Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - ex YU prostor

DAVOR MATOŠEVIĆ
Always Be Good To Your Enemies
(2010, Croatia Records)

ZASANJANI KANTAUTORSKI IZRAZ

DAVOR MATOŠEVIĆ - Always Be Good To Your Enemies (2010, Croatia Records, CD EPP MSG 5892250)

Nema sumnje da Tuzla posljednjih godina izbacuje iznimno zanimljive muzičke projekte. Ne odnosi se to samo na već razvikane zagovornike hip-hop i rap kulture, nego stilistički mnogo šire negoli bi se to dalo zaključiti iz sveregionalnog uspjeha Eda Maajke, Frenkieja, Damira Avdića i inih.

Mladi kantautor Davor Matošević je najbolji pokazatelj ove goreizrečene tvrdnje. Posljednje desetljeće i duže svjedoci smo da se na svjetskoj muzičkoj sceni uz različite varijante rapa, postpunka i gitarskog rocka, te elektronske plesne glazbe, pojavljuju i usamljeni trubaduri koji sve dileme ovoga svijeta žele da razriješe pjevajući vlastite pjesme praćeni samo nekim instrumentom ili pak od strane malih sastava. Oni su pokretni, sviraju svugdje i u malim prostorima i na največim pozornicama diljem svijeta nastavljajući tako najbolju tradiciju svojih prethodnika, od kojih su neki i danas vitalni i aktivni.

Davor Matošević u svojim pjesmama - i onima koje slušamo sa mini CD-a "Always Be Good To Your Enemies" i onima koje nalazimo na raznim portalima, ispjevava vlastiti osječaj usamljenosti, tuge, nježnosti i toliko nam potrebne, ali skoro izgubljene ljudske topline i emocionalnosti. Četiri pjesme snimljene na CD-u za Croatia Records, u studijima zagrebačke diskografske kuće smještene u legendarnom naselju Dubrava, upravo ogoljeno iskazuju znatan talent - i autorski i izvođački Davora Matoševića, gdje je njegov visoki, nježni glas postavljen na koprenasto ispletenu mrežu satkanu od akustičkih i električnih gitara (povremeno nam nedostaje još koji instrument, koje ćemo naći na njegovim drugim demo snimcima poput dostupne "Falling Into Innocence"!) .

Davor Matošević piše i pjeva pjesme na engleskom, valjda u želji da putem interneta bude dostupan ne samo u lokalnim okvirima, nego i daleko šire, prateći se gitarom što je uobičajeni stvaralački postupak još od srednjeg vijeka pa naovamo, ali koji još uvijek nije izgubio validnost i koji još otvara prostora za svjež i kreativan pristup.

Pjesme sa nastupnog, promotivnog mini CD-a, koje nose naslove: "Footsteps", "Colors", "The Truth" i "We (Something for us)", potvrđuju sve goreiskazane tvrdnje i lijep su prilog kantautorskoj liniji bosansko-hercegovačke popularne glazbe i šire, pa se za nadati da će se ovaj pokušaj izroditi i u nešto daleko veće tj. regularni CD sa pjesmama koje će biti malo bogatije i producirane i izvedene. U svakom slučaju i ove četiri pjesme predstavljaju materijal koji može dobiti svojoj prostor u radijskim, a i televizijskim emisijama.

Web: www.myspace.com/davormatosevic / www.youtube.com/davormatosevic

U Sarajevu, početkom decembra 2010., Ognjen Tvrtković

DAVOR MATOŠEVIĆ - Footsteps

Autor:
Ognjen Tvrtković
Sarajevo, BiH








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -