Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - Ostali prostor

BLOODY SIGN
"Explosion Of Elements" (2007, Ibex Moon Records)

Bloody Sign
"Explosion Of Elements" (2007, Ibex Moon Records)

Francuski death metalci Bloody Sign uskoro posjećuju ove krajeve (Beograd i Tuzlu), pa je red da predstavimo njihov drugi i posljednji studijski album koji je objavljen još u proljeće prošle 2007. godine.

Bloody Sign su osnovani 1996. godine, te nakon brojnih promjena članstva danas egzistiraju kao trio u kome su Hagend (bas i vokal), Kalevi (gitara) i Ilmar (bubnjevi). Dugo su se mučili da izađu iz mraka undergrounda, te su do 2004. uspjevali snimiti i objaviti četiri demo materijala ("The Nocturnal Moans of The Fallen Angel", 1997., "Dionysos Contre le Crucifie", 1998., "Primitive Horde", 2001. i "Estonian Sessions" 2002.), te jednu split kazetu sa Deep Vein i Oppression 2004. u izdanju Nihilihtic Holocaust. Iste godine uspjevaju potpisati ugovor s američkim labelom, Ibex Moon Records, te u jesen iste godine konačno realiziraju svoj prvi pravi album, "Vana Vigala Loits". Iduće, 2005. godine, pojavljuju se na još dva split izdanja - "4 Tormenting Ways To Death" (Gruft Production) i "Rhythms Of Charnage / Bloody Sign / Rademassaker" koji je kao kaseta objavljen za Time Before Time Records, a kao EP-CD za Deathstrike Records. Kroz karijeru dijelili su pozornicu s kultnim imenima poput Incantation, Immolation, Krisiun, Behemoth, Estuary i Centurian, te su održali turneju po Južnoj Americi i Europi nastupajući u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, BiH, Italiji, Britaniji, Estoniji i, dakako, u Francuskoj.

Glazbeno su u striktnom dark death metalu s laganim trash i black sintagmama, a kao uzore navode Morbid Angel, Pestilence, Incantation i Asphyx što se u njihovom stilskom spoju trasha i deatha itekako osjeti. Zahvaljujući vrlo čistoj produkciji gitara je kultivirana s obiljem riffova i pojedinačnih solo izleta uz drugu naknadno nadosnimljenu (primjerice u kompozicijama "Ghost riders", "Wrath Omen" i "Apocalyptic warriors / Massacra cover"), dok je bas u čistoj linearnoj melodijskoj spregi. Najimpresivniji dio njihove brutalne glazbe je bubnjar koji u toku jedne pjesme napravi stotine prijelaza i breakova, vratolomnih ritmova i čitav niz izmjena ritmova uz obavezne hardcore dionice s dvostrukim bas pedalama što Bloody Sign čini prepoznatljivim i originalnim bandom u cijeloj trash / death metal branši. Također, vrijedi spomenuti da su skloni i melodičnim efektima i laganijim, eksperimentalnijim i psihodeličnim sferama (osobito u skladbama "Ghost riders", "Crushing the master tree" i frenetičnoj "Iron genesis") koje u intervalima isporučuju s kompozicije na kompoziciju. Vokal je, naravno, u krvavo obojenim paklenim crustovima, a zbog rastrganih ritmova i često razbijenih kompozicijskih struktura neki kritičari im lijepe etiketu svojevrsnih eksperimentatora, barem na ovome albumu. Za ljubitelje death metala ovaj album nipošto ne treba zaobići.

Naslovi: 1. "Serpent's sky secrets", 2. "Ghost riders", 3. "Alone and bored", 4. "Crushing the master tree", 5. "Iron genesis", 6. "Vinds of vengeance", 7. "Wrath omen", 8. "Apocalyptic warriors (Massacra cover)", 9. "Uncontrolled (and free of Will)"

Ocijena (1-10): 7


Autor:
Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -