s omiljenim društvom pjevali u svojoj lokalnoj birtiji. Oni su prije svega veseli rock sastav koji se zabavlja isto kao i publika, te se već raspredaju priče kako je ovo ponovno jedan od onih koncerata koji će ući u zbir najboljih ovogodišnjih inozemnih nastupa.

S evidentno rapidnim povećanjem interesa za njihov rad, ako dođe do sljedećeg koncerta, Galerija SC će očito biti premaleni prostor, te kao i u slučaju nedavno održanog koncerta Caribou, ponovno će stotine ostati uskraćene za jedno ovakvo iskustvo.

Playlist: 1. "Coughing up blood", 2. "East", 3. "The Catfisherman", 4. "City of dreams", 5. "Angels of destruction", 6. "The dream", 7. "Can't take it with you", 8. "Wild west love song", 9. "Apartment", 10. "Outta tune", 11. "Barstool", 12. "Songbirds", 13. "Roundeye", 14. "Santos de Madera", 15. "Angels on a passing train", 16. "Pt Brz", 17. "Wilderness", 18. "Sooner", 19. "Closer", 20. "New York, New York"


Autor teksta i fotografija:
Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -