Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

PRETTY BOYS
Pretty Boys
Slusaj najglasnije, 2006.


PRETTY BOYS - Pretty Boys (Slusaj najglasnije, 2006.)

Ovi ne i onako mladi decki iz Bora u sastavu Zaharije Boskovic (glas, gitara, gusle) i Piti (gitara i gusle) napravili su pravo malo remek djelo po pitanju lo-fi produkcijskog standarda.

Dvanaest odlicnih kompozicija osim sto pokazuje njihovu veliku sklonost ka eksperimentalnoj i avangardnoj glazbi (posebice prema Can, Faust, Karl Heinz Stockhausenu i John Cageu), odusevljavaju svojim sjajnim tekstualno - glazbenim rijesenjima. Pjesme su potpuno pomaknute fabule od svakodnevnih pop i rock tekstova, a govore o dubokoj prizmi zdrave zajebancije, o pijancevanju (kratka skladba "Pedja - original" i odlicna, "Buskopan"), socijalnoj letargiji "... ona radi trecu smenu, on je lukav i lob..." (valjda, nisam razumio posljednje slovo u stihu kompozicije "Ljudi"), hedonizmu "...trebaju mi velike sise i veliko pivo, treba mi cekic da pobijem ljude u mojoj glavi i velika kola da od sebe bezim..." (naslov "Kola"), strasnoj spoznaji svakodnevnice djetinjstva i zivota danasnjice "...kupovao sam kedere da bi pecao crvice i gliste... cini mi se da sam bio mali kad kopao sam podzemne tunele za krtice... redovno posecujem lekare, moje stare drugare, bio bi lud sto posto kada bi sa sobom sam osto'..." (naslov "Lud II"), nesretnoj. pijanoj i morbidnoj ljubavi ("Dijana"), seksualnim nabojima (glazbeno odlicna "Ljubav" poput ranih Caveovih The Bad Seeds) i (mozda politicke) sofistikacije "... milion boja, nakaza spava, mirna je moja glava..." ("Rastanak"). Na albumu se nasla i vrlo zdrava zajebancija na pjesmu Lepe Brene "Hajde da se volimo" u neobicnoj varijanti sa ponavljanjem samo jednog stiha.

Gusle u njihovom slucaju ponekad zazvuce poput flaute (primjerice u skladbi "Dijana" i "Sam sa sobom"), a dobar dio albuma je snimljen vjerojatno uz dobru pijanku jer ovakve ideje ne idu sukladno sa cistim razumom. Unatoc tome, ovaj album Pretty Boysa je u rangu sa sjajnim eksperimentalnim radovima Can, cijele skole kraut rocka i dobrom dijelu lo-fi produkcije, a da su se malo bolje potrudili oko poteskoca snimanja, ovaj rad bi produkcijski mogao ispasti puno doradjeniji. Ideja im je sjajna! Svaka cast momcima iz Pretty Boys!


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
m.sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -