Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

POLARIS
Voices in my head...

Polaris
Voices in my head...
CD - Self-released, Srbija, 2007

Obavijeno velom misterije i interesantno. Neko bi rekao zagonetno. Čudni su putevi misli, zar ne? Već od samih ali ne i usamljenih, uvodnih, mističnih naslova, pre svega Confusion i Pagan noise, koji nedvosmisleno, obema rukama kopaju po, u svetskim okvirima, nepravdano zapostavljenoj i nedovoljno vrednovanoj i gotovo zaboravljenoj, zaostavštini izvanvremenskih heroinskih muzičkih ovisnika - grupacije Alice in chains, postaje sasvim izvesno da je pred nama, ali i da nas lagano obuzima neočekivani muzičko - energetski naboj.

Grungeom dobrano natopljen. I upliće u svoju - mrežu. Taj osećaj se nastavlja i u numerama koje slede ali lagano lede krv u žilama iako je osetan, ovde i sada, nimalo bljutav niti ljigavo sluzav upliv elektronike i psihodelije - u nagoveštaju. Taman do momenta duhovne inicijacije i neočekivano očekivanog transa. Polaris, vraćajući se / nas u (prividnu) normalu - ma šta ona predstavljala - kroz zarazne, melodične, ritmičke useke, rezove pre svega, koji su ovde otelotvorenje slobode (duha) koja samu sebe pokušava da rastereti (balasta života naravno - čega bi drugog?) - poslušati npr. "blago secirani" (ne)artikulisani zapis pod rednim brojem 5. na ovoj kompaktnoj disketi.

Iako je po pojedinim natpisima i procenama, recenzijama, rekao bih nedovoljno realnim i ne kvalifikovanim, nedoraslim, ovo izdanje bilo, blago rečeno osuđeno ili dovoljno jasno i jeste neočekivano efektno i ohrabrujuće osvežavajuće, dovoljno duboko i skrozirajuće, ekspresivno i lucidno, adekvatno identifikaciono prepoznatljivo i pečatom autorove osobenosti istinskog kreativca žigosano, veoma dobro osmišljeno i u domaćim / stranim profilisanim medijima, kako štampanim tako i širom svetske globalne mreže, ne dovoljno prezentovano i podržano - doslovce i bukvalno - kvalitetno, blago utripovano ali ne i istripovano - ostvarenje, koje, ne bi trebalo zaobići niti ga ignorisati. Naprotiv, skupiti hrabrosti, staviti ga u cd player i suočiti se sa njim.

Kontradiktorno, magnetno lepljivu, suludu kakafoniju utisaka i emocija, naracije i vrisaka možemo prepoznati u, navodno, ispovednoj numeri "There's God somwhere in me", čiji me je, sam naslov, u prvi mah i letimičnim pogledom na booklet, privukao i skrenuo mi pažnju. Mada, moram priznati, a njihovi postupci i vreme je to nebrojeno puta do sada pokazalo, retki su ljudi pa samim tim i umetnici - kojima istinski verujem. No, to je već druga tema.

Čudni glasovi u glavi, bili oni šapati ili možda, ehom potpomognuti ili ukusno distorzirani - poput pojednih mesta na ovom disku - nikako nisu slučajni ili prepušteni sami sebi. Već isključivo odabranima.

Dopustite da šapati - i krici i uzdasi - dopru do vaše, zavidno velike, moždane mase i udahnite dah i duh – neočekivanog. Diva sa omotnice diska "Voices in my head", to, očigledno nije umela pa joj je, ispostavilo se – i ruka zadrhtala. Ili će tek?

Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, Srbija







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -