Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU scena - 2008
AFRODIZIJAK
"Trybl"
(PGP RTS) 2008. CD
World music - BOSNIA AND HERZEGOVINA

Banjalucki sastav Afrodizijak jedan je od retkih ciji se muzicki izraz oslanja na dualitet udarackih i vokalnih elemenata. Ali, nacin na koji to oni rade, svakako se ne moze smatrati banalnim ili pojednostavljenim. Bend zajedno deluje vec neko vreme, a dobar deo postave angazovan je i u drugim sastavima ili artistickim projektima. Tokom prve polovine 2008. godine, "PGP RTS" im objavljuje album, na kojem se nasla 10 + 1 bonus numera, a povodom realizacije istog uradjen je i promotivni koncert u beogradskom "SKC"-u. Moje prvo koncertno suocavanje sa njima nije me ostavilo toliko odusevljenim, jer za moj ukus, zvucali su i izgledali preterano "intelektualizirano" za jedan tkzv. udaracki bend, gde u nekom izvodjackom, ali i psiholosko-realizatorskom smislu, njihove ideje su mozda vise sledile jedan latino pristup, nego sto su se oslanjale na, primerice, afro nasledje. To je naravno bio deo njihovog izbora, a i sam album sledio je pomenuti pristup. Moram priznati da mi je drugo suocavanje "uzivo", koje se odigralo na otvaranju banjaluckog "Nektar Demo Festa", znatno popravilo sliku o njima, jer su delovali mnogo opustenije, otvorenije, dozvolivsi da se u sviracko-izvodjackom smislu prepuste nekoj vrsti blazeg eksperimenta i improvizacije.

"Trybl" je izdanje koje je u izvodjackom smislu po grupu otvorilo mnoge teme i izazove i u koje se bend sa edukativnog aspekta upustio na relevantan nacin, trudeci se da izazovima ovakve zanrovske forme odgovori na, po njih, sto je bolje moguce. Cinjenica je da preslusavajuci album, moze se doci do zakljucka da cilj nije u potpunosti ostvaren, ali da je potencijal samih aktera price tek nacet i on sigurno nije mali, te je za ocekivati da ce u buducnosti biti relevantnije iskoriscen.

"Trybl" kao studijsko ostvarenje, takodje, u odredjenoj meri ogranicava mogucnosti benda za kojeg je bina sigurno ne samo pravi izbor, vec i nuzno ostvarenje samih izvodjackih ideja. Kako energija u ovakvoj izvodjackoj postavci igra nezaobilaznu, da ne kazem najvazniju ulogu, njeno "oslobadjanje" i adekvatno (ne)artikulisanje sigurno ce pomoci grupi da brze izadje iz odredjenih, jos uvek neresenih zamki. Ipak, "Trybl" kao izdanje pored navedenog predstavlja i neku vrstu pionirskog diskografskog poduhvata, te samim tim neke manje tehnicke greske, ovde se mogu kroz prste progledati. Afrodizijakov potencijal je velik i clanovi postave pred sobom imaju zadatak da na sledecem izdanju izglednije promovisu svoje, inace, vrlo originalne ideje.

Ocena: 7,5 / 10
www.pgp-rts.co.yu


Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:
Branimir Lokner, Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu

Sluzbeni banneri web stranice
www.old.barikada.com
www.old.barikada.com
Barikada 468 x 60 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels
www.old.barikada.com
Barikada 120 x 120 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -