Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

FANCY FROGS
Son of Earth

Fancy Frogs
Son of earth
CD - Autorsko izdanje, 2007

Lucidan i viąeslojan autorski rad, beleg i ľig. Identifikaciono prepoznatljiv kod. Huk i nalik njemu. Poput vekovnog i nesvakidaąnjeg. Senkama oivičen i ispunjen. Izmaglicom nadahnut i protkan.

U prvi mah, moľe se pomisliti, naslutiti, i ąto i jeste najbitnije, imamo priliku ovde prepoznati - osetiti. Već u uvodnoj zvučnoj, gotovo narkotično - ovisničkoj temi, koja se razleľe i razvija, sama od sebe i u sebi, u vrtlozima i potpuno nezaustavljivo uvija, ugiba, naleće, nasrće i gubi, imamo retku priliku doľiveti ne samo i isključivo osoben, neskriven i nesputan, već i emotivno elektrolizovan, blago katarzičan energetski naboj. Bilo da je za to zasluľna neutoljivo nemilosrdna ritam sekcija, potpomognuta i obgrljena, u momentima kada je to najpotrebnije, najpoľeljnije - hipnotičkim, dovoljno odmerenim klavirskim harmonijskim egzaltima, sve skupa i pojedinačno, ispresecano vrhunskim gitarskim isijavanjima.

Oni, turbulentno napadni ali ne i povredivi sa jedne (posluąati dokument "Fields of fog", npr.) ili pak, mistično smireni ali sigurni, gotovo smrtno ali ne i demonizovano - ozbiljni - poput zvučnog zapisa pod rednim brojem pet, sa druge strane, jeste, u pravu ste - svetla.

Fancy frogs, čudnovata kulturna - i - sup, u jedinstvenom i jednom, grupacija, svojim delovanjem, čak i zemlju u kojoj ľivimo ili to samo pokuąavamo, čini nedvosmisleno smislenom, usput, potpuno prirodno, uspevajući da otvori nove ( duhovne, rekao bih) kapije. Pri tome, drľeći ključ čvrsto u svojim rukama i nehajno bacajući ga iza ramena. U nepovrat. Dopuątajući nam da se kroz jedan krivudav i ispucao, injem ulepąan put, na kolenima, dokopamo tunela na čijem kraju postoji realna ąansa da udahnemo duh i dah nadrealnog. Svetla i eventualnog, prosvetljenja.

Specifična muzikalnost koja povlači za sobom lirički emocionalni bit. Tridesetsedmominutno putovanje u kolevci bajke a, opet, izlazi iz nje; neočekivano (da li je?) efektno, sasvim dovoljno unikatno i neopterećujuće vezujuće, u sebi krije, ali i nudi na dar pregrąt - doslovce sedam, ukusnih duhovnih nedodirljivo dodirljivih zalogaja - kojima ni po koju cenu ne bi trebalo da se odupirete. Naprotiv.

Vanserijski rad.

Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, SrbijaDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -