Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU scena - 2008
LEB I SOL
"Itakanataka"
(PGP RTB - Hammer Production) 2008. CD
Fusion / jazz-rock / world music - MACEDONIA

Leb I Sol su ponovo diskografski aktivni. Novi album je pred sudom javnosti, a on je realizovan od strane dvojice originalnih clanova - basiste Bodana Arsovskog i klavijaturiste Kokija Dimusevskog. Frontman i gitarista, Vlatko Stefanovski, nije zeleo da ucestvuje u novoj fazi delovanja grupe, a u postavi nema ni originalnog bubnjara Garabet Tavitjana. Najveci makedonski bend jedan je od retkih sa ex YU prostora, koji gubitkom verovatno najznacajnije licnosti, ne ulazi u problem autorstva. I Dimusevski i Arsovski su autori sa velikim A, a svoje muzicke kvalitete dokazivali su kako na starijim snimcima Leb i Sol opusa, tako i na albumima koji su predstavljali deo njihove solo karijere. Treba takodje istaci, da je solo karijera Bodana Arsovskog, u vreme oko i posle realizacije "Endless View" izdanja, poprimala obrise internacionalnog i nije prolazila bez odjeka.

Novi line-up benda Leb i Sol jos cine - stari saradnik i gitarista, Dimitar Bozikov, a za bubnjevima je Beogradjanin, Srdjan Dunkic, tokom poslednjih nekoliko godina veoma trazeni studijski sesn profesionalac. Slag na torti je svakako vokalno i vizuelno prisustvo Dade Topica, cije pojavljivanje i uloga dobijaju na znacajnoj medijskoj paznji. Na samom albumu je gostovalo jos nekoliko etabliranih imena iz sveta muzike i show businessa, a ne treba izostaviti ni Slobodana Trkulju i glumca, Sergeja Trifunovica.

"Itakanataka" je album koji se od strane Arsovskog i Dimusevskog na neki nacin i mogao ocekivati. U vecoj meri nastavljena je tradicija pracenja interesovanja koje su skopski muzicari iznosili na vecini svojih albumskih ostvarenja i nekih preteranih iznenadjenja nema. I dalje je u prici jedna interesantna i profesionalno izvedena / ponudjena kombinacija elemenata preuzetih iz kuhinja fusion / jazz rock i world music teritorije. Naravno, nije izostavljen ni nacionalni folklor, i ne treba sumnjati da je Dado Topic sa stilom i ukusom interpretirao, a bend priredio, "Si zaljubiv edno mome", numeru koja se ovih dana veoma cesto emituje na programima sirom ex YU prostora.

Svi tehnicki detalji su uradjeni ocekivano profesionalno, rafinirano, u sta nije ni trebalo sumnjati ako se uzme u obzir veliko iskustvo aktera. "Itakanataka" je album sa 9 numera, oni - die hard - stariji fanovi ce izmedju ostalog biti naklonjeni ovom izdanju i iz razloga sto instrumentalna dimenzija odnosi apsolutnu prevagu nad vokalnom. U muzickom smislu, "Itakanataka" i bez Stefanovskog ulazi u red onih boljih Leb i Sol ostvarenja, ma kako zal za neprisustvom Stefanovskog bivao veci, manji ili pak umeren. Leb i Sol su, istina u izmenjenom sastavu, ponovo u sedlu, a kako ce se snaci u novom i drugacijem muzicko-estradno-diskografskom okruzenju, pokazace dolazeci period.


Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:
Branimir Lokner, Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu

Sluzbeni banneri web stranice
www.old.barikada.com
www.old.barikada.com
Barikada 468 x 60 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels
www.old.barikada.com
Barikada 120 x 120 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -