Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - ex YU prostor

NO RULES
"Probaj me"
Recenzija

Foto: Igor Pavkovič
No Rules
MLADINA, Ljubljana, 04.01.2008.
No Rules - "Probaj me" - Hayat Production, 2007

U posljednje vrijeme nije bilo baš puno vijesti iz Bosne. Ako se pokoja i nađe, više ili manje vezana je za komplikacije oko budućeg državnog uređenja, koja sa nepravednim Daytonskim ugovorom ima vrlo ograničene mogućnosti za blistavu budućnost. Slični zaključci mogu se izvući i iz njezine suvremene rock produkcije, koja jako teško gazi put prema sjeveru nekadašnje zajedničke države. Baš iz tog razloga u našim krajevima nastupaju grupe, koje su sebi stvorile ime još za vrijeme nekadašnje države. Dakako, postoje iznimke - i to na alter sceni. To su aktivistički reggae-rock sastav Dubioza Kolektiv i visoko elektrificirani kantautor, književnik i pjesnik Diplomatz - Damir Avdić .

Pogotovo Tuzla i njezin kanton su u poslijeratnim godinama postali centar grupa različitih urbanih profila. Među njima najviše se ističu D'n'B - reggeaši iz grupe Defence (matični bend Eda Maajke), prije spomenuti Diplomatz, opasni death metal sastav Toxicdeath - i još ih bi se moglo nabrajati. Mozaik tuzlanske scene, koji je sličan dešavanjima domaćih Prekmurje Noise Conspiracy, dopunjava još i band No Rules. To je rhythm & blues / rock grupa, koja ponajviše zbog entuzijazma lidera, gitariste i pjevača Gorana Čampare, funkcioniše već osam godina i u tom periodu objavili su album prvenac "Pasje vrijeme" (2003), a 2004. godine primili su bosansku muzičku nagradu Davorin - za "Naj otkriće godine". Ove (2007) godine, poslije dvogodišnjeg stvaranja, objavili su drugi album - "Probaj me" - za sarajevsku etiketu Hayat Production.

Među značajnija priznanja ubrajamo i ulogu No Rulesa kao predgrupe na koncertu legendarnih Deep Purple - krajem 2007. godine u sarajevskoj Zetri.

I šta nam to donosi bend No Rules na svom drugom albumu? U stvari, to je još uvijek bazičan, sa dobrim riffovima podebljan zvuk Rock 'n' Rolla, kojeg su u regiji dobro utvrdili stariji stilski srodnici, odnosno uzori iz grupa Partibrejkers ili Majke.

Progres je evidentan ponajviše iz bogate zvučne slike koja je u usporedbi sa prilično sirovim garažnim rock (debitantskim) albumom, puno bolje produkcijski urađena, odsvirana i (zbog mnogobrojnih gostiju) aranžerski i žanrovski šarenolika. To se naslućuje već iz prve stvari, "Drugi život", koju sa svojim Tamla Motown feelingom, duvačkom sekcijom i ženskim back vokalima slušatelja uspješno profura kroz 14 komada, koliko ih ima na albumu. Nastavak donosi bogastvo arhaičnog cestnog riff rocka, slide gitarskih i harmonika dijelova, a u nekoliko navrata i countryja, pa čak i tex-mex rockabillyja.

Najviše pažnje izaziva baš pjesma "Banda vlada". To je prvi singl sa albuma - nastao u suradnji sa bendom Defence i u aktivističkom reggae-rock žanru nudi nam pogled u sociološki te društveni kontekst nesretne zemlje sa velikim srcem.

Jedina slaba tačka projekta su tekstovi, jer su unatoč bogatom bosanskom riječniku u nekim kompozicijama sa nedovoljno mašte.

* * * * Iggy Rock

"Probaj me"
1. "Drugi život", 2. "Loša sreća", 3. "Ponovo rođen", 4. "Probaj me", 5. "Imaš nemaš", 6. "Nema izbora", 7. "Banda vlada" (feat. Defence), 8. "C'mon baby", 9. "Jednom za sve", 10. "Uzmi ili ostavi", 11. "Ritam gomile", 12. "Na izvoru", 13. "Ne voli me", 14. "Iza sunca" .

Diskografija:
"Pasje vrijeme" (2003.) / "Probaj me" (2007.)

Prijevod: Actooon








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -