Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

JAZZYBELL
Belišće, Hrvatska


JazzyBell i Dinko Husadžić Sansky

JazzyBell
06.11.2009. - Belišće, Hrvatska

JAZZYBELL - Iznenađujuće jazz osvježenje iz Belišća

Bjelodani dokaz kako jazz svojom širinom i mogućnostima nije ekskluziv samo velikih centara je JazzyBell (Miroslav Farkaš, bubnjevi ; Goran Schmidt, alt saksofon ; Dragan Keserov, bas i Vjekoslav Pavlović, gitara), kvartet koji je jedan od rijetkih na našoj sceni koji već pet-šest godina djeluje u nepromijenjenom sastavu, njegujući glazbu mainstream jazza, vješto vladajući manje ili više poznatim jazz standardima, nudeći svoje viđenje glazbe kojoj smo dragovoljni robovi.

Voziti petstotinjak kilometara tamo i natrag, propustiti k tomu zagrebački koncert Branforda Marsalisa (06.11.2009.), reći ćete, mora imati krupne razloge. Tako je. Satisfakcija je bila u koncertu jazz kvarteta JazzyBell, iz Belišća, pored Osijeka. U okviru Rombergovih glazbenih večeri koje su u Belišću dugogodišnja tradicija, ovaj je sastav pokazao snagu, ljepotu i sigurnost jazz izričaja. Iznenađujuće ugodno jazz osvježenje iz Belišća daje vjetar u leđa optimizmu i vjeri u budućnost hrvatskog jazza.


JazzyBell

Uz svoje goste (pijanist Davor Dedić, neizostavan u HGM Jazz Orkestru Zagreb, Valentina Gyerek i Adrien Adam, odlične mlade jazz pjevačice, te Vedran Zec, profesor gitare i glazbenik vrlo inovativnog pristupa jazz improvizaciji) JazzyBell su publici ponudili glazbeni vremeplov, gdje su standardi poput "Autumn Leaves", "Summertime", "Tea for Two", "Cry Me A River", "Spain", "Someday My Prince Will Come" i drugi oduševili publiku.

Osjeti se vrijednost višegodišnjeg zajedničkog rada, glazbenici se odlično razumiju i osjećaju na sceni, uvježbani su i sviraju doista s dušom, s "onim nešto" kako se rijetko viđa, a klavir njihova gosta, Davora Dedića, koji uz glazbenike poput npr. Elvisa Penave ili Gorana Rukavine predstavlja sam vrh hrvatskog jazza mlađe generacije, dao je dodatni šarm koncertu. Dedić, kojeg smo navikli slušati na koncertima s HGM Orkestrom, pokazuje se kao sjajan vođa događanja na sceni, i priželjkujem ga vidjeti u nekom projektu gdje bi vodio svoj trio, ili kvartet, gdje bi njegovi glazbeni dometi išli do maksimuma.

Ugodno je bilo čuti i mlade pjevačice, osobito Osječanku Adrien Adam. Njezin vokal mnogi bi mogli poželjeti u sastavu. Sigurna, snažna i emotivna interpretacija.

Sat i pol odlične svirke. Preporučam JazzyBell organizatorima koncerata u Zagrebu i drugdje. Ovaj band vrijedi poslušati.

Autor priloga:

Dinko Husadžić Sansky
Zagreb, Hrvatska
dinx@net.hr
www.igranifilm.bloger.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -