Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage
GUNS 'N' ROSES
Koncert u Beogradu, 23.09.2010.
Prikaz: Branimir Bane Lokner
Foto: Aleksandar Zec
Photo : Aleksandar Zec

GUNS 'N' ROSES - Beograd, 23.09.2010.

U vrtlogu beogradske "Arene"

Dugo najavljivani spektakl sa, može se reći, ograničenom euforijom, napokon se odigrao u beogradskoj "Areni". Dvorana nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, ali je bilo prisutnih negde između 12 i 13 000 duša. Publiku su činili predstavnici kako starije, tako i srednje, te mlađe generacije, i kako sam uspeo da primetim, ovakav odnos je ravnomerno bio raspoređen.

Čast da otvori manifestaciju pripala je beogradskom sastavu Nightshift, koji je ovim putem imao prilike da duže promoviše svoje aktuelno ostvarenje "Bez zaklona" (Multimedia Records). Nightshift je kontinuirano na srpskoj sceni, muzičari u postavi su zanatsko / tehnički vrsni instrumentalisti, a njihova rock izražajna varijanta dobrim delom se oslanja na postulate 90-tih godina.

Drugi support akt bili su Kanađani, sastav Danko Jones, aktivan na svetskoj sceni od druge polovine 90-tih godina. Uspeli su do sada da uknjiže čak 9 izdanja, njihova izdavačka kuća je švedski "Bad Taste Records", i činjenica je da su više popularni na evropskom no na prekookeanskom tlu. Njihov nastup je bio izuzetan. Trajao je nešto duže od 60 minuta, a gotovo da su mogli izaći i na bis. Njihova, ne tako karakteristična varijanta rock forme, izrazito moderne, kombinovana sa pop te crossover elementima, dopala se beogradskoj publici, a Kanađani su potvrdili da su i kao koncertni akt izuzetno ubedljivi. Tako je i ovaj put potvrđeno kako Gunsi umeju da izaberu interesantne i atraktivne aktove na svojim turnejama.

Foto: Aleksandar Zec
Photo : Aleksandar Zec

Nakon prilično duge pauze, otprilike u 23.25 sati na binu je izašao Axl Rose u pratnji sedmočlanog sastava (tri gitare, bass, klavijature, klavir, bubnjevi), sa osveženim imageom i novim zubima, gde ruku na srce, više podseća na nekog radoznalog rednecka iz Alabame, no na glamouroznu pop zvijezdu.

Koliko sam imao puta prilike da izbrojim, garderobu je menjao 8 puta, što je manje važno od činjenice da ga je glas na momente verno služio, na momente znao da otkaže u falsetima, a takvo je uostalom bilo i muziciranje kompletnog benda. Bilo je vrlo inspirativnih trenutaka, kako u samoj interpretaciji songova grupe, do hemije koja je tekla od bine prema publici, ali isto tako i ne baš spontanih "gubljenja" i "vijanja" muzičara, pa i samog frontmana.

Pravi primer za potpuni "raspashoi" na bini bilo je izvođenje pesme "Live And Let Die", no bilo je i suprotnih, pozitivnih primera, kao što je nadahnuto interpretiranje songa "Paradise City".

Nastup je sa bisevima trajao puna 2 sata i 25 minuta, nakon kojih je bend zadovoljan napustio "Arenu" interpretirajući sve manje-više etablirane i poznate numere iz svog repertoara. I publika je uglavnom otišla zadovoljna, pozitivno isceđena međusobnim utroškom energije. Realno, koncert samog benda bio je malo bolji od osrednjeg, ali oni i važe kao sastav čiji nastupi u mnogome zavise od trenutne inspiracije. Beogradski koncert Gunsa ne spada u one koji će se dugo vremena prepričavati, ali perfekciju niko uostalom nije ni očekivao.

GUNS 'N' ROSES - November Rain (Belgrade, 23.09.2010.)
- -
Foto: Dragutin Matosevic

Autor prikaza:
Branimir Bane Lokner, Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.rs
web: www.blokner-reviews.blogspot.com
web: www.stereo-karavan.blogspot.com

Foto: Dragutin Matosevic
Službeni banneri web stranice www.old.barikada.com
www.old.barikada.com
Barikada 468 x 60 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels
www.old.barikada.com
Barikada 120 x 120 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -