Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

SISCIA JAZZ CLUB
Zanimljiva događanja


Mississippi Heat u Siscia Jazz Clubu, Sisak, Hrvatska

Siscia Jazz Club
Zanimljiva događanja

SISCIA JAZZ CLUB - ZANIMLJIVA DOGAĐANJA

piše: Dinko Husadžić Sansky

Damir Kukuruzović i "Siscia Jazz Club" idu dalje... krize nema za ovog istinskog jazzoljupca i spiritus movensa zanimljivih jazz & blues događanja ne samo u Sisku.

Damir Kukuruzović već dugi niz godina u Hrvatskoj baštini glazbeni izričaj čudotvorca gipsy swinga, Djanga Reinhardta. Damirov "Siscia Jazz Club" Sisku daje preopoznatljiv imidž, a osnivač je i međunarodnog "Siscia Open Jazz&Blues Festivala" koji se već pet godina uspješno održava ispred Kluba, na obali Kupe.

Turistička zajednica Grada Siska ove je godine ovaj međunarodno priznati jazz&blues festival kandidirala kao turističku ponudu za nagradu "Zeleni cvijet" jer je pokretanje, ali i opstanak "Siscia Open Jazz&Blues Festivala" razlog što Sisak pohode i brojni turisti. Dakle, nagrada je dodijeljena u prave ruke, Sisak je na svjetskim jazz zemljovidima što je vrijedno svake pohvale.

Zadnji su tjedni u Klubu obilovali iznimnim glazbenim događanjima, u prvom redu to je nastup skupine Mississippi Heat, velike blues atrakcije iz Chicaga. Nije bilo slobodnog mjesta te večeri, "prašilo" se u najboljoj tradiciji čikaške blues škole, a grupa je dodatno inspirirana specifičnim zvukom 50-ih godina.

Tjedan-dva ranije nastupio je talijanski majstor bas gitare, Vincenzo Mauro Giovanni, koji je pobjednik Bassmaster2010. natjecanja basista koje se održalo 03.11.2010. godine u Klubu "Sax!" u Zagrebu. Neobičnim stilom oduševio je sisačku publiku.

Nastup Plave trave zaborava također je bio odličan, zatim i Solar Jazz Quarteta, a dojmljiv i emotivan nastupa imala je jedna od velikih dama našeg jazza, Jasna Bilušić i njen prateći sastav New Deal.

Uz svu navedenu bogatu aktivnost uskoro ide i novi CD Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quarteta, pod nazivom "Manouche" (moja malenkost je kum imenu tog novog CD-a, a riječ je o pojmu koji označava cijeli jedan glazbeni i životni stil francuskih Roma, čije su perjanice Django Reinhardt i Angelo Debarre, a kod nas Mate Matišić i Damir Kukuruzović!). Na prošlom CD-u nastupio je i sam Angelo Debarre, na ovom novom Ludovic Beier, francuski gipsy swing harmonikaš (kojeg je "Siscia Jazz Club" također ugostio i koji je s Damirom napunio "Lisinski"!), a neke skladbe bit će izvedene već ove srijede na snimanju TV emisije "Garaža".

Na kraju, najavimo 10. prosinca 2010. godine odličan koncert koji će nam upriličiti Telefon Blues Band, što je razlog više za nazočnost u petak, u "Siscia Jazz Clubu".


Mississippi Heat u Siscia Jazz Clubu, Sisak, Hrvatska

ANGELO DEBARRE & DAMIR KUKURUZOVIĆ - Siscia jazz club

Autor priloga:

Dinko Husadžić Sansky
Velika Ludina, Hrvatska
dinx@net.hr
www.igranifilm.bloger.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -