Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

VLADA JET BAND
"Brand 40"
(PGP RTS) 2005. CD
Rock and roll - SERBIA

Vlada Jankovic Jet dugogodisnji je doajen beogradske i sire gledano srpske muzicke scene. Poznat kao urednik na prestiznom beogradskom radiju "202", takodje i osnivac, organizator i idejni tvorac "Hita nedelje", ranije "Hita meseca', kroz kojeg su prodefilovali brojni bendovi, kako afirmisani, tako i oni manje poznati, tokom svog dugogodisnjeg delovanja pomagao je, sto i dalje cini, brojne aktere ovdasnje rock price. Kao muzicar, tokom 60-tih i 70-tih godina, predvodio je Crne Bisere, tokom 80-tih Tunel, a u dolazecem periodu, pored stalnog angazmana na Radiju, paralelno je gradio i kako-tako kontinuiranu solo karijeru.

"Brand 40" je njegov aktuelni album kojeg je realizovao uz pomoc svog dugogodisnjeg saradnika - bubnjara Jovana Ljubisavljevica - Kice, i nekolicine neizostavnih kolega koji su pomogli da sve ispadne kako je Jet zamislio. Tu su od gostiju: gitaristi Dadi Stojanovic (on je ujedno sa Jetom i producirao materijal), Stevan Birak - Bucko (Cactus Jack), Borislav Mitic - Borko, koji poslednjih godina u Kanadi gradi karijeru instrumentaliste, Boban Boby Blue Birtasevic i Sead - Zele Lipovaca (Divlje Jagode), koji se kao gost pojavljuje u numeri "Zivot je zao".

Jet pored pevanja i sviranja bas gitare autor je kompletnog materijala, izuzev songa "Poplava" koji se u originalu zove "Down The Line", delo je Roy Orbinsona. Moze se reci da je "Brand 40" skup rock and roll pesama koje se tekstualno okrecu ka ovdasnjem miljeu, nekoj starijoj gradskoj i urbanoj proslosti. Neko bi, mozda rekao, boljoj proslosti. Sami songovi su vokalno melodicni i nekoliko njih zasluzuje da dobije primeren radijski tretman. Istakao bih numere "Andjela", "Dubok je mrak", a narocito Dire Straitsovsku - J. J. Caleovsku - "Mangup", kao blistavije momente albuma. U autorskom smislu, Jet se predstavio u respektabilnom izdanju, a kompletan materijal poseduje jedan slusalacko - "vizuelni" kontinuitet, preko kojeg je jasno da je autor na mudar nacin sublimirao svoja dugogodisnja muzicka i zivotna iskustva. "Brand 40" je album koji se na srpskom trzistu pojavio iz drugog plana, ali ciji sadrzaj potvrdjuje da je Jet itekako "u sedlu", i da ne namerava svoje kaubojske cizme "gurnuti" u orman.

Ocena: 8 / 10
www.pgp-rts.co.yu



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun
Srbija i Crna Gora

e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -