Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

ZAMOR
Bezdan 3

Zamor
Bezdan 3
CD - Self-released, Srbija, 2007

Nakon, za drone tron i prestol, dugosvirajućeg, kakve li ne namerne simbolike (ili je upravo obrnuto) - šestocifrenog EP-ija - u sebi sadrži isto toliko numera, naslovljenog sa "Vazduh nekog podruma", i njegove inicijacije u vidu demo zapisa "Unknown summer", prividnu svetlost sumornog dana i njegove izmaglice, ugledalo je ostvarenje "Bezdan 3", idejnog vođe, tekstopisca & basiste, vokala & gitariste - nadahnutog Miloša Vojinovića.

Uvodni, otvarajući zvučni dokument, "Suton - more", čini se, na momente, iz prikrajka i njegovog mraka, kao da i same more - mori. Na trenutke odzvanjajuće (ne)artikulisana, na momente, sablasno hipnotička, secirajuće britka i dovoljno reska, blago korozivno industrijalizovana, jedanaestominutna, ni jednog momenta monotona - opaska - uvodi u novo poglavlje.

U ovde i sada, dovoljno tromo i tesno, teško, gotovo izrezbarenim liričkim šapatom obgrljeno, utopljeno zvučno milje. Negde na ne znanoj, ničijoj zemlji, raspetoj između najefektnijih dometa domaćih uzdanica kilometrima približno sličnog usmerenja i senzibiliteta u delu artikulisanih Lora i nemilosrdnih Third I, ovi trzaji, nesumljivo uporni i dosledni sami sebi ali i vama, prirodno i nemilice stvaraju, rovare i otvaraju nove pukotine u koje bi eventualne / zasigurne kapi talenta i energije mogle kanuti, u najskorijoj budućnosti, natopiti ili pak preploviti ovo postojeće ili bilo koje irealno tle. Nalik napuštenim, spaljenim hangarima ozvučeni, dalji emocionalni porivi se, čini se, ponavljaju, nudeći istu ili sličnu dubinu useka, reza. I poprečnog, i uzdužnog i ukrštajućeg.

Na provereno jakom talasu droneiziranog ali ne i drogeiziranog tripa, umišljaja bez snošaja, ovde prezentovani dokumenti, pre svega najavljuju i nose osetan nadolazeći naboj koji preti da iskipi, kako sa dela ove kompaktne diskete tako i iz vezivnog tkiva srčanog mišića koji je, prirodno ali i za svaki slučaj, tokom preslušavanja ostvarenja "Bezdan 3", u konstantnom grču i primetnoj napetosti. I opreznosti.

Kako god da (pre)okrenete, ovo je veoma dobra najava i nestrpljivo iščekivanje (narednog ostvarenja) priliva emocija i podrazumeva se, kompletne duhovne i telesne - ekstaze.

Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, SrbijaDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -