Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Diskografija - Ostali prostor

HAEMORRHAGE
"The Kill Session"
(2007, Emetic Records)

Haemorrhage
"The Kill Session" (2007, Emetic Records)

Španjolski goregrind kirurzi, poznati po svojim operacijskim zahvatima na pozornici, objavili su satiru na "Pell Sessions" kolekcije i publici na myspace stranici dali da sami naprave izbor skladbi za album.

Osnovani 1990. pod imenom Devourment, ovaj goregrind sastav iz Španjolske počeo je djelovati kao trio - Jose (bas i vokal), Luisma (gitara) i Emilio (bubnjevi), koji je u ljeto 1991. napustio sastav. Tada sastav djeluje gotovo dvije godine kao duet. Jose uz bas i vokal preuzima još i bubnjeve i snimaju svoj prvi demo "Grotesque Embryopathology" 1993., te mijenjaju ime u Haemorrhage (krvarenje). Nakon toga sastavu se priključuje solo pjevač Lugubrious, gitarist Ana i basist Ramon, te za Morbid Records objavljuju prvi album, "Emetic Cult", 1994. godine. Jose napušta sastav, a kao bubnjar dolazi Rojas i od tada sastav djeluje u nepromjenjenoj formaciji. Zanimljivo je spomenuti da su 2002. došli u žižu medicinske javnosti jer u svojim tekstovima i nastupima obiluju s krvlju, te crnim humoreskama o medicinskim operacijama, forenzičarima, patologiji i obdukciji. Kada su bili na 24 dana dugačkoj turneji i nastupili na With Full Force Festival, opskrbili su se sa cijelom medicinsko-kirurškom ekipom, te su radili čitav operativni zahvat na pozornici, a neka od tih iskustava objavili su na video DVD-u kao dokumentarnu studiju za sveučilišta i medicinske škole. Njihov album "Apology For Pathology" (2005.) dobio je brojna priznanja, ne samo kritike sklone dead i goregrind sceni, već i medicinskih tehničara i eksperata. Na turneji po Japanu i USA bili su čak pozvani u operacijske bolničke sale da im demonstriraju svoju kiruršku tehniku. Na nastupima uživo redovito nose kirurške pregače, zaštitna odijela i medicinsku uniformu.

Objavili su 8 studijskih albuma, jednu kompilaciju singlova, te 15 split radova sa vrlo bliskim izvođačima - "Christ Denied" (1994.), "Exhumed" (1995.), "Damnable", "Clotted Symmetric Sexual Organ", "Dead Infection" (sve 1996.), "Denak", "Groinchurn" (oba 1998.), "Ingrowing" (1999.), "Embolism", "Suffocate", "Obliterate" (sve 2000.), "Gonkulator", "Mastic Scum", "Depression" (2001.), "WTN" (2002.), "Impaled" (2003.), "Terrorism" (2004.) i "Nunslaughter" (2005.)

Ovaj album, "The Kill Sessions", satirično su sastavili od pjesama koje su ponudili na www.myspace.com/haemorrhage gdje su posjetiteljima dali mogućnost izbora da sami sastave album pri tome imitirajući legendarne kolekcije "Peel Sessions". Glazba koja je ponuđena na albumu predstavlja pravu mješavinu dead metala, grind-cora i punka uz njihove velike uzore Carcass, Napalm Death i Bolt Thrower, te traje svega 20 minuta. Gore je 10 vrlo kratkih pjesama u prosjeku od oko dvije minute, sve su otpjevane grubim crust vokalom pjevača Lugubriousa kome se povremeno u dvoglasje priključuje gitarist Luisma, te uz teške gitarske teror riffove imaju i djelove sa sporijim ritmovima i povremenim, neobaveznim solo dionicama. Vrsni poznavatelji njihovog rada tvrde da su neke od pjesama među najboljim goregrind kompozicijama 2007., a to se osobito odnosi na sporiju uvodnu "Mortuary riot", zatim brzu "Disgorging innards" koja podsjeća na Impaled, potom "Anatomized", "Decom-posers" i završnu "I'm a pathologist" gdje govore o tome kako vole svoj posao jer moraju biti i patolozi koji razmatraju uzroke bolesti. Tekstovi su im puni tema o kirurgiji, operativnim zahvatima, presađivanjem organa..., ali im ne manjka zdravog humora i prijatnog smisla za šalu. Čitav album je snimljen i produciran kao prava lo-fi škola teškog i zamagljenog goregrinda s elementima death metala koji je zbog konkretnog sadržaja vrlo pitak i tečan, tako da su mu kritičari s pravom dali visoke ocijene.

Naslovi: 1. "Mortuary riot", 2. "Oozing molten gristle", 3. "Disgorging innards", 4. "Disect, Exhume, Devour", 5. "Exquisite eschatology", 6. "Anatomized", 7. "Decom-posers", 8. "Excavating the Illac Fossa", 9. "Furitive dissection", 10. "I'm a pathologist"

Ocijena: (1-10): 7

Web: www.grindgore.net/haemorrhage

Diskografija: " Emetic Cult" (1994) / "Grume" (1996) / "Anatomical Inferno" (1998) / " Scalpel, Scissors And Other Forensic Instruments" (2000) / " Loathesongs" (2001) / " Morgue Sweet Home" (2002) / " Apology For Pathology" (2006) / " The Kill Session" (2007) / " The Singles Collection" (2007)


Autor:
Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
djhorvi@net.hrDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -