Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Dry Fish
Slovenija

BIOGRAFIJA

Po razpadu lokalne skupine Codogast v letu 1997, je bivši član Gregor skupaj z bratom Urošem začel formirati povsem novo zasedbo, katere glasba bi se naj na nek način odmaknila od klasičnega metala in se bolj približala 'mainstream' obdobju devetdesetih. Po naključju sta spoznala Alena, katerega želja je bila igrati glasbo podobno seatelskemu grungu, nad katero so se vsi trije navduševali. Po nekaj kratkotrajnih druženjih so ugotovili, da Alenov vokal povsem sovpada z željami novo nastale skupine in v ta namen priredili nekaj skladb ameriške skupine Pearl Jam. Zasedba je tako že po nekaj vajah začela intenzivno iskati nove člane na basu in kitari. V začetku se je v skupini zvrstilo nekaj menjav, člani pa niso ustrezali željam trojice in tako so se odločili, da bo vlogo ritem kitarista prevzel kar Alen. Na eno izmed vaj so povabili tudi Igorja, ki je prav tako kot Gregor bivši član skupine Codogast, le da je tokrat kitaro zamenjal za bas in se je v skupini hitro ustalil. S prihodom zadnjega člana se je skupina tako končno našla in konec leta 1998 si je v postavi Alen Gostečnik - vokal, kitara, Uroš Dolinšek - kitara, Igor Košak - bas in Gregor Dolinšek - bobni nadela ime Dry Fish pod katerim delujejo še danes.

Poleg nekaterih priredb, s katerimi so začeli utrjevati svoje glasbeno znanje, so kmalu začeli pisati tudi lastno glasbo. Nastali so prvi lastni komadi z naslovi 'Crime World', 'She didn't know', 'Lost', 'Pain', 'How High', 'Clown' ... V maju leta 1999 so odigrali svoj prvi koncert na povabilo Mladinskega centra Šmartno ob Paki, sledilo pa je še nekaj koncertov tekom leta v bližnji okolici. Konec istega leta se odločijo posneti demo na katerega uvrstijo šest svojih skladb v angleškem jeziku ter priredbo skupine Pearl Jam - Last Kiss. Sicer zelo kreativno in uspešno leto se je žal moralo zaključiti z izostankom enega izmed članov.

Delovanje skupine se je tako umirilo nekje do sredine leta 2000, nakar so se porodile ideje ustvarjanja glasbe tudi v slovenskem jeziku. Začele so se intenzivne vaje in tako so nastale skladbe Lestev Želja, Pot, Senca Telesa, Brez Besed, Čigav Svet? ter Mukta (Around the light). Te skladbe so posneli v domačem studiu in jih izdali na promocijski zgoščenki Radio A.M. V začetku leta 2001 so se odpravili na prvo kratko turnejo po slovenskih klubih, poleg tega pa so odigrali tudi nekaj koncertov skupaj z znanimi slovenskimi skupinami. Udeležili so se nekaj glasbenih natečajev in na enem izmed njih tudi zmagali. S koncerti so tako nadaljevali skozi vse leto 2002, jeseni istega leta je sledila kratka glasbena pavza, ki je trajala nekako do konec leta, ko se je skupina spet sestala v popolni zasedbi. Kot rezultat novega glasbenega ustvarjanja so začele nastajati nove skladbe. V začetku leta 2003 so se skupaj s producentom Alešom Uratnikom (Non Finire Mai, ex Epidemic Zone) odpravili v studijo in posneli nekatere izmed novo nastalih skladb...

Dry Fish so:

Gregor Dolinšek (bobni)
Igor Košak (bas)
Uroš Dolinšek (kitara)
Alen Gostečnik (vokal, kitara)

Kontakt:

http://fly.to/dry-fish
dryfish_music@hotmail.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -