Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

EYESBURN
"How Much For Freedom?"
(PGP RTS) 2005. CD
Crossover - SERBIA

Aktuelni album Eyesburn objavljuje za po njih novog izdavaca, a to je "PGP RTS". U ovom slucaju bice zanimljivo posmatrati krajnju reakciju publike, koja je dobrim delom samo delovanje i dosadasnji tok karijere benda tretirala kroz nekakvu prizmu bunta protiv sveobuhvatnog drustvenog i politickog nasledja, a pri cemu su Coyote i ekipa tretirani kao nekakva vrsta benda koji je u kulturoloskom smislu u periodu 90-tih bio na "barikadama". Ovakvu definiciju ne treba toliko skuceno i jednosmerno posmatrati, ali ako se prisetimo albuma "Dog Life", i poklica "Izadji i kreni.." slike ce se na neki nacin same vratiti.

Bez obzira na sve bolju unutarnju organizovanost, prohodnost i koncepcijsku politiku kuce "PGP RTS", cini mi se da ce uloga ove kuce u jednom delu vise odmoci nego pomoci bendu, koji na teritoriji Srbije, sto se karijere tice, dozivljava svoje zvezdane trenutke, posle kojih se ne moze nesto puno vise uraditi. To mislim na samo delovanje na domacem terenu, gde je bend prtakricno tokom poslednjih nekoliko godina vec "otrcao" pun krug.

U tom smislu, "How Much For Freedom?" je vazno izdanje za sam bend, koji bi moglo da zaokruzi jednu fazu delovanja, i u istoj odgovori na ostala neodgovorena pitanja. U autorskom smilsu "How Much For Freedom?" nastavlja uzlaznom putanjom i moze se reci da je bend snimio materijal sa kojim u potpunosti moze biti zadovoljan. U muzickom smislu napravljen je jos jedan odmak vise ka reggaeu , i oni ostali neizostavni elementi ovde su prisutni u manjoj formi.

"How Much For Freedom?" je, takodje, mozda i "najmelodicnije "izdanje od svih prethodnih koje je bend realizovao, a i svim ostalim tehnickim detaljima (produkcija, aranzmani, tehnicka obrada omota albuma), nema se sta zameriti. Dakle, u autorskom smislu, karijera benda na sveopste zadovoljstvo nastavlja uzlaznom putanjom. Sa druge strane, i kompletna konceptualna i zivotna postavka clanova postave, zahteva jednostavno otvorenost ka drugim prostranstvima, i prosirenje delovanja na druge oblasti, pri tome ne mislim samo na teritorije nekadasnje Jugoslavije. A to je vec neko drugo pitanje, na kojeg ce odgovor dati dolazece vreme, kao i same mogucnosti, zelja, voljni element, ekonomski efekat ...

Ocena: 9 / 10
www.pgp-rts.co.yu
www.eyesburnmusic.com



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -