Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

DOWNSTROY
I scream every day

Downstroy
I scream every day
Autorsko izdanje

Sastav Downstroy, uslovno kikindski, jer je ovako umešno delotvoran - apsolutno identično kao i beogradski Consecration - mogao bivstvovati / doći iz, u bilo kojoj tački ovog opipljivog elitističko-diskografskog (i pod okriljem pomenutih izdavačkih magnata, i bez njih, sada postaje sasvim svejedno) koordinatnog sistema, sa, u najmanju ruku dovoljno ubedljivim uspehom, a još bliže i u istoj liniji, da se ne izrazim nekako rogobatno i direktno, stroju - muzičkim, a etabliranim grupacijama svetske dominantne sekcije.

Šestorica (koja, barem jednim svojim neodvojivim delom a provereno, voli da pije i bije po instrumentima ali se to u krajnjoj instanci ne odražava na gotov proizvod koji nude) koji su, za sada, javnosti obelodanili materijal sa pet numera (bez uvoda), vrišteće naslovljen sa "I scream every day", a još prodornije i shizofrenično efektno dizajniran (zasluge I. Nemetha), jeste bio, podsetimo i na taj bitan momenat karijere ovih momaka, ono nešto (?!) što im je donelo pobedu na regionalnom WOA takmičanju, na kojem su predstavljali Srbiju i ovdašnju scenu, samim tim, po evropskim metal festivalima.

Bilo kako bilo, materijal, već od uvodnih taktova, emituje slojevit a izbalansiran, kontrolisan energetski bit, toliko slikovit da se možemo i malo opustiti i podsetiti da to može i izgledati baš kao da slon želi da prokrči sumu, ne bi li se krdo bizona provuklo. Upravo tako, ali, šalu na stranu a istini za volju, ritam sekcija koje ne štedi i glas koji odnosi - sve pred sobom pa i vas u prvim koncertnim redovima - jesu osnovne karakteristike ovde prezentovanog supkulturnog uradka posebne vrste, koji u pojedinim momentima - ključa - da bi u onim zaista retkim ali preko potrebnim (peti redni, finalni zapis Dubstroy wise sa Nemanjom Kojićem kao gostujučim muzičarom, trombon), trenucima, dozvolili i svojim instrumentima isto kao i vama / nama, da predahnu. Barem na tren.

Naslanjajući se na riff useke Machine head i Kilswitch Engage ili barem Overdrive, samo nastavlaju dobro trasiranom stazom. Sve je na ovom EP ostvarenju zaista podignuto na, možda i očekivano visoko pozicioniran nivo kvaliteta, kako sviračkog tako i vokalnog, a u okvirima žanra u kojem deluju, naravno, ali se, samo jedna, ali bitna činjenica, ne bi mogla i smela zanemariti tek tako. Ona, u svakom slučaju, bi trebala ako ne i morala, članove sastava Downstroy, uputiti na ozbiljna razmišljenja i, što ne reći - delovanje. Što ativnije, tim bolje. Naime, ni jedan tekst na EP-u "I scream every day" nije napisao originalni član sastava, već - njihovi prijatelji.

Ukoliko mi dopustite, pa čak i ukoliko ne, sada to postaje sasvim svejedno - a sa istinski dobrom namerom - mišljenja sam da bi sastav Downsrtroy trebao (čitaj: morao) da ozbiljno i samo poradi na svojim autorskim tekstovima pesama, da bi ceo koncept bio u potpunosti zadovoljen, a priča na gotovo idealan način zaokružena.

Recenzent:
Milan B. Popović, Beograd, Srbija
www.MolitvaTetoviranogSrca.com
kulturaurbanih@yahoo.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -