Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU scena - 2009
TEXAS FLOOD
"Grinnin' In Your Face"
(Blues Time Records) 2009. CD
Blues / rock - SERBIA

Beogradski sastav Texas Flood predstavlja veliku nadu i buducnost ovdasnje (srpske) blues scene. Iako grupa "uzivo", odnosno u realnosti, deluje u postavi tria, do sada su se brojni basisti smenjivali na tom mestu. Koren benda cine autor / gitarista / pevac - Nesa Zlatanovic i ziva bubnjarska legenda - Vlada Golubovic (ex-Bajaga i Instruktori / Riblja Corba / Suncokret i brojni drugi studijski / sesn projekti). Za pomenuti tandem se zapravo moze reci da cine - bend.

Texas Flood su se tokom proteklih nekoliko sezona etablirali na ovdasnjim ka bluesu orijentisanim manifestacijama kao akt pred kojim je izgledna buducnost. Njihov nastupi obojeni izuzetnom izvodjackom energijom nikoga nisu mogli ostaviti ravnodusnim, a delovanje benda zapazeno je i van granica Srbije. Grupa je imala priliku da se predstavi i na gostujucim inostranim terenima. Napokon je na red doslo i debitantsko ostvarenje sa kojim bend zapocinje i novu fazu karijere.

"Grinnin' In Your Face" je izdanje na kojem se bend predstavio sa 9 numera, samo 2 nisu autorske, a imali su i goste na izdanju, sto internacionalne, sto domace, koji su svojim autoritetom doprineli efektnijoj "slici" same muzike i pesama koje su se ovde nasle. Texas Flood su pre svega i ono sto je veoma bitno istaci - moderan sastav, naravno u granicama blues / rock tendencija.

Nesa Zlatanovic muzicku inspiraciju nalazi u radovima americkih izvodjaca etabliranih od 80-tih godina, pa do onih novijeg vremena, a takodje, pristup i psihologija sastava GOV' T MULE i njihovog lidera, Warrena Haynesa, nailaze na pozitivan / analiticki pogled kroz muziku ovih Beogradjana.

"Grinnin' In Your Face" relevantno otkriva potencijale grupe, narocito snazne vokalne i sviracke mogucnosti pomenutog Zlatanovica, a sam albumski materijal "odise" svezinom i autorsko / izvodjackim ubedljivoscu. Pojava Texas Flooda na srpskom blues trzistu unosi u pozitivnom smislu novu "pometnju" unutar poslednjih nekoliko godina uspavane scene, gde nazalost, pravih novih imena nije bilo.

Sam kvalitet benda jos jednom potvrdjuje koliko su, generalno, svakoj sceni potrebni pozitivni izuzeci. Licno se nadam da ce vrednost grupe Texas Flood osetiti i ona publika u ovdasnjoj sredini ciji afiniteti nisu usmereni ka ovakvim zanrovskim tendencijama. Beogradski sastav svakako zasluzuje priznanje za sam kvalitet albuma i dosadasnji tok karijere.

Ocena: 9 / 10
www.texasfloodband.com

Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:
Branimir Lokner, Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu

Izaberite:

Sluzbeni banneri web stranice www.old.barikada.com
www.old.barikada.com
Barikada 468 x 60 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels
www.old.barikada.com
Barikada 120 x 120 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -