Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - ex YU prostor

NO RULES
"Probaj me"
(2007, Hayat Production)

Tuzlanski bend No Rules zaista neočekivano, "Motownski" započinje svoj drugi album "Probaj me". Uvodna pesma "Drugi život" razigrano, nadahnuto, oplemenjeno duvačima i pratećim vokalima, nagoveštava šta se može očekivati u narednih 46 minuta koliko ovaj album sa četrnaest pesama traje. No Rules ako je suditi po domaćim okvirima slede tragove Majki i Partibrejkersa, i u tome nema ničeg lošeg, a još manje plagijatorskog.

"Probaj me", iz pesme u pesmu lagano kroz rockerski rhythm & blues klizi svojim tokovima do kraja uz briljantnu "Iza sunca", ne bivajući dosadan ni jednog trenutka. Čak i reggae izlet (čemu, ipak, pitam se ja) u pesmi "Banda vlada" (što jes' jes' dobar tekst), ne kvari kompaknost cele ploče. Opori glas glavnog autora Gorana Čampare, nudi svoje viđenje prokletstva života koja su nam svima znana (moliš, voliš, patiš se / hodaš, padaš dižeš se... ili bog čuva sve, dobre proklete / al' u raju znaj, nema mjesta za sve), a ovde i dobro ispričana / ispevana. Dovoljno da se iskreno veruje u sve rečeno.

Neizbežna "slide" gitara i usna 'armonika, postavljaju sve davno zacrtane okvire na svoje mesto, kojima se pridružuje i odlično ukomponovana ritam sekcija. Sva, ali baš sva pravila zanata su ispoštovana na ovoj ploči, koja na svu sreću ima i ono što je najvažnije, a to su Pesme koje se vrlo lako mogu smatrati sopstvenim iskazima, ne gubeći pri tom preko potrebni mainstream naboj.

U stvari da je više svesti na brdovitom Balkanu, ovakvi albumi bi bili taj preko potrebni mainstream koji bi ljudima prikazao radost pravljenja muzike za ples... ali znam da do toga nikada neće doći. Odlična produkcija (za domaće uslove), ispolirana taman koliko treba da bude prijemčljiva široj publici, a ipak dovoljno rock za nas koji znamo na koje kompromise se mora pristati, je samo adut više ove ploče.

"Probaj me", zaista treba probati, ima fila koji je neodoljiv.

Ocena:

Autor:
David Vartabedijan
Beograd, Srbija
www.davidsubrock.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -