Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

ALEXANDRA SLAĐANA MILOŠEVIĆ HAGADONE
Fantastično putovanje

Alexandra Slađana Milošević Hagadone
Fantastično putovanje

PGP - RTS, 2008

Ko li se zaista krije iza mita i hodajuće legende, buntovnika i inteligentnog sanjara, osporavanog prvoborca, klišea ledolomca, i najzad, ali ne i kao najmanje bitno, umetnika? Ili još konkretnije, u muškom svetu, umetnice? Ceo život, i još uvek, ne nameravajući da se zaustavi, ispovedajući, propovedajući nečiju, svoju, sanjanu-nedosanjanu priču koja svoju bit pronalazi u snu o slobodi - duha, življenja, mišljenja - podcrtavajući je arteficijelnim, dakle, sofisticiranim kodom kao primarnim i suštinski bitnim, povezujući Srbiju pod njenim zlatnim suncem i bombama sa jedne strane, i sunčanu stranu bulevara Sunset i glam rock ikonografije kao one - sa izvora - nadanja i težnji - njenih, naših, bilo čijih - sada postaje svejedno - sa druge strane ove pustolovine, životne avanture, nesvakidašnje idile i drame. Jedno drugo prožima i, čini se, jača.

Ove godine, sublimirajući kompletan kreativni uradak - iako je to zapravo nemoguće jer je naprosto tehnički i tržišno neizvodljivo - karijere koja je sablaznila jedan deo balkanske regije dok je drugi sa divljenjem upijao svaki korak i nadao se uvek nečem novom, neočekivanom, a tako bliskom. Kao da je tu, u njemu, u nama. Kompilacija - plus prateći DVD koji uz svu svoju tehnološku inovativnost, ne može verno dočarati svu raskošnost bola i hrabrosti u istoj kapi, moru talenta, kao ni vizije u svoj svojoj tananosti i osobenosti a u jednoj autorskoj ličnosti - u sebi krije dvadeset klasika (možda i neponovljivih) popularne kulture, koja je, da je bilo više osećaja i oseta, mogla biti srednji tok ili pak dominantna kulturna struja i ovde, pod sve zarđalijim suncem vremena brutalnih dobronamernika, uz koje i prateća fina zla kob, i umetničke trzaje poput ovih, ispostavlja se, ne može sputati i ugušiti.

Ne bih izdvajao ni jedan naslov posebice, niti bi ih rangirao, jer to ne priliči ni temi ni trenutku, već bih vam ih ostavio kao na dlanu, predvorju života koje kroz prizmu pakla spas svoj u jecaju osame, u ogledalu sudbine promatra. Odraz ne mora uvek biti tako loš. Naprotiv. Viđeno? - Možda - a u svoj svojoj pojavnosti - potpuno drugačije!!! I, mora se priznati, prvo.Recenzent:
Milan B. Popović, Beograd, Srbija
www.MolitvaTetoviranogSrca.com
kulturaurbanih@yahoo.comDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -