Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU scena - 2010
RITCH BITCH
"Deset - Ten"
(BS Production) 2010. CD
Funk / soul / pop - SERBIA

Sastav Ritch Bitch osnovala su braca Bogdanovic - Bogdan (vokal, udaraljke) i Boris (bas gitara), u Somboru, sada daleke, 1998. godine. Grupa je tokom prethodnih godina prosla dosta toga i moze se reci da im je tok karijere imao i ima odredjeni intenzitet bogat dogadjajima i desavanjima. Ipak, objavili su, zajedno sa aktuelnim, samo dva albumska izdanja. Prvi, "Funkreas" ( PGP RTS, 2004 ) puno je obecavao i pred bendom je stojala kako-tako izglednija buducnost. Relativna prisustnost u medijima, ali i njihovo pojavljivanje na brojnim zajednickim manifestacijama, pa i koketiranje sa estradnim varijantama, ipak, na kraju nisu po njih same doneli ocekivane rezultate. Bend se menjao, dopunjavao,a poslednji period svoj rad tesno vezuju uz pevacicu Tanju Jovicevic, sa kojom uzivo nastupa po klupskim prostorima sirom regiona. I moze se reci sa razlogom, njihov soul / funk show privlaci paznju publike.

"Deset - Ten", drugi po redu album, objavljen je tokom prosle, 2009. godine za "City Records", i u medijskom smislu prosao je nezapazeno, i po sam sastav ispod verovatno svih ocekivanja. Zna se da "City Records" za ovakve aktere koji se vise sticajem okolnosti nadju u izdavackom katalogu, obraca mnogo manje paznje no na tkzv. ekskluzivce, ali izgleda da je jednostavnim recnikom kazano, album samo objavljen, i kud koji mili moji. Sa svoje strane, grupa se potrudila da na ozbiljan nacin slusaocima priredi svoje vidjenje funk / soul / pop price.

Pesme su obojene bogatim i koloritnim zvukom, gde vaznu ulogu ima duvacka sekcija (truba i sax). Melodicnost i pop pastiche obiluju materijalom, kojeg svojim prisustvom na nekoliko numera obogacuje pomenuta Tanja Jovicevic. Nekoliko pesama pleni paznju - "Pruzi meni ruke", koja postaje vaznim koncertnim adutom, "Cekali smo", "Palim kuci za Sombor", ali slusljivost predstavlja generalno adut grupe. Ima na izdanju i gospel izleta, a produkcija je postavljena tako da pop dimenzija u krajnjoj finalizaciji ima blagu prednost nad ostalim stilsko-zanrovskim detaljima.

"Deset - Ten" je album koji potvrdjuje muzicko-izvodjacki napredak grupe. Problem Ritch Bitcha nalazi se na jednoj drugoj strani, i on je izrazen tako, da bend do sada nije uspeo na najbolji moguci nacin da predstavi sebe publici, u smislu nazovimo to nekakve licne karte ili relevantnije identifikacije. Naime, njihovo pomenuto koketiranje sa estradom, izvodjacko "svastarenje", takodje izrazeno u jednom periodu, kod publike naviknute na samo ad hoc informacije, moze dovesti i dovodi do odredjenog stepena zbunjenosti. Ali, i na njima samima je da se sa tim problemom suoce, i da ga rese. Potencijal, talenat i rastuci kvalitet su potvrdjeni i na njihovom aktuelnom, drugom albumu...

Ocena: 8 / 10
www.cityrecords.co.rs

Foto: Dragutin Matosevic

Zainteresovani za muzičke recenzije svoja
oficijalna, demo, promo, live... izdanja mogu poslati na adresu:
Branimir Lokner, Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu
web: www.blokneronline.net
web: www.blokner-reviews.blogspot.com

Foto: Dragutin Matosevic

Izaberite:

Službeni banneri web stranice www.old.barikada.com
www.old.barikada.com
Barikada 468 x 60 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels
www.old.barikada.com
Barikada 120 x 120 pixels
www.old.barikada.com
150 x 23 pixels







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -