Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)





Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

SCARPS
Krusevac, SCG

BIOGRAFIJA

Grupa SCARPS je nastala u Krusevcu 1990. godine. Osnivac benda bio je gitarista, a od 1994. i pevac - Sasa Ognjanovic. U prvoj fazi rada zvuk benda je najvise bio naklonjen old-school punk rocku. Pevac je bio Milos Vojinovic - Kimba i vec tada se bend sve vise okretao ka hard-coreu. Najbitniji momenti iz te faze su kasetna izdanja pod okriljem kuce "Take It Or Leave It" - "Igra" (1992.) i "94" (1995.). Odradjene su zive svirke sirom Srbije i kroz grupu je od tada proslo 15-ak ljudi.

Od januara 2002. SCARPS rade u postavi:

Sasa Ognjanovic - vokal, gitara
Ivan Markovic "Horhe" - bas gitara
Zlatko Petkovic "Fat Z" - bubnjevi, prat. vokal (u grupi je od 1994.)

Clanovi benda svoju svirku definisu kao hard-core progressive (zbog cestih upliva psihodelije i heavy metala). Bitniji live nastupi u zadnje vreme su: Split (HR), Klub "Kocka" 04.12.2004.; Nis (SCG), Klub "Distorzija", feb. i mart 2005.; Beograd (SCG), "Akademija", 13.05.2005.; Kosovska Mitrovica (SCG), "Paladium", 25.06.2005.; Trstenik (SCG), Festival "Kolibri", 06.08.2005. i Beograd (SCG), na Adi ispred Eyesburna, 17.09.2005. godine.

U studiju Barewire u Zemunu snimljen je prosle godine materijal koji sadrzi 14 pesama pod nazivom "Self-command". Posao producenta je odradio Zoran \uroski, a snimatelja Milan Barkovic - Bare. Kao specijalni gosti se pojavljuju clanovi EYESBURN-a : Nemanja Kojic - Coyote (u jednoj) i Dejan Utvar (u dve pesme). Album je jos uvek neobjavljen, a trenutno je u toku promocija singla "Nitroquake" koji sadrzi 4 pesme sa pomenutog materijala.Pocetkom oktobra 2005. godine biti ce zavrsen video spot za pesmu "Self-command" u reziji Andrije Dabica.

Diskografija:

- THE SCARPS - 1991.
- NOTURNO - 1992.
- IGRA - 1992. (TIOLI)
- 94 - 1995. (TIOLI)
- RIDING ON THE CLOUD - 1996.
- LIVE - 2000.
- SKRIVENE MISLI (eksperiment sa elektronikom) - 2001.
- FURTHER UP DA SCARP (EP) - 2003.
- DIFFERENT PEOPLE (obrade) - 2004.
- NITROQUAKE (EP) - 2004.

Kontakti:

e-mail: scarps@ptt.yu
e-mail: s0s68@yahoo.com
e-mail: fat_zed@yahoo.com
www.scarpsband.com






Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -