Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Zablujena generacija
Ljubljana, Slovenija


Grupa Ramones je uticala na rad cijele armije bendova sirom svijeta.  Slicnih grupa ima bezbroj. Predstavljam vam bend Zablujena generacija koji dolazi iz malog slovenackog gradica Idrija.  Grupu cine: Primož (vokal i gitara), Ramon (gitara), Aljoša (bas) i Igor (bubnjevi).  Prvi album snimili su nakon nastupa na velikom Zgaga Rock Festivalu, '96. godine. Nakon toga slijede nastupi na slicnim festivalima i snimanja novih albuma.  Do sada su ih snimili ukupno 5 - Fajht, Pank Zabloda, Ultra Lahko, Pozivit Vabrejsan i Pop Idoli.  Clanovi grupe Zablujena generacija bi htjela predstaviti ovu plocu uzivo tamo gdje je publika zeljna dobrih vibracija i pozitivne energije. 

Zacetki idrijskega benda Zablujena generacija sežejo v leto 1994. Takratno posadko, ki je svoje vplive crpala predvsem iz legendarnih punkerjev Ramones smo sestavljali Primož (vokal, kitara), Ramon (kitara), Marko (bas) in Igor (bobni). V tem casu ste nas lahko našli po razlicnih idrijskih garažah in kleteh, kjer so zaceli nastajati tudi naši prvi komadi. Po prvih koncertih v živo, ki smo jih odigrali predvsem na primorskem koncu, se nam leta 1996 ponudi prilika, da nastopimo na prvem vecjem koncertu in sicer na Zgaga Rock Festivalu '96, ki smo jo seveda izkoristili. Ker so bile v bendu misli že pri prvi plošci, smo leta 1997 posneli naš prvi album. Odpravili smo se v ljubljanski studio Kif-Kif kjer smo pod producentsko taktirko Žareta Paka posneli štirinajst komadov, od tega trinajst avtorskih, komad "Superlim" pa predelali od nekdanje idrijske punk skupine Kuzle. Za izdajo plošce se pokaže interes s strani ljubljanske založbe Vinylmania Records, ki jo v mesecu juniju '97 izda pod imenom Fajht. Pri poslušalcih in kritikih plošca naleti na zelo spodbuden odmev, še istega leta pa poleg klubskih koncertov po Sloveniji nastopimo tudi na Zgaga Rock Festivalu '97 in Novem Rocku '97.

Ker so želje in pricakovanja velika že naslednje leto odidemo v isti studio in z istim producentom posnamemo novo plošco. Prav tako kot prva tudi ta izide za založbo Vinylmania Records v mesecu maju '98 pod naslovom Pank zabloda. Na tej plošci najdete trinajst komadov, od katerih postaneta singla "Pank bejba" in "Mokre sanje" med našo publiko nekakšni mini punkrock uspešnici. Ceprav so misli tudi že pri prvem videospotu, nam ga nekako ne uspe posneti. Drugace pa smo na to plošco uvrstili tudi komad "Poljubi me", ki je spet predelava idrskih Kuzl. Po posnetju te plošce pride v bendu tudi do zamenjave basista - na Markovo mesto vskoci Aljoša. Nova zasedba je naslednja: Primož (vokal, kitara), Ramon (kitara), Aljoša (bas) in Igor (bobni). Istega leta izide tudi kompilacija "Drž'te jih! To niso Niet!!!" za katero v novi postavi posnamemo komad "Ritem človeštva".

V letu 1999 Primož odsluži tlako v zavodu za pranje možganov, bend pa koncertno miruje. Pocasi, cez vikende, zacnejo nastajati novi komadi, Primož pa po sedmih mesecih koncno zapusti ustanovo. Ker se proti koncu leta '99 nabere že kar precej komadov jih posnamemo v studiu Krajnik v Škofji Loki. Z novim producentom, letecim holandcem Matom, posnamemo osemnajst komadov, ki se marca 2000 pojavijo na našem tretjem albumu z naslovom Ultra lahko. Plošca izide pri isti založbi kot prvi dve, na njej pa lahko najdete osemnajst komadov. Ker ne moremo brez priredb je tudi tokrat na plati ena in sicer od puljskih KUD Idijotov "Tišina".

Piše se leto 2001. Neobremenjeni z raznimi glasbenimi predsodki in hkrati z mocno željo imeti še vec koncertov ter seveda na ta nacin svojo glasbo predstaviti širšem obcinstvu, smo se odlocili prekiniti sodelovanje z dosedanjo založbo Vinylmania Records in poiskati novo, s katero bi nam bilo lažje uresniciti svoje nacrte. V tej nameri smo februarja 2001 izdali singl in posneli videospot za komad "Pozitiv vabrejšan", s katerim smo prepricali tudi založbo Menart. Kmalu nato je sledil podpis pogodbe in snemanje še preostalih komadov za plošco. Na album z naslovom "Pozitiv vabrejšan" smo zbasali dvanajst komadov in nekakšen uvod v samo plošco, vse skupaj pa je bilo posneto v studiu RSL Novo Mesto, kjer nas je prenašal, posnel in zmixal Tomaž Maras - Mot, izvršni producent plošce pa je bil naš že dolgoletni frend Dare Kauric - kot nekakšen nov clan benda je med nas prinesel nekakšno novo svežino, katera se seveda pozna tudi na plošci.

Tokrat je pred vami naš nov, peti album z naslovom "Pop idoli", ki nadaljuje tam, kjer so se "koncale pozitivne vibracije". Trudili smo se, da bi glasbeno in produkcijsko naredili še korak naprej in tako smo razen bobnov, ki jih je kot tonski tehnik v novomeškem studiu RSL tudi tokrat posnel Tomaž Maras – Mot, ves ostali material posneli, zmiksali in zmasterirali v studiu Bor v Novi Gorici. Kot producent plošce se je podpisal Bor Zuljan, pri samem nastajanju plošce pa je sodeloval tudi Dare Kauric. Sicer pa se na albumu preriva enajst novih komadov, multimedijski podaljšek in štos imenovan Popkill, v katerem si nas lahko pošteno privošcite. Po prvem singlu, ki nosi naslov "Extrasupermegafakinnujno", smo izid novega albuma pospremili s komadom "Upornika brez razloga", za katerega smo posneli tudi videospot. Naše želje so trenutno usmerjene v eno samo stvar - novo plošco predstaviti povsod tam, kjer je publika željna dobrih vibracij in pretoka pozitivne energije.

Kontakti:

mail@zablujena.com
www.zablujena.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -