Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - exYUprostor

COLD SNAP
Perfection

Cold Snap
Perfection (Mig Music)

Perfektno brutalna priča i agresivni muzički udar, ima svoju hronologiju i simboliku. Cold snap u meteorološkom smislu, jeste iznenadan kratak period intenzivne hladnoće i suše koja se na proleće često javlja u Australiji. Sa druge strane, Cold Snap, u muzičkom i metafizičkom smislu, je grupa od pet drugara (Jan Kerekes - vokali ; Nino Frišcic - gitara ; Leo Frišcic - gitara ; Zoran Zoki Ernoic - bass ; Denis Roskaric - bubnjevi), koji su hiruški precizno odredili svoj zajednički, jasan cilj: nesebično deljenje svoje muzike i upoznavanjem celog sveta sa njom. Tako je potpisniku ovih redova, prvo pristigao e-mail, a onda i telefonski poziv jednog od članova grupe Cold Snap. To je nedvosmisleni dokaz da je njihov cilj iskren i da su oni u svojoj doslednosti veoma ozbiljni.

U imidž kodu i vizuelizaciji grupe Cold Snap, i na površan i na detaljan pogled, uočavamo neskrivenu dozu morbidnosti i mračnih, turobnih pasaža. Na prvom CD-u ("Empty Promises"), to je bio, ukoliko me sećanje ne vara, istrgnuti fetus, na novom albumu danas, možemo prepoznati ljudsku šaku sa otkinutim domalim prstom. Neko je na tom prstu nekada nosio prsten ili burmu? Ko će li ga znati? Sam đavo, čini mi se. Najverovatnije.

Dve numere su, i ovoga puta, bile interesantne vašem prezenteru: "Epizoda osećaja", koja kao po nepisanom pravilu, iz razlaganja do hipnotičke ritmike, dobija na dodatnom ubrzanju, vešto ukombinovana sa glavnim i pozadinskim vokalima, čineći jednu zvučno-tekstualnu tvorevinu, tokom koje, u strahu i napetosti koja unosi nemir, isčekujete, kada će vam ko i iza kojeg odsviranog tona, slomiti umornu, razapetu i razočaranu dušu. Druga stanica u ovoj opštoj oluji, na kojoj svakako treba da predahnete, jeste sedmi redni zapis - "Going nowhere". Mada, vaš eventualni lični košmar koji ste zakopali duboko u sebi, ni ovako moćan i energetski jak album sa, ponavljam, i ovoga puta, simboličnih, trinaest pesma, neće moći da ukloni.

Posvećena i sad već nezaustavljiva petorka Cold Snap, uspela je ono što je većini balkansko-regionalnih bendova životni cilj i mnogima neostvaren san: objavljivanje zvaničnog albuma za evropsku (nemačku) izdavačku kuću Mig Music (www.mig-music.de), kao i distribucija albuma u USA.

Perfektno gruvajte, grolujte, vrištite, urlajte, besnite i kad je kiša, i kad je suša, i kad je leto, a ponajviše, onda kada je - zima! Zagrejaćete se, to je sasvim sigurno!

Myspace internet adresa sastava Cold Snap (Varaždin, HR) je: http://www.myspace.com/coldsnaprocks

COLD SNAP - Bongo Bong


Recenzent:
Milan B. Popović, Beograd, Srbija
www.MolitvaTetoviranogSrca.com
kulturaurbanih@yahoo.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -