Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - Ostali prostor

VELVET REVOLVER
Libertad

Velvet Revolver
Libertad
CD - RCA Records, 2007

U momentu pisanja recenzije, toliko najavljivani, čitavih trinaest godina verovali ili ne, snimani i producirani, povratnički, neko bi rekao vanvremenski album W. Axl Rosea i njegovih novih saradnika i saboraca – Kineska demokratija - kao udarno oružje idejnog vođe kauboja sa Sunset stripa, danas jedinog legitimnog naslednika imena i dela, ugleda institucije Guns and roses – deluje još uvek i jeste, obavijeno debelo gustim velom misterije ili ispraznosti, ako je verovati sopstvenom čulu sluha, pri preslušavanju prvih, ukredenih, studijskih snimaka koji su nedavno osvanuli na svetskoj globalnoj mreži.

U pravom momentu, reklo bi se, Slash, Axlov bivši kompanjon, prepoznaje i nepograšivo beži od kristalno jasne kreativne krize nekada maestralnog vokala i tekstopisca, rešen da nastavi tamo gde je zastao, osnivajući svoj side bend, super - grupu Velvet revolver, sastavljenu od bivših članova grupa Stone temple pilots i Suicidal tendencies, dodatno pojačanu sa Duff Mc Kaganom na basu i Mattom Sorumom za setom bubnjeva. Ekipa koja garantuje ekskluzivu, obećava.

Nakon njihovog, punkoidnog & korozivno sirovog debija, "Contraband" - čini se da je na brzinu osmišljen i snimljen - ovoga leta fanove je dočekalo trinaest novih muzičkih dokumenata, koju su, svaki pojedinačno ali i svi grupno, zaslušili da budu publikovani. Trinaest kvalitetnih, melodijski raskošnjih i zrelijih kompozicija koje ovo pedesetominutno ostvarenje stavljaju u okvire koji tanku liniju prosečnosti posmatra nehajno, sa visine i prilične udaljenosti. Osetno vidna raznolikost u muzičkom izražaju, očekivani otpor kalupima, izrazit emocionalni bit i vokalna sigurnost osnovne su karakteristike ove post grunge & rock urbopoetike, koja na nekim mestima korača stazom bravuroznosti kao u "She mine" ili pak, jednostavnosti (poslušati recimo temu "Gravedencer") - jednostavno prija. Obuzima.

Nakon prvog singla, "She builds quick machine" i ozbiljno osmišljenog video klipa, prvog dela evropske turneje, u kojoj će ovoga puta zaobići mađarsku prestonicu, pa samim tim i nas u prvim koncertnim redovima, ove momke očekuje jesenji planetarni marketinški pohod i pokušaj da se osvoji armija novih poštovalaca, nalik onoj koju je Slashov i Axlov matični sastav, zasluženo, nekada imao.

Da li su Velvet revolver, novim albumom "Libertad", opravdali poverenje i kultni status samih članova, na vama je da procenite? Ostvarenjem "Libertad", nekako simbolično čini se, ključeve uspeha i opstajanja, u njihovim notnim zapisima čuvaju samo oni. Još uvek. Sa razlogom.

Recenzent:
Milan B. Popović
kulturaurbanih@yahoo.com
Beograd, Srbija







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -