Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

THEE KNUCKLEHEADS
Yes To All / Soul Flame (D.I.Y. 2006)

The Knuckleheads
Yes To All / Soul Flame
Do It Yourself 2006

Vinkovački rock kvartet Thee Knuckleheads objavio je svoj novi rad. Ovaj puta (za sada) još uvijek bez izdavača, snimili su u Bunker studiju dvadesetak kompozicija tijekom protekle dvije godine, te ih označili kao dvostruki album. Prvi rad naslovljen kao "Yes To All" snimljen je u 8. mjesecu 2005. godine, te donosi 9 relativno kratkih, brzih i jezgrovitih kompozicija naslonjenih na tradiciju američkog garažnog rocka s laganijim primjesama rhythm'n'bluesa, countrya i punka. Kao i u slučaju albuma "Soul Flame", sve kompozicije su otpjevane na engleskom jeziku i posve djeluju kao da su izašle iz garaža i podruma podno detroitskih čeličana. Posebno valja izdvojiti odlične naslove - "Hypno move" sa izuzetnim filovima psihodeličnih gitarskih solaža i sjajan instrumental, "Streets", koji zatvara album "Yes To All".

Album "Soul Flame" nakon neizostavnog "Intro" uvoda, otvara odlična r'n'r pržiona "SCH girl", te se svojim specifičnim atributima još izdvajaju brojevi - "How to dance" (pod primjetnim utjecajima JSBE), produkcijski nekako najčišća, "Knucklehead" (koja se na sredini kompozicije konvertira u mono zvuk), te posve jednostavna, "Plastic bag", ako ništa drugo, ono zbog kakve-takve čistoće zvuka.

Svirka na oba albuma je poznati nastavak vinkovačke garažne scene (Majke, Satan, Kojoti, Elektrobuda...) i ovim radovima Thee Knuckleheads se sasvim jasno reprezentiraju kao dio te scene koju u nekim drugim krajevima ovih prostora vrlo dobro predstavljaju Hitchock, No Rules, Voodoo Cadillac, Muškat Hamburg...

Jedina zamjerka ovim radovima jest vrlo mutna i nečista snimka, no sve mi se čini da su Iggy (vokal, usna harmonika), Ma Jah (gitara), Cai (bas) i Touni (bubnjevi) namjerno "uprljali" zvuk bez dodatnih filtera kako bi dobili zvuk autentičan gomili sastava s etikete Crypt Records. Posebno je interesantno to što je gotovo 50% materijala pretvoreno u MONO zvuk. Čemu? Pojma nemam, a za dodatne informacije obratite se na http://knuckleheads.blog.hr ili na www.myspace.com/theeknuckleheads .
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -