Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

SISCIA JAZZ CLUB
Nova glazbena događanja - jesen 2010.


Hrvoje Galler, klavir, Saša Borovec, kontrabas i Berislav Puhlovski, bubnjevi

Siscia Jazz Club
Nova glazbena događanja (Sisak, HR)

NOVA GLAZBENA DOGAĐANJA U SISCIA JAZZ CLUBU

Poslije stanke od nekoliko tjedana (po završetku 5. Siscia Open Jazz&Blues festivala), u subotu, 18. rujna 2010. godine Siscia Jazz Club i njegov vlasnik Damir Kukuruzović započeli su novu jazz sezonu koja će obilovati glazbenim programima i građanima Siska svakako ponuditi dobru priliku za ugodne večernje izlaske u osvježenom i još zanimljivijem interijeru Kluba. Već je tradicija uživati tijekom ljeta na festivalskim koncertima uz Kupu, ispred Kluba, a kako nam se bliže hladniji dani, koncerti se sele u sam podrumski prostor Kluba.

Novu jazz sezonu svojim nastupom su otvorili Hrvoje Galler, klavir, Saša Borovec, kontrabas i Berislav Puhlovski, bubnjevi. Puhlovski, kojemu je majka iz Siska, jedan je od "veleposlanika" hrvatskog jazza u Americi. Iz Seattla, gdje ima višegodišnju i cijenjenu karijeru jazz bubnjara (jazz sladokusce oduševit će podatak da je dijelio pozornicu i s pokojnim velikanom Jacom Pastoriusem!) povremeno dolazi doma, surađujući s mnogim našim jazzistima, ali osobito plodna je suradnja s triom koji se upravo predstavio sisačkoj publici.

Jedan od novijih projekata proizašlih iz te suradnje je i rad na albumu glumice i jazz glazbenice Jasne Bilušić - "Fifty Ways", nedugo objavljenom za Croatia Records, ali i forma Tria u kojoj ovi glazbenici više nego uspješno izvode standarde, rekli bismo "klasičnog" američkog jazza. Bogati glazbeni životopisi trojice glazbenika (uključujući i mladog Hrvoja Gallera, o čijem sviranju naši poznati jazz stručnjaci, poput Saše Nestorovića, imaju vrlo visoko mišljenje!) i američko iskustvo, kako Berislava Puhlovskog koji je tamo "doma", tako i Saše Borovca koji je imao niz zapaženih nastupa u Americi, jamče dobar jazz ugođaj, osebujan pristup američkom poimanju swinga i bopa (ponešto drugačijem nego je to bio europski jazz npr. Djanga Reinharda, ili ono što Borovec svira kao kontrabasist Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quarteta!) te znalačku komunikaciju s publikom.

Taj duh američke jazz tradicije predstavili su programom koji je uključivao više ili manje znane skladbe, a vrhunci koncerta bili su nadahnute izvedbe Duke Ellingtonova "Caravana" i Paul Desmondove "Take Five" koja je jedna od najslavnijih jazz skladbi uopće i koja je proslavila i Desmonda i Davea Brubecka.

Raduje nazočnost i mlađe publike, a gotovo dva sata odlične svirke razumljiv su razlog zašto provesti večer u Siscia Jazz Clubu. Klub i Kukuruzović idu dalje - već u subotu 25. rujna 2010. godine novi glazbeni izazov: GROOVY CAKES, sisački glazbenici Bernarda Butorac, Đuro Dobranić, Krešo Dobranić i Miro Čehajić izvodit će soul, funk, dico i cover glazbu, stoga i iduću subotu vrijedi planirati za posjet Damirovom Klubu. (autor: Dinko H. Sansky)


Hrvoje Galler, klavir, Saša Borovec, kontrabas i Berislav Puhlovski, bubnjevi


Hrvoje Galler, klavir, Saša Borovec, kontrabas i Berislav Puhlovski, bubnjevi

Autor priloga:

Dinko Husadžić Sansky
Velika Ludina, Hrvatska
dinx@net.hr
www.igranifilm.bloger.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -