Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DARKSHINES
"Where"
(PGP-RTS) 2005. CD
Heavy / goth / electro metal - SERBIA

Za kragujevacki sastav Darkshines, cuo sam, otprilike, godine dana ranije, pre realizacije njihovog debi albuma objavljenog za drzavnog izadavaca - "PGP RTS". Bili su aktivni kao Demo bend, a onda se u jednom periodu za njih nije culo, da bi njihovo prisustvo nedavno bilo aktivirano objavljivanjem CD-a "Where". U "PGP RTS"-u sam dobio informaciju da je njihov album zapravo "placeno" izdanje i da predstavlja vise neku vrstu tehnicko-marketinske usluge. Svejedno, trenutno iza njih, kao neka vrsta managera, stoji i Max Butcher, jedan od kljucnih ljudi prestiznog "Butcherian Vibe" magazina, i moze se reci da za ovaj bend stvari u medijsko-promotivnoj sferi krecu sa "mrtve" tacke".

Bend u postavi ima zensku pevacicu koja se zove Jelana Savkovic i cija boja glasa je zaista prijatna, te predstavlja i vazan adut same muzike, za koju je u autorskom smislu najzasluzniji gitarista Branislav Blagojevic. Darkshines materijal izvode na engleskom jeziku, i treba istaci da su pesme, uglavnom, starijeg datuma, veci broj iz 2003. godine. Kragujevcani pokusavaju da pomire elemente sofisticiranijeg heavyja sa gothic elementima, ali i electro pristupom. Pesme su im izrazeno melodicne i prijatne za uho. Moze se reci i da je veci broj songova prijemciv za radijska emitovanja.

Ono sto predstavlja problem je koriscenje rhythm masine na snimcima umesto zivog bubnjara (kojeg, istina, imaju na koncertima), i sto je ta i takva rhythm masina u studijskoj formi snimljena potpuno bez veze, sa odsustvom ukusa i maste. Takodje, produkcija pomenutog Blagojevica i Nikole Bilcarevica je, cini mi se, kalkulantski tretirana, tako da pesme dobiju "komercijalnu" nit, ali i zanrovski definisaniji naboj. Na kraju, realizacija je ispala toliko nespretnom da, prakticno, sve pesme lice kao jaje-jajetu. Cini mi se da su Kragujevcani, mozda, malo vise pozurili sa realizacijom izdanja, zapostavljajuci tehnicke detalje koji su dovoljno neubedljivi da u prilicnoj meri kvare "image" pesama.

Ocena: 6 / 10
www.pgp-rts.co.yu



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -