Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ANA STANIC
"U ogledalu"
(City Records) 2004. CD
Pop / estrada - SERBIA

Novi album srpske estradne dive Ane Stanic ne donosi nista novo, ili bolje je reci, drugacije od ocekivanog kada je njena karijera u pitanju. Pre same realizacije izdanja, Ana je nacinila transfer, koji bi dalekosezno mogao biti za nju mnogo gori, no sto je to u prvi mah izgledalo, a tice se prelaska iz "PGP RTS"-a u "City Records". Izuzimajuci njen prvi album, koji je predstavljao komercijalan proizvod, sledeca su ostvarenja i dalje, prema ocekivanju, budila neizmenjenu medijsku paznju, ali su se katastrofalno prodavala. Uopste uzevsi, Ana je dugo "trajala" na krilima uspeha njenog prvog izdanja, a u muzickom smislu ponovljena prica na sledecim albumima, mogla je eventualne konzumente ostaviti jedino ravnodusnim.

"City records" po svojoj unutar organizacionoj koncepciji ne moze ponuditi (bar do sada nije), konstantan marketing samo jednom izvodjacu, i to je vec vidljivo preko primera koji se odnosi za album "U ogledalu". Puno drugih, koncepcijski slicnih estradnih projekata, koji su uz put daleko komercijalniji od ovog, "ponistilo" je za kratak vremenski period izlaska aktuelnog projekta, i to je realnost sa kojom pevacica kad-tad mora da se suoci.

Prema mojim informacijama, "U ogledalu" je nakon cetiri meseca od realizacije dostigao tiraz od nekih 1000 prodatih primeraka, sto se moze smatrati potpunim neuspehom s obzirom na medijsku zastupljenost i izdavaceve mogucnosti, bez obzira na ovdasnju ekonomsku krizu, i druge probleme.

U muzickom smislu, "U ogledalu" je jos jedno izdanje na kojem se nalaze dosadne polu-tugaljive pop pesme, ljubavne tematike, ispricane i otpevane vec puno puta od nje same na proslim albumima. Pomoc Voje Aralice, izuzetnog profesionalca i producenta, u ovom slucaju moze se smatrati manje dobrim resenjem, jer su same pesme dobile jos jednu dodatnu dosadnu dimenziju. Iako su po mom misljenju svi prethodni albumi Ane Stanic bili prilicno nezanimljivi, ovaj ih po svemu cutom prevazilazi.

Ana Stanic, cinjenica je, ne gubi nista na svojoj medijskoj trazenosti, ali u muzickom smislu, njeni albumi postaju sve manje interesantni, cak i za one konzumente, koji su na pocetku njene solo karijere mislili da je pred njima buduca pop zvezda evropskog kvliteta, koja ce osvojiti i prostore, van granica ove zemlje.

Ocena: 2 / 10
www.cityrecords.co.yu


Zainteresovani za muzičke recenzije mogu poslati svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... na adresu:

Branimir Lokner
Bežanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -