Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

Love Chyld
Hard rock / AOR band
Tuzla, Bosna i Hercegovina

Band Love Chyld je nastao u drugoj polovini 2004. godine, kao rezultat potrebe da se realizuje veliki broj pjesama koje je tokom 2004. godine, u saradnji sa Elvirom Uľičaninom, napravio gitarista banda - Emir Hujdur. U aprilu iste godine Emir počinje sa snimanjem demo materijala u kućnom studiju Eldara Ibrahimovića - Pipera (bubnjar tuzlanske grupe Symbolic). Demo sadrľi 3 pjesme (Inspiration, Heart & Soul i I Believe In You), da bi u septembru 2004. godine, u dogovoru sa sadaąnjim pjevačem Adijem Iljazovićem, nastao band Love Chyld, koji su tada činili Adi, Emir i Elvir (kao prijatelj banda i ko-autor nekoliko pjesama). Bandu se krajem 2004. godine pridruľuju Samir Hadľiomeragić za bubnjevima, Jasmin Čamdľić na bas gitari, Bisera Kalaba za klavijaturama, te kao prateći vokali i pomoćni članovi banda - Melita Beneą i Jelena Đukanović. Pored sviranja u bandu Love Chyld, većina članova banda stekla je značajno iskustvo nastupajući i sa drugim tuzlanskim bandovima kao ąto su Symbolic, Apsurd, Plan B itd., te u raznim tuzlanskim horovima (ľenski dio banda).

Band Love Chyld pored tri zavrąene demo pjesme, trenutno u saradnji sa Eldarom Ibrahimovićem – Piperom, zavrąava joą jednu pjesmu, a takođe intenzivno radi na aranľiranju i pripremi za snimanje joą 7-8 pjesama koje bi u budućnosti trebale činiti prvi album banda. Pored toga, postoji i veliki broj već napravljanih pjesama na koje band zbog tehničkih mogućnosti trenutno nije u stanju finalizirati. Probe banda Love Chyld trenutno se odrľavaju u tuzlanskom Omladinskom centru Telex, gdje se band priprema za predstojeću sezonu i učeąće na nekim od bh. muzičkih festivala.

Muzički pravac koji band preferira je hard rock sa pjesmama čiji stil često varira, te se pored hard rock zvuka moľe čuti dosta melodija adult oriented rocka, sweet rocka, soft rocka itd., uglavnom, zvuk koji se mogao čuti 80-ih i ranih 90-ih na svjetskoj muzičkoj sceni, a po uzoru na bandove kao ąto su Whitesnake, Bon Jovi, Gotthard i sl..

Love Chyld - članovi

Emir Hujdur – gitara, vokali
Gitaru sviram od 1995. godine, a prvo značajnije iskustvo sam stekao svirajući u bandu Symbolic sa kojim sam duľe vrijeme nastupao, te i snimio dvije pjesme u studiju MAT - Maida Porobića u Tuzli. Od mnogobrojnih nastupa sa Symbolicom izdvojio bih nastup u tuzlanskom Sportskom centru Mejdan, kao predgrupa Divljim Jagodama, 1999. godine. Nakon razlaza sa Symbolicom, neko vrijeme sam pauzirao sa muzikom, a proąle godine sam odlučio da napravim band u kojem ću moći da izrazim sve muzičke ideje koje su se gomilale tokom godina. Muzički uzor mi je David Coverdale, a u bandu Love Chyld pored toga ąto sviram gitaru takođe sam i autor većine pjesama.

Adi Iljazović – glavni vokal
Zavrąio sam osnovnu muzičku ąkolu, smjer klavir, 1993. godine. Naredne godine sam se priključio muzičkoj sekciji danske humanitarne organizacije D.R.C., smjer gitara i pjevanje. U periodu od 1996. - 1998. godine bio sam član banda Hush iz Tuzle. Muzički uzori su mi David Coverdale, Ronnie James Dio, Richie Blackmore itd.

Samir Hadľiomeragić – bubnjevi
Muzikom sam se počo baviti 02.02.1999. godine u tuzlanskom tinejdľerskom centru Telex, gdje sam počeo uzimati časove bubnjeva. U Telexu su odrľavana takmičenja bubnjara na kojima sam redovno učestvovao i svirao kao gost u bandu Apsurd. Takođe sam tu nastupao i sa svojim prvim neafirmisanim bandom No-x-cuse. Nakon toga bio sam član starog tuzlanskog banda Plan B sa kojima sam imao par nastupa od kojih je najznačajniji onaj na Heineken Music Festu u Zenici. Nakon odsluľenja vojnog roka ponovo sam se posvetio muzici i kao bubnjar pristupio bandu Love Chyld.

Jasmin Čamdľić – bas gitara
Krajem 90-tih počinjem svirati bas gitaru da bih nedugo zatim pristupio bandu Apsurd sa kojim sam nastupao nekoliko godina. Iza sebe sa Apsurdom imam nekoliko snimljenih pjesama u profesionalnim studijima, video spot, te mnogobrojne nastupe na raznim koncertima, modnim manifestacijama i moto susretima ąirom Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bisera Kalaba– klavijature, prateći vokali
Muzikom sam se počela baviti sa 7 godina, kada sam kod prijateljice prvi put doąla u dodir sa klavijaturama i naučila par osnovnih tonova. Iduće godine se upisujem u osnovnu muzičku ąkolu, te kao izborni instrument uzimam klavir (u nedostatku bubnjeva koji su bili moj prvi izbor). Muzičku sam pohađala kratko vrijeme, kada sam zbog izbijanja rata bila prisiljena da napravim veću pauzu. Dvije godine nakon rata ponovo se vraćam muzici i nastavljam pohađati muzičku ąkolu, koju sam prije 5 godina i zavrąila. Nakon ąkole nastavljam da se bavim sviranjem, ali ne viąe toliko aktivno. Nemam iskustava sa sviranjem u bandu, ali ľelja za sviranjem i ljubav prema muzici naveli su me da se pridruľim bandu Love Chyld u kojem već svira nekoliko mojih prijatelja. Najviąe volim klasičnu muziku, ali ni rock muzika mi nije strana, a naročito classic rock 70-ih godina.

Kontakti:

Hujdur Emir
Kućni tel:: +387 35 253 479
Mobitel: +387 61 858 961

Adi Iljazović
Kućni tel.: +387 35 270 743
Mobitel: +387 61 743 364

Adresa: Ismeta Mujezinovića 4, 75000 Tuzla, BiH

E-mail adresa:
hujduremir@yahoo.com
lovechyld05@yahoo.com

Web site:
http://www.lovechyld.tk









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -