Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Nove nade

Nova Moda
Pop - rock band
Rijeka, Hrvatska

Grupu Nova Moda su krajem ljeta 2003. godine osnovali Rajko Raicevic (vokal i gitara) i Sanjin Midzic (bas gitara). Obojica su davnih 90-tih bili clanovi grupe Nepal koja je svirala zestoki rock. Sanjin je u to vrijeme svirao ritam gitaru. Grupa Nepal je svojevremeno objavila odlican album, nazalost, samo na kazeti. Na tom albumu nalazila se i jedna obrada slavne rijecke grupe Paraf, a tom prilikom je gostovao Valter Kocijancic - osnivac i prvi pjevac / gitarista grupe Paraf. To je nakon 15-tak godina odsustvovanja bilo njegovo prvo pojavljivanje na muzickoj sceni. Rajko je nakon prestanka rada grupe Nepal svirao sa Termitima, gostovao na jednom koncertu Parafa, osnovao i Beatles Revival Band...

Susret Rajka i Sanjina rezultirao je dogovorom da osnuju novu grupu i nazvali su je Nova Moda. Pripremili su nekoliko pjesama.  Trebao im je ozbiljnog bubnjar, a u Rijeci ga je bilo tesko naci.  Damir Urban im je preporucio Urosa Suljica, koji svira i u grupi Grc, i on je postao njihov punopravan clan. Tako je grupa Nova Moda docekala rujan 2003. godine kao trio (gitara, bubanj, bas). Pocele su ozbiljne probe i nakon mjesec dana spremili su desetak svojih pjesama.  Kako nisu potpuno bili zadovoljni svojim zvukom, mislili su u bend ukljuciti jos jednu gitaru, ali su se na kraju odlucili za klavijature.  Tako je u bend dosla Tinna Komes. 

Pred njen dolazak u bend, u Rijeci se pripremao 25-ti Ri-Rock, na kojem je svaki od primjenih bendova stekao pravo na besplatno snimanje jedne pjesme, uzivo, u studiju (G.I.S. Rijeka).  Oni su tako za 15 minuta snimili pjesmu "Lice andjela. Kad su nakon uradjenog remiksa culi kako to zvuci, dopalo nam se i... odlucili jedan dan otici u taj isti studio, i uzivo, bez ikakvih nasnimavanja, snimit pjesme koje su do tada napravili... U studiju im se pridruzžila i Tinna (klavijature).

Nastup na Ri-Rocku odrzanom u Klubu Tocka, bilo je ujedno njihovo prvo pojavljivanje u javnosti. Publika ih je fenomenalno prihvatila, kao i kolege muzicari (clanovi grupa Grad, Let 3, En Face...). Naredni korak bio je snimanje spota za pjesmu "Carobna ruka".

Pored svojih pjesama, Nova Moda na koncertima izvodi i razne covere (The Beatles - "Eleanor Rigby", Neil Young - "Hey, hey, my, my"...). Diskografija benda ukljucuje album "Magicno jutro" sa 10 pjesama, izdat 2003. godine.

Nova Moda su:

Rajko Raičević - gitara, vokal
Sanjin Midžić - bas gitara
Uroš Šuljić - bubanj
Tinna Komes - klavijature

Kontakti:
www.novamoda.org
sanjin@novamoda.org
novamoda@hi.htnet.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -