Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

AUDIOSLAVE
Out Of Exile
(2005)


Mnogi kriticari ili rock novinari koriste izraz "supergrupa" kada se radi o sastavima ciji su clanovi iz dva ili tri benda nastavili svirati. Iz zelje za produktivnoscu, izrazavanjem ili cisto marketinskim potezom i dobrom zaradom, takve grupe pojavile su se u zadnje vrijeme s vrlo dobrim albumima. Kriticari su koristili naziv supergrupa u slucaju pojavljavanja grupe Velvet Revolver na trzistu. Sada to opet koriste.

Vec poznata ekipa koja se skladno ponasala u grupi Rage Gainst The Machine i udruzila snage sa skoro zaboravljenim frontmanom grupe Soundgarden, donijela na svijet novi album. Audioslave se po drugi put oglasava albumom pod nazivom "Out Of Exile". Na prvom albumu bila je vidljiva distanca prema bivsim grupama iz kojih dolaze ovi glazbenici. Ni ovaj album ne donosi neku posebnu distancu, iako se moraju priznati i primjetiti korjeni njihova bivseg rada. Svatko od njih je na neki nacin donio nesto novo i spojio dobro s korisnim. Odlican spoj grupa Soundgarden i Rage Against The Machine donio je novi oblik, koji je morao ponijeti titulu jednog od mnogih, novog i neprikosnovenog alter benda kakav je Audioslave. Joą uvijek je uocljiva dominacija gitarske maątovitosti Tom Morelloa i ipak je za nijansu smanjena za razliku od proslog albuma.

"Out Of Exile" donosi pregrst novih skladbi na dohvat ruke svakom tko je shvatio da "efekat Black Hole Sun" i prilicno bijesni istup protiv masine, mogu donijeti nesto novo u smislu suptilnijeg osvajanja nove i vece mase obozavatelja.. Jasno je da se ne moze pojaviti novi Soundgarden ili R.A.T.M., ali i da se ne moze zaraditi lova na osnovu tih dvaju bendova. Stoga, umijece Chris Cornella ili Tom Morelloa dolazi do izrazaja, pa i ovaj put na novom albumu dokazuju da su njih dvojica kamen temeljac onoga sto Audioslave nosi na plecima. Ipak, sve je jasnije da ovaj novi album, nesto malo zivlji od onog proslog, vise lici na Soundgarden nego na R.A.T.M. - ąto po nacinu svirke, sto po onome sto se da prepoznati u tome svemu. Stvarno, to je dobar album koji ce mnoge poklonike crossover rocka razveseliti svojim novim idejama i melodijama u skladbama. Zanimljivost vezana za Audioslave je ta da su upravo oni prvi americki rock sastav koji je u zadnjih 26 godina nastupio na Kubi. To se desilo pretproslog mjeseca, a Tom Morello je za Associated Press rekao kako je bilo predivno vidjeti masu od 70 tisuca ljudi koji pjevaju njihove pjesme.

Ocjena: 8 / 10

Play list albuma

1. Your time Has Come
2. Out Of Exile
3. Be Yourself
4. Doesn't Remind Me
5. Drown Me Slowly
6. Heaven's Dead
7. The Worm
8. Man Or Animal
9. Yesterday To Tomorow
10. Dandelion
11. #1 Zero
12. The Curse

Autor:

Tomica Racic
solimozak@hotmail.com
Ismeta Mujezinovica 33
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Metal Mind - underground and alternative radio show
Radio Soli Tuzla - 92,7 & 103,4 FM - utorak / Tuesday - 22.30h - 00.00h








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -