Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

LUTKE
Fontanela

Lutke
Fontanela
CD - Ammonite Records, 2007

Stiče se utisak da je CD izdanje "Fontanela" rađeno temeljno. Pre svega u samoj liričkoj ekspresiji i izražaju, mada se ni muzičko – vokalni sklop ne bi smeo zanemariti. Naprotiv.

Nakon višegodišnje pauze i izdavačkog zatišja, glavni autor grupe, Nenad Jovanović, potpomognut producentom, basistom i pozadinskim vokalom Dragom Senićem (nenadmašne i neponovljive Qrve), iznedrio je, za nekoga očekivanih za nekoga ne, ravno deset podjednako slušljivih, poletnih i pevljivih, tekstualno stilizovanih, brutalno direktnih, istinski nedvosmislenih i ubedljivih, novih kompozicija, uključujući i jednu, ništa manje vrednu i efektnu, obradu ("Noćne ptice" - Krajač / Metikoš / Josipa Lisac).

Startujući sa "Prokletstvom malih razlika", nastavljajući da hipnotički osvajaju sa naslovima "Europe asshole" i "Noćna ptica", preko zapisa "On je mod", vrhunac dosegnuvši i finalizirajući rad sa "Nisi sam" i novom himnom tzv. "Doline nojeva" i / ili nadaleko pre - poznate - ljive prestoničke / beogradske / Ulice Strahinića Bana u vidu skenirajuće detaljne egzibicije prepoznatljive kao "Devojka iz susedstva", ova četvorka je, neosporno, snimila album sa dvostrukim licem iz kojeg nezaustavljivo kulja naličje celokupne vaseljene. Nalik dvostruko moćnijem ubojitom uružju, kojim samo i isključivo istinski artisti barataju i sa uspehom poentiraju. Podrazumeva se.

Jedno je izrazita tekstualna, ozbiljna, da ne kažem surova i teška mentalna i socijalna slika populacije i nacije u momentu i vremenu, dok je drugi štih u njihovim notnim zapisima vanserijski sofisticiran i izbalansiran pop milje. Baršunast I topao. Ne pretenciozan, svakako. I krajnje prijatan. Spoj lirike i muzičke podloge, kao svojevrsnog pozitivnog minusa i istinskog plusa, u jednu skladnu celinu, rezultirao je ovim reprezentativnim CD izdanjem kojem je u kategoriji novijih pop - ularnih strujanja - izuzetno teško ili gotovo nemoguće - pronaći bilo kakvo adekvatno upoređenje.


Nenad Jovanović - vokal, gitara
Mladen Pajević - bubanj
George Kojić - gitara, violina
Drago Senić - bas gitara
www.myspace.com/lutkeband
Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, SrbijaDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -